Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133457 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #320 poslato: 02. Februar 2012. u 12:38 »
Da vidim da je odnos u Kursumliji bio  1mm 2.6cm. Kod mene gfs daje 46mm do utorka popodne, ne smem ni da racunam, a ima i starog snega 13-14cm

Van mreže PIvan

• *

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #322 poslato: 02. Februar 2012. u 12:54 »
Sta ce biti kad krene da se topi ovoliki sneg.
EPS vise nece imati problema sa manjkom vode u akumulacijama hidroelektrana  ::)
Salu na stranu, ako dodje do naglog otopljenja, posebno ako bude praceno kisom i juznim vetrom...     :oboze:    :hitna:
Bice to poplave kakvih skoro nije bilo u Srbiji.
Sva sreca, za sada takvog neceg nema na vidiku. Nadajmo se da ce se sneg postepeno topiti.

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #323 poslato: 02. Februar 2012. u 13:00 »
Za moj kraj do srede ujutro GFS i EC su gotovo identicni i priblizno daju oko 55mm, mada vidim da se najavljuju i neke padavinske rupe. S jedne strane bih voleo takav snezni scenario, a s druge strane mislim da je zima vec napravila mnogo problema. I polovina toga bi bila vise nego dovoljna. Ljubostinja je pomenuo snegopad od 16.12.1999. godine. To je verovatno najveci sneg kojeg se secam u mom kraju. Ne znam koliko je to slicna situacija sa sadasnjom jer je tada padao tezak i vlazan sneg.
Izgleda da ce u mnogim krajevima Srbije pre biti potreban bager, a ne lopata.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #324 poslato: 02. Februar 2012. u 13:02 »
Rece juce freeze kako niko ne spominje visinu snega nego svi pisemo o mm koji ce pasti do nedelje.  :)

Da se crta od 5 do 10 mm na ovoj temperaturi svi bi opusteno izjavljivali kako ocekuju 10-20 cm snega a ovako kod svih neverica  :P pa niko ne sma da pomnozi sa dva ove mm sto se predvidjaju, inace  :hitna:

mirec88

• Gost
« Odgovor #325 poslato: 02. Februar 2012. u 13:04 »
Ljudi, da li će Čačak dobiti više snega od Vojvodine, šta mislite???

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #326 poslato: 02. Februar 2012. u 13:10 »
Na priche o mogucim poplavama....

Ja bih samo dodao da u vishim delovima Ivanjice prema onome shto sam ja chuo ali i prema onome shto je rekao pretsednik opshtine ima  preko 3 metra sneznog pokrivacha,a nametima do 5 metara

Poshto Golija nema meteo stanicu mislim da su ovim snegom oboreni svi nacionalni rekordi,ali verovatno nisu svi Golijski ne zabelezeni rekordi..... A ja chim mi dozvole vremenske prilike idem to da slikam i Javor i Goliju :D Mozda i do Muchnja odem samo ako nadjem vremena....

evo citata gradonachelnika Ivajnice:

Stanovnici zavejanih sela telefone kriznog štaba najčešće pozivaju žaleći se na sve manje hrane, lekova, raspoloživog sena za stoku...

"Uglavnom je reč o nestrpljenju. Ne mogu da razumem da ljudi koji godinama žive u planinskim selima nisu spremili zalihe hrane i drva, a seno za stoku sklonili u štalu," rekao je sagovornik "Politike"

Zbog činjenice da snežni pokrivač u pojedinim mestima prelazi tri metra, a da usled temperature od minus 25 ledi nafta, Ristić je zamolio stanovnike za razumevanje.

"Na terenu imamo 20 velikih i još desetak manjih mašina. Jedna može da očisti jedan ili četiri kilometra, zavisno od mašine, a ukupno je 1.000 kilometara puta. Da bismo samu mašinu očistili od snega potrebno nam je i dva dana," objasnio je predsednik opštine Ivanjica.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #327 poslato: 02. Februar 2012. u 13:16 »
Ljudi, da li će Čačak dobiti više snega od Vojvodine, šta mislite???
Zar je to bitno?  :-\
Rece juce freeze kako niko ne spominje visinu snega nego svi pisemo o mm koji ce pasti do nedelje.  :)
Evo ja ću da pokušam pa kud puklo ... u prvom naletu očekujem da kod mene bude između 30 i 35 cm snega ... kasnije bi palo još možda nekih 15-ak cm.  Dakle sa nekakvim minimalnim sleganjem, u utorak bi kod mene bilo izmereno oko 50cm!
 :ufff: bilo je teško ... kad se ne dvoumi ni jedan model, neću ni ja! :D

Van mreže martin

• *
« Odgovor #328 poslato: 02. Februar 2012. u 13:18 »
Evo da pohfalim modeli dobro su prognozirali za kod meni razvoj vremena to sada,a osobeno model WRF tacno je predvideo za kod meni razvoj vremena za do sada i kolicina padavine je dobro prognozirao.Ocekujem veceras,nocas i sutra prijepodne obilne padavine kod meni,e sad steta sto ce otoplenje u suboti kod meni tako da otopice verovatno dosta snega :(

Van mreže ice

• **
« Odgovor #329 poslato: 02. Februar 2012. u 13:19 »
Ako cemo po ovoj racunuci 1mm = 2.6cm ,koliko je jutros bilo u Kursumliji, visina  sneznog pokrivaca 9 Februara prema EC bi u nekim gradovima u Srbiji izgledala ovako:

