Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133445 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #180 poslato: 30. Januar 2012. u 21:24 »
Moze li mi neko reci za naredni period (nedelju dana) koliko snega bi moglo pasti u Novom Sadu? Nisam to jos ove zime pitao, jer ga nisam ni ocekivao, ali je sada sve izvesnije da ce ga biti, pa me zanima koliko... :)

Hvala unapred onome ko mi odgovori... :D
3 febuara kod tebe počinje sneg ujtru...mada prve pahulje mogu pasti i 2 februara uveče i u toku noći!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #181 poslato: 30. Januar 2012. u 21:30 »
Velik'!

Ta zimska Olimpijada je josh jedan dokaz specifichnosti Ivanjichke mikroklime u odnosu na okolna mesta,pogotovu kada su u pitanju velike snezne padavine,to sam bash kada sam dolazio na forum zapazio....

EVO PODATAKA O VISINI SNEGA IZ 84: (SA VREMEPLOVA)

Sjenica 14, 44, 50, 56, 58

Požega 0, 23, 23, 30, 24

Kragujevac 0, 38, 45, 52, 51

Ivanjica 0, 75, 101, 120, 117

o5 vishe i od zlatibora i od sjenice i ako su oni startovali sa sneznim pokrivachem a ivanjica ne, i ako su oni visoravan i planina a ivanjica ne

Zlatibor 30, 63, 76, 92, 90

Samo sam  neke podatke uzeo na brzinu,ko hoce moze da pogleda u vremeplovu...

Inache ovaj sneg u Ivanjici niko ne pampti,vec svi pamte ne verovatni snegopad iz 81 kada je u samom gradu nastao totalni i ne zapamceni kolaps.... helikopteri nadletali Ivanjicu sve stalo itd... to je bilo looodilo  :D Mozda ce neko misliti da sam lud,ali ja bi i u tom snegu uzivao :D Iako je naneo dosta shtete,jache je od mene :)

Ontopic: Videcemo shta ce doneti novi ciklon,sve je josh vishe nego otvoreno :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #182 poslato: 30. Januar 2012. u 21:42 »
Hmm.....ostaje videti hoce li biti problema sa kosavom:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #183 poslato: 31. Januar 2012. u 23:53 »
Budni smo opet   :super:

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #184 poslato: 31. Januar 2012. u 23:57 »
ko sugav bez foruma.ec bolji veceras,uliva nadu vojvodini.gfs odlican osim 18z koji je izgleda zalutao.ukmo dobar.mozemo reci da su pred nama uzbudljivi dani

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #185 poslato: 01. Februar 2012. u 00:06 »
Fino za sad :D

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #186 poslato: 01. Februar 2012. u 00:14 »
Pa sta je bilo danas sa forumom??Nije ga bilo celog dana..?Ja mislim da je nastupilo ledeno doba ;)

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #187 poslato: 01. Februar 2012. u 00:33 »
S obzirom da bi oblacnost trebala da dodje sa jugo-zapada... Kako je moguce da wrf da prognozu da ce kosava prestati na kosavskom podrucju Bg-Vrsac 2. uvece, a da ostavi jaku kosavu u Kraljevu?!

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #188 poslato: 01. Februar 2012. u 00:34 »
Proradio forum konacno.
Modeli se jos nisu usaglasili ali izgleda da vecina zemlje dobija jako veliki sneg!
Propustili smo dosta izlaza pa ne znam sta bi napisao osim da nas ceka prava zimska bajka.
EC je sinoc na kratko promenio pricu i skoro ukinuo padavine Vojvodini ali se to ispravilo veceras pa se moze reci da ce i na severu snezni pokrivac nadmasiti 20cm do nedelje.
Modeli i posle nedelje pokazuju razilazenje, posle izlaza GFS 18z, mogu reci veliko.
GFS ne vidi padavine u ponedeljak i utorak a EC daje opet obilan sneg u citavoj zemlji. GFS je cak uveo otopljenje od srede ali to ne treba shvatati ozbiljno i prilicno je daleko.
Jedini problem u ovakvoj situaciji moze da napravi kosava, znamo kakve rupe u padavinama pravi.

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #189 poslato: 01. Februar 2012. u 00:37 »
Prelistao sam crnogorski meteo forum i tamo, pomalo i euforicno, najavljuju veliki snegopad. Sto se tice mog kraja, do utorka GFS crta 31mm, a EC 50mm. Na takvom minusu ne verujem, ali da sacekamo.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #190 poslato: 01. Februar 2012. u 00:41 »
GFS18z je jednom rečju katastrofalan što se nastavka zime tiče,jeste ovo samo jedan izlaz ali treba biti oprezan,po njemu bi atlantik sledeće nedelje proradio a od onih minusa što su se crtali ne bi ostalo ništa.

