Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133433 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #460 poslato: 03. Februar 2012. u 19:26 »
wrfnmm oko 18h davao rupu kod mene a bilo zatrpavanje :D uopshte vishe padavina kod mene nego shto je bilo koji model predvideo...  al wrf je najbolje predvideo situaciju u ostatku zemlje....

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #461 poslato: 03. Februar 2012. u 19:45 »
Pogled na satelit ukazuje da nas za jedno dva tri sata ponovo ocekuje jacanje padavinaStrujanje je malo drugacije pa Beograd i juznije slabo cemu mogu da se nadaju.Snega ali slabog bice i u Bg.Zrenjanin je po toj struji i satelitu negde na granici jacih padavina a ako WRF pogodi i to kao i danas bice zatrpavanja.Sever Vojvodine neka se spremi,oni su sledeci.
Izvini a jel mozes da das link na kome pratis taj radar?

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #462 poslato: 03. Februar 2012. u 19:47 »
Za kod nas na jugu nocas nema padavina ali izgleda da ce sutra od podneva opet poceti da pada!

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #463 poslato: 03. Februar 2012. u 19:55 »
wrfnmm oko 18h davao rupu kod mene a bilo zatrpavanje :D uopshte vishe padavina kod mene nego shto je bilo koji model predvideo...  al wrf je najbolje predvideo situaciju u ostatku zemlje....

Јесте, брате што се тиче падавина...али што се тиче темп. тако се налупетао, поготово јужније...за Ниш је промашио тричавих 15 степени данас...љут сам на ВРФ!!! ха ха
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #464 poslato: 03. Februar 2012. u 20:10 »
Ljudi koliko sam video krusevac i okolinu posle onog otpljenja u subotu od -1 stepen, ceka pravo zatrpavanje sa preko 50 mm u ponedeljak i utorak!!! :o   :-[

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #465 poslato: 03. Februar 2012. u 20:20 »
 ^^
Gde si to video  ?

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #466 poslato: 03. Februar 2012. u 20:23 »
Na weather 2 umbrelli  :D Svi modeli se slazu da bi moglo da bude u proseku oko 40- 45 mm ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #467 poslato: 03. Februar 2012. u 20:23 »
ECMWF nastavio sa povećanjem padavina za naredni ciklon, tu sad ima nevjerovatnih 30mm, što bi bilo još više nego od ovog aktuelnog ciklona. GFS drži znatno manje, 15-ak mm u ponedjeljak i utorak. Ja uopšte ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo kad bi na ovaj snijeg na ovoj temperaturi palo još 30mm suvog snijega!  :o

WRF-NMM i dalje suv ko barut za centralnu Srbiju za noćas, a za sutra sredinom dana je malo pojačao padavine. Vidjećemo da li će biti u pravu. Prema njemu bi trebalo da snijeg prestane u narednih sat vremena i da ponovo počne da pada sutra oko 10h ujutru.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže снег

• **
« Odgovor #468 poslato: 03. Februar 2012. u 20:24 »
http://www.hidmet.gov.rs/podaci/numerika/meteogrami_nmm/meteog_Nis.gif

дакле, јутрошњи НММ за Ниш је око 14ч.данас давао чак +6, а било је -9! Такође је видео да је Ниш све време у плусу све до сутра увече...иди...

јао Србине, док ја скапирам да питаш Немању за снег...ја као босанац...извињавам се браћи из Српске :)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #469 poslato: 03. Februar 2012. u 20:27 »
Posle dana pauze, reših da pogledam šta daju modeli i za početak prvo ECMWF.
Taj model ne odustaje od značajnih padavina u ponedeljak i utorak. Za Beograd daje oko 30mm padavina uz veoma niske temperature u ponedeljak i nešto više (ali i dalje u "sigurnom" minusu) u utorak. Doduše EC daje, za BG, slabe padavine cele predstojeće noći a za subotu daje oko 7-9mm (najveći deo toga, oko 5mm izmedju 7 i 15h).

