Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133440 puta)

Van mreže laky

Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #440 poslato: 02. Februar 2012. u 23:08 »
Modeli su rekli svoje. I nov izlaz GFS bez promene, osim toga sto je Milos spomenuo ali to su 1, 2mm gore, dole.

Padavine vec stizu tako da sada gledamo satelit, radar i prelazimo u aktuelne...  :veje  :zima

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #441 poslato: 02. Februar 2012. u 23:35 »
Ma ljudi ovaj sajt je sjajan zaista ...od skoro sam ovde ali sam odusevljen, hvala svima koji pisu ovde i objasnjavaju nama lajicima neke stvari..u Prokuplju je danas palo oko 20 cm snega a cujem da ce nocas i sutradan biti jos nega jupi!!!

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #442 poslato: 03. Februar 2012. u 01:10 »
Loznica u 01h javlja jak, a Valjevo umeren sneg, polako to ide prema severu, pa ocekujem za nekih sat i po, dva i kod mene... Za sada se sve odvija onako kako su modeli predvideli, nadam se da ce tako i ostati...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #443 poslato: 03. Februar 2012. u 08:30 »
Modeli očekivano prepolovili padavine za Beograd za danas i sutra, samo mi nije jasno šta su čekali do sada, mislio sam da će to sinoć uraditi. Al' dobro, i da padne ovih 10-15mm koliko se sada crta, biće dobro.
Sa druge strane, za ponedjeljak i utorak su padavine pojačane.
I dalje mislim da može pasti barem 30cm do srijede.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Nicisy

• *
« Odgovor #444 poslato: 03. Februar 2012. u 08:38 »
Ako sam ja to dobro sabrao u NS 40mm do sutra uvece :-[

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #445 poslato: 03. Februar 2012. u 08:41 »
Male su vjerovatnoće da u Novom Sadu padne 40mm, a u Beogradu 15mm. Međutim, kod prethodnog ciklona se desila još veća razlika, samo što je bilo obrnuto. Ipak mislim da razlika neće biti veća od 15mm ukupno.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #446 poslato: 03. Februar 2012. u 09:29 »
EC danasa u toku dana daje vise od 20mm Zrenjaninu.Najvise u Vojvodini u dva termina 13 i 19 preko 12mm.WRF slican.

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #447 poslato: 03. Februar 2012. u 12:10 »
Kako su neki modeli davali otopljenje vec danas od podneva mogu da kazem da se temperatura dobro drzi i na krajnjem jugu. U Vranju je -7'C. Jedino je drasticno otoplilo u Dimitrovgradu -2'C.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #448 poslato: 03. Februar 2012. u 12:18 »
Ja prosto ne mogu da verujem šta se dešava. Napolju već ima skoro 15cm snega, WRF crta još 36mm u snegu. Inače intenzitet trenutno odgovara modelu.

Van mreže djuki77

• *
« Odgovor #449 poslato: 03. Februar 2012. u 12:31 »
Koliko sam bacio pogled na radar i kretenje oblaka, jace padavine u zapadnoj Srbiji, Beogradu i Vojvodini, ocekuju se tek kasnije poslepodne. Mada su Macva, Beograd, Srem i Banat i deo Backe, vec dobili solidnu porciju, od 15-25 cm.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #450 poslato: 03. Februar 2012. u 12:56 »
Male su vjerovatnoće da u Novom Sadu padne 40mm, a u Beogradu 15mm. Međutim, kod prethodnog ciklona se desila još veća razlika, samo što je bilo obrnuto. Ipak mislim da razlika neće biti veća od 15mm ukupno.

Moguće je. Ja sam inače putovao svaki dan NS-BG kada je pada prethodni sneg. Razlika 15mm je bila stari Beograd - Zemun. U Zemunu već nije bilo snega. Na Novom Beogradu možda nekih 5cm , ispred moje zgrade 2cm. Tada je reka Sava bila granica padavina i to drastična.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #451 poslato: 03. Februar 2012. u 13:05 »
RHMZ za naredna 4 dana (sub-utorak) daje veoma "detaljnu i preciznu" prognozu: za Beograd, Novi Sad i Niš za sva 4 dana stoji ikonica "moguć sneg" -ne znam od kolike je to koristi "običnim" posetiocima toj sajta. Što bi se reklo "mož' da bidne, al' ne mora"  :D (jer kada sneg "realno" očekuju, onda stavljaju ikonicu "sneg", mada ni ona nije sasvim dovoljna jer nije isto imati sneg od 3cm i 30cm i dobro je kada se negde napomene i očekivana količina padavina -što za ovaj sneg RHMZ jeste uradio, ali prethodnih zima ta upozorenja su često nedostajala ili bila kasno izdavana).
Nisam ni administrator ni moderator na ovom forumu ali želim da napomenem da se ovde mogu videti mnogo detaljnije prognoze i najave.