Van mreže Srbin

« Odgovor #191 poslato: 01. Februar 2012. u 00:44 »
Ne znam ali kada god duva koshava i ako kod mene u Ivanjici nikad ne dobijem ni 1 m/s od tog vetra umeju da me zaobilaze padavine i kad pada u Vojvodini pada dobar sneg, kod mene ume da bude i suncahnih intervala.... Mislim da ce da kosava pokvari dosta toga juznije od Bg-a juche je ec yr no crtao 36 mm padavina za 3 i 4 a vecehras samo 17 mm ali uveo neke jache za 6 i 7 ali to je daleko relativno... Kad pogledam kakve padavinske rupe crta gfs(verovatno zbog koshave te ) nisam optimista,shto se mog kraja tiche ali zato yr no za Sarajevo nacrtao 60 mm na -11 za dva dana a juche je bilo dosta manje nego kod mene :D Kao da ce kosahva da oduva padavine planirane za ovde u Sarajevo :D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #192 poslato: 01. Februar 2012. u 00:47 »
Na zalost, EC (wc) je poklekao sinoc, kada nije smeo. Ne bi odredjene osobe klonule duhom, da stvarno nije bilo tako. Gfs je tu bio mnogo sigurniji i terao je neku pricu, koja ce po svoj prilici i biti ona koja ce se desiti. Dakle, nece moci obilan sneg, a da se ciklon se dobro ne razmase i povuce dosta vlage i toplote iz Mediterana. JI zemlje ulazi u kratkotrajni plus (po visini sigurno, a u prizemlju manje vise), ali ipak je to sve i dalje zimska idila.

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #193 poslato: 01. Februar 2012. u 00:50 »
Po ovom scenariju sta mogu ocekivati .... Hoce li preci bar 10 cm snega ... Posto vidim da vojvodina dobija mnogo vise padavina od mene ...
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #194 poslato: 01. Februar 2012. u 01:00 »
Na zalost, EC (wc) je poklekao sinoc, kada nije smeo. Ne bi odredjene osobe klonule duhom, da stvarno nije bilo tako. Gfs je tu bio mnogo sigurniji i terao je neku pricu, koja ce po svoj prilici i biti ona koja ce se desiti. Dakle, nece moci obilan sneg, a da se ciklon se dobro ne razmase i povuce dosta vlage i toplote iz Mediterana. JI zemlje ulazi u kratkotrajni plus (po visini sigurno, a u prizemlju manje vise), ali ipak je to sve i dalje zimska idila.

Sve sto si napisao je tacno, ali jos cemo videti da li ce moj deo (i veci deo Vojvodine) dobiti kolicinu padavina koju prognozira EC ili GFS.
EC oko 20mm a GFS preko 30mm(bar do 18z izlaza), razlika je u ovom slucaju preko 15cm snega! Nije malo....

Jutros madjari na Idokep-u nisu znali sta da napisu, da li da za vikend ocekuju prilicno veliki sneg(GFS) ili mozda nikakav(EC) ali su poslepodne izbacili kartu sa prognoziranom kolicinom snega i bilo je jasno koji ce model biti blizi. To govori da su se samo tako kolebali cija prognoza ce da prevagne.

Evo karte sa sneznim pokrivacom u Madjarskoj.

Van mreže Srbin

« Odgovor #195 poslato: 01. Februar 2012. u 01:11 »

Jel moze tvoja neka orjentaciona prognoza shta ti ovako na osnovu tvog iskustva iz ovakvih situacija ochekujesh u kom delu Srbije.... Ne trazim prognozu vec mishljenje.. Modeli greshe stalno pa mogu i ljudi :D Proshle godine ste mnogo cheshce davali vasha mishljenja i prognoze i chesto ste bili u pravu !  :)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #196 poslato: 01. Februar 2012. u 01:23 »
Jaoj, nisam se mnogo upustao u detalje, pa ne bih mogao nista da kazem. Ono sto ocekujem je da ovaj put centralni predeli mozda dobiju manje padavina, a Vojvodina vise. Plus je moguc u Negotinskoj krajini i na jugu Srbije, ali kazem na kratko, a posle povratak u minus. Tebi je Srbine, snega, slozices se, dosta? :D

Van mreže zec

« Odgovor #197 poslato: 01. Februar 2012. u 06:36 »
Da li ce ovde biti snega zbog kosave?Iako sam u centralnoj srbiji,primetio sam da ovde prethodnih dana nije bilo ni k od kosave,da li to i sada da ocekujem?

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #198 poslato: 01. Februar 2012. u 07:44 »
О, добро јутро браћо форумаши...па где да нам јуче пукне форум? Модератори, неће ваљда у најлешим данима ове зиме да нас зеза форум??? Бићемо сви тужни :histerija: ГФС ооЗ за Београд није лош, мало смањио падавине, али минушчине су ту...ово отопљење које помињете наредних седам дана НЕМА!!!  8)
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #199 poslato: 01. Februar 2012. u 07:47 »
Zeko, izgleda da će četvrtak proći bez ozbiljnijih padavina kod tebe ali bi petak trebao biti snežan i to bogato.
Takođe i vikend sa snegom, uz povremene pauze u padavinama. Biće tu 20-ak cm novog snega, ako budeš sreće i više.