Na priche o mogucim poplavama....
Ja bih samo dodao da u vishim delovima Ivanjice prema onome shto sam ja chuo ali i prema onome shto je rekao pretsednik opshtine ima
preko 3 metra sneznog pokrivacha,a nametima do 5 metaraPoshto Golija nema meteo stanicu mislim da su ovim snegom oboreni svi nacionalni rekordi,ali verovatno nisu svi Golijski ne zabelezeni rekordi..... A ja chim mi dozvole vremenske prilike idem to da slikam i Javor i Goliju
Mozda i do Muchnja odem samo ako nadjem vremena....
evo citata gradonachelnika Ivajnice:
Stanovnici zavejanih sela telefone kriznog štaba najčešće pozivaju žaleći se na sve manje hrane, lekova, raspoloživog sena za stoku...
"Uglavnom je reč o nestrpljenju. Ne mogu da razumem da ljudi koji godinama žive u planinskim selima nisu spremili zalihe hrane i drva, a seno za stoku sklonili u štalu," rekao je sagovornik "Politike"
Zbog činjenice da snežni pokrivač u pojedinim mestima prelazi tri metra, a da usled temperature od minus 25 ledi nafta, Ristić je zamolio stanovnike za razumevanje. "Na terenu imamo 20 velikih i još desetak manjih mašina. Jedna može da očisti jedan ili četiri kilometra, zavisno od mašine, a ukupno je 1.000 kilometara puta. Da bismo samu mašinu očistili od snega potrebno nam je i dva dana," objasnio je predsednik opštine Ivanjica.