Grad            Nov sneg      Stari         UKUPNO

Beograd      111.02 cm     7 cm        118.02 cm
Novi Sad     114.92 cm     0 cm        114.92 cm
Kragujevac  119.08 cm   20 cm        139.08 cm
Subotica       95.68 cm     0 cm         95.68 cm
Kraljevo      134.16 cm   25 cm        159.16 cm
Paracin       111.08 cm   14 cm        125.06 cm

I pola da padne od ovog pa je mnogo.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #330 poslato: 02. Februar 2012. u 13:20 »
WRF u Novom Sadu crta preko 40cm snega za dva dana.  :-[ Dok se novi talas snežnih padavina očekuje u utorak. Rekord je 61cm. Trenutno po najnovijem GFS izlazu bi bio napadnut rekord. Ja ipak mislim da će to biti malo ublaženo. Inače već više nedelja sam svaki dan u Beogradu, sem vikendom. Mislim da se u ponedeljak lako može desiti da ostanem u svom gradu zbog količine snega koji će pasti i temperatura. Neće raditi so to je sigurno. Mogu misliti kakvo će stanje biti u Srbiji :o

Van mreže Darko_9

« Odgovor #331 poslato: 02. Februar 2012. u 13:23 »
Evo da pohfalim modeli dobro su prognozirali za kod meni razvoj vremena to sada,a osobeno model WRF tacno je predvideo za kod meni razvoj vremena za do sada i kolicina padavine je dobro prognozirao.Ocekujem veceras,nocas i sutra prijepodne obilne padavine kod meni,e sad steta sto ce otoplenje u suboti kod meni tako da otopice verovatno dosta snega :(
Ne kukaj u otopljenje u subotu kod tebe pošto već u ponedeljak dobijaš obilan sneg po yr.no! Vi u subotu imate jedan dan odmora od zime a mi nemamo i ko zna kad će nam otopliti!

U Vrbovski očekujem sneg u toku noći a prestanak snega tek u nedelju ali u ponedeljak stiže nov snežni talas!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #332 poslato: 02. Februar 2012. u 13:29 »
Evo sada sam preračunao WRF crta za Novi Sad 37mm padavina za petak i subotu u snegu na nižoj temperaturi od -6.  :o

Da ne pričam o mogućem novom obilnom snegu u utorak

Van mreže mrki200

• *
« Odgovor #333 poslato: 02. Februar 2012. u 13:30 »
i sta kazete ocel kodmene da pada imal naznaka za sta veci snijeg dosad ga je malo bilo u Tuzli

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #334 poslato: 02. Februar 2012. u 13:32 »
Mogu misliti kakvo će stanje biti u Srbiji :o

U malom gradu Ivanjici je haotichno stanje u neku ruku jel su kola zavejana pa ljudi ne mogu da se krecu trotoarima idu ulicom, putem se krecu itd kola nemaju gde da se parkiraju.... ne zna se kud ce ko sa snegm, tek posle koliko dana je pocheo da  se tovari u prikolice i odnosi se van grada poslednjh 30 sati uzurbano.... a kako ce biti u vecm gradovima ja ne mogu ni da zamislim...  Ovo kod mene i nije strashno jel sam manji gradic :D

A tek ne znam kako ce kada budu potrebne mashine iz beograda Beogradu i kada ce u skoro svakom gradu u Srbiji biti potrebne mashine shta ce biti sa vec zavejanim delovima Srbije pogotovu ovde gde se josh uvek moze samo helikopterom do nekih delova a pretstoje nove padavine....

Mislim da sledi haos u Srbiji !

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #335 poslato: 02. Februar 2012. u 13:38 »
Који је службени рекорд у Београду снежног покривача? Мсм на град, Врачар? Јел то 80цм? Ијао, браћо, до пре Св. Саве смо мислили да зима иде у пропаст, а гледајте сада имамо зиму као из снова снегољубаца и размишљамо о рекордима снежног покривача. Како је Божија творевина прелепа у непредвидљивости! А Џо, како ли ће тек бити на мојој Фрушкој гори? Памтим снег 1984. био сам мали, 6 година, али слике тунелчића до чесме у дворишту памтим и јаке мразеве испод -20. снегољупци уживајмо у даровима природе, зима изгледа за памћење!
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #336 poslato: 02. Februar 2012. u 13:41 »
i sta kazete ocel kodmene da pada imal naznaka za sta veci snijeg dosad ga je malo bilo u Tuzli

Mislim da mozes ocekivati sneg iznad 40cm opusteno, ne bi da idem dalje!

Van mreže Darko_9

« Odgovor #337 poslato: 02. Februar 2012. u 13:43 »
ciklon kad očekuješ početak padavina večeras?

Van mreže milija73

• *
« Odgovor #338 poslato: 02. Februar 2012. u 13:46 »
Oni juznije nek se ne nadaju previse rhmz izdao saopstenje..."Само се на југу и истоку за дане викенда очекује пораст температуре и киша,која ће се понегде ледити при тлу."  :neznam:

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #339 poslato: 02. Februar 2012. u 13:48 »
 ^^ Nisu mislili konkretno na citav jug/jugoistok, samo su se ogradili za mogucnost ledene kise lokalno, jer svi znamo koliko problema ona prouzrokuje. Ali bas citav vikend da bude toplije po visini, ne verujem...