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #470 poslato: 03. Februar 2012. u 20:29 »
Temperature koje WRF-NMM prognozira ne treba ni gledati uopšte, ali za padavine je zakon. Evo danas, do ovog trenutka makar za Beograd sve bez greške ubo. Za sutra crta još solidih 7-8mm u drugom talasu padavina od ovog ciklona, što bi bilo sasvim dovoljno da visina snijega preskoči 40cm! Uletjelo je u naredna 72h par mm za ponedjeljak prijepodne.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže снег

• **
« Odgovor #471 poslato: 04. Februar 2012. u 00:01 »
Овако када посматрам ГФС 18 и карте падавина, некако уочавам у распореду падавина тај Екманов ефекат, који је очигледно узет у обзир код ГФС. А овај модел повећава мало падавине од следећег циклона у односу на своје претходнике, почетак падавина помера у понедељак раније, пре подне и даје скоро 20мм. ГФС је упоран у томе да ћемо четвртак и петак почети са мразем испод -20 у самом граду, тако би био нападнут рекорд од -21 из периода 1961-1990. отом потом...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #472 poslato: 04. Februar 2012. u 08:58 »
GFS jutros daje 16mm padavina za naredni ciklon, a ECMWF duplo više, nestvarnih 32mm.
WRF-NMM još nije dogurao do utorka, ali za ponedjeljak daje 12mm.
Kako god, novi obilan snijeg je sve izvjesniji, na sličnim temperaturama kao ovaj trenutni.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže martin

• *
« Odgovor #473 poslato: 04. Februar 2012. u 09:01 »
ECMWF jutros jos malo povecao padavine za moj kraj za ciklon sto nam sledi u ponedeljak i utorak,sada on daje nevjerovatnih 46mm za period ponedeljak-utorak.Tako da bice trpanjee,a moze i neki novi rekord za zadnji nekoliko godina.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #474 poslato: 04. Februar 2012. u 09:08 »
EC daje skoro 40mm za ponedeljak i utorak !

Nas NMM daje kraci talas padavina vec u noci nedelja na ponedeljak(daje  2-3mm),a ono glavno sledi od ponedeljka sredinom dana:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže PIvan

• *
« Odgovor #475 poslato: 04. Februar 2012. u 09:52 »
Molim vas,dajte mi predvidjanja za moj kraj,za istok Bosne,podrucje oko Foče.Ovo što se ovde desava je i vise nego dramatično,ogromne snijezne lavine bukvalno kidaju puteve,preko 100 ljudi je zatrpano na putu prema SArajevu

Van mreže снег

• **
« Odgovor #476 poslato: 04. Februar 2012. u 09:54 »
Molim vas,dajte mi predvidjanja za moj kraj,za istok Bosne,podrucje oko Foče.Ovo što se ovde desava je i vise nego dramatično,ogromne snijezne lavine bukvalno kidaju puteve,preko 100 ljudi je zatrpano na putu prema SArajevu

Постави нам висине снега у Републици Српској.

Van mreže PIvan

• *
« Odgovor #477 poslato: 04. Februar 2012. u 10:01 »
Znam za Istočno SARAJEVO  105 cm , i ovde u Foči nezvanično (moje merenje) 75 cm,al snijeg i dalje pada.....

Van mreže nou kamp

• *
« Odgovor #478 poslato: 04. Februar 2012. u 10:18 »
zvanicno-mostar 52 cm ,ivan sedlo 170 cm,sarajevo preko metra...!strasni snegovi!

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #479 poslato: 04. Februar 2012. u 10:39 »
Gledajuci jutrosnje modele ne bih se iznenadio da u ponedeljak i utorak(Beograd i juzniji delovi Vojvodine ZR-NS) padne ista kolicina snega kao i juce i danas.Sta ce ovo biti....