Van mreže forest

• *
« Odgovor #452 poslato: 03. Februar 2012. u 13:58 »
Takodje RHMZ nigde nije stavio temperaturu u plusu za sutra! :D

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #453 poslato: 03. Februar 2012. u 14:04 »
MRAZ, sneg i vetar nateraće narednih dana i mačku i miša u zagrljaj! Zima će pojačano nastaviti da šiba Srbiju, a u pojedinim krajevima smetovi će narasti i do dva metra.

U „Meteosu“ za petak najavljuju oblačno jutro sa snegom u svim krajevima. Biće veoma hladno uz umeren severoistočni vetar, koji će stvarati snežne nanose na putevima. Samo će na jugu zemlje temperatura porasti, ali će i tamo padati sneg. Minimalne temperature kretaće se od -14 do -8 stepeni, a maksimalne od -10 na zapadu do -1 stepen na jugu i jugoistoku.

Petak u Beogradu vrlo hladan i oblačan sa snegom. Duvaće umeren istočni i severoistočni vetar koji će stvarati snežne nanose na putevima. A na meračima, živa će se rastezati od -9 do -7 Celzijusa. U Nišu maksimalna temperatura oko -4, a u užičkom regionu spustiće se i do 14. podeoka ispod nule, dok će najviša dnevna biti do -7 stepeni. Na Tari i Zlatiboru oko -14. U Vojvodini će jači sneg padati popodne i uveče, a temperature će varirati od -12 do -7 Celzijusa.

Narednih sedam dana biće vrlo hladno uz maksimalne dnevne temperature od -14 do -8 stepeni na zapadu i severu Srbije. Na jugu i istoku zemlje će porasti temperatura u petak i za vikend, ali će i tamo padati sneg. Od petka do srede sa svakodnevnim snežnim padavinama uz povećanje visine snega za 40 do 100 centimetara. Krajem sedmice većinom suvo uz jake mrazeve i manji porast dnevne temperature.http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:364850-Ceka-nas-ledena-i-snezna-nedelja

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #454 poslato: 03. Februar 2012. u 14:50 »
GFS 06Z ukratko: ledara bez kraja. Za Beograd predvidja priblizno 25 mm padavina danas i sutra i jos 20 mm u ponedeljak i utorak.

Ove minimalne temperature za 9. i 10. februar necu da komentarisem... 

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #455 poslato: 03. Februar 2012. u 15:25 »
Svi smo se skoncentrisali ovih dana na ovaj aktuelni ciklon, ali niko ni ne pominje kakav bi haos tek mogao da napravi ovaj naredni ciklon u ponedjeljak i utorak.
Ako visina snijega od ovog ciklona nakon prestanka padavina i sleganja u ponedjeljak ujutru bude minimum 30cm, cifra od pola metra u srijedu nije isključena!

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže djuki77

• *
« Odgovor #456 poslato: 03. Februar 2012. u 15:44 »
Svi smo se skoncentrisali ovih dana na ovaj aktuelni ciklon, ali niko ni ne pominje kakav bi haos tek mogao da napravi ovaj naredni ciklon u ponedjeljak i utorak.
Ako visina snijega od ovog ciklona nakon prestanka padavina i sleganja u ponedjeljak ujutru bude minimum 30cm, cifra od pola metra u srijedu nije isključena!

Sneg je vec 35cm..
Do sutra ce biti preko 50, pogotovo sto se padavine pojacavaju...

Van mreže forest

• *
« Odgovor #457 poslato: 03. Februar 2012. u 17:58 »
Ljudi u principu treba da budemo zadovoljni. Ciklon je prosao bas onako kao sto se predvidjalo... juce kod nas na jugu, danas severnije, mada mislim da ce ipak vise padavina dobiti sever ali to i nije tako lose s obzirom da smo mi na jugu sneg dobili jos pre 10ak dana.
Ostaje da se vidi sta ce biti sutra sa tim prodorom toplog vazduha i da li ce biti ledene kise kako najavljuju. Ovaj sneg je mnogo nezan i mislim da bi ga kisa po propisu upropastila.
Nakon toga ostaje nam da se bavimo novim padavinama :jupi:
Jupi!
Inace ova zima me bas podseca na onu 2004/05 koja je isto tako krenula kao promasaj od zime ali se onda posteno oduzila :D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #458 poslato: 03. Februar 2012. u 18:21 »
GFS iz izlaza u izlaz samo podize padavine za njega... Ako se fino zavrti to bi bila katastrofa :)
Elem, ja ne mogu uopste da izmerim koliko je snega palo na vidikovcu ali ga trenutno ima preko 30cm, ima nanosa i do metar... Na glavnoj ulici gde prolazi 6 autobusa ima od 3 - 10 cm snega, u Beogradu katastrofa u saobracaju...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #459 poslato: 03. Februar 2012. u 19:21 »
Pogled na satelit ukazuje da nas za jedno dva tri sata ponovo ocekuje jacanje padavinaStrujanje je malo drugacije pa Beograd i juznije slabo cemu mogu da se nadaju.Snega ali slabog bice i u Bg.Zrenjanin je po toj struji i satelitu negde na granici jacih padavina a ako WRF pogodi i to kao i danas bice zatrpavanja.Sever Vojvodine neka se spremi,oni su sledeci.