Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133420 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #560 poslato: 06. Februar 2012. u 09:35 »
I ovde NMM malo smanjio padavine,ali i dalje ih ima na pretek:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #561 poslato: 06. Februar 2012. u 09:46 »
NMM je za jug Srbije drasticno smanjio padavine, a prema njima u utorak i nece biti padavina juznije od Nisa.
Sa druge strane prema GFS i ETA u utorak u Nisu sledi zatrpavanje.

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #562 poslato: 06. Februar 2012. u 18:12 »
Sta je ovo?Zasto nema nikog?

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #563 poslato: 06. Februar 2012. u 22:50 »
Zasto niko ne komentarise jos jedan ciklon koji nam dolazi u petak izgleda?

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #564 poslato: 06. Februar 2012. u 22:54 »
Zasto niko ne komentarise jos jedan ciklon koji nam dolazi u petak izgleda?
Koji ciklon i kome dolazi?Vecina ovde je sa severne strane a tamo nema nista od ovakvog ciklona.Nastavak donosi spustanje sa severa i zavrsetak zime kakvu smo imali.Kada se uspostavi zapadno strujanje  onda za promenu treba vise vremena nego ga mi imamo.Eto zato svi cute.

Van mreže zmirko

• *
  • Starost: 50
« Odgovor #565 poslato: 06. Februar 2012. u 22:55 »
sacekaj da prvo prodje ovaj ciklon zasto si nestrpljiv toliko,malo ti je snega  :D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #566 poslato: 06. Februar 2012. u 23:12 »
Ja sam razočaran EC-om davao je za Vrbovski nekoliko mm a ne verujem da je palo pola mm , neće ni biti više snega gotovo je ukinuo ga je za sutra! Sad samo mogu da čekam Sretenje da vidim hoće li otopliti kako najavljuje EC! Lep je sneg pao kod mene nije mi zbog toga krivo , nego mi je krivo što je EC svakim danom smanjivao padavine kod mene da bi ih na kraju ukinuo! Ni pola cm danas nije palo visina snežnog pokrivača je nepromenjena! Bilo je ovakvih snegova i ranijih godina ništa novo , ja sam ipak mislio da ću dobiti još jedno 5 cm ali nažalost ništa neće izgleda biti , to je to što se tiče snega! Dosta mi je i ovih 30-ak koliko imam...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #567 poslato: 06. Februar 2012. u 23:40 »
GFS ozbiljno ucinio vikend zanimljivim.Kada i gde ce jezgro hladnog vazduha da se spusti i pokrene Djenvsku ciklonu a zatim ili se produbi u Jadranu i donese sneg ili odleprsa na zapad i nestane nece se znati jos bar  jedan dan.Vecerasnji GFS kaze da imamo cemu da se nadamo.Toliko i nista vise a iz iskustva znam da je i to dovoljno.

Van mreže forest

• *
« Odgovor #568 poslato: 07. Februar 2012. u 07:37 »
Bugari najavljuju da ce u subotu/nedelju u Bugarsku stici nove padavine (iz Srbije naravno) tako da ce u nedelju i ponedeljak padati sneg i da ocekuju povecanje visine sneznog pokrivaca.
Ako to starno i bude tako kod nas bi trebalo da pada vec u petak posle podneva.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #569 poslato: 07. Februar 2012. u 08:13 »
Snezni vikend se nastavlja:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

« Odgovor #570 poslato: 07. Februar 2012. u 08:36 »
Modeli se usaglasili, za vikend bi veoma lako mogli da dobijemo novi sneg. Toliko za sad...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #571 poslato: 07. Februar 2012. u 08:53 »
da s tim da za sad EC ima brutalniji scenario od GFS.

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #572 poslato: 07. Februar 2012. u 09:47 »
accu weather drzi debeli minus, yr.no od srede u plusu, ko je u pravu??? :D

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #573 poslato: 07. Februar 2012. u 09:52 »
Nista ne razumem sta se govori za Beograd za noc sreda-cetvrtak. Neko izbacuje -25, neko izbacuje -15...

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #574 poslato: 07. Februar 2012. u 18:28 »
Prema modelima od 12UTC, hladni dani se nastavljaju još dugo a za vikend ali i početkom naredne sedmice postoje solidne šanse za nove snežne padavine.
Naravno, ovo nije nešto što je "sigurno" ali nekoliko modela nagoveštava takvu situaciju...
S'obzirom da je to period koji "ulazi" u 7 dana, ostavljam svoj komentar ovde a ne u temi "Zima 2011/2012".
P.S. Biće interesantno videti minimalne temperature tokom noći sreda/četvrtak tj. u četvrtak ujutru... Uz razvedravanje i slabo strujanje u prizemlju u većem delu zemlje i uz "debeo" snežni pokrivač možemo da očekujemo i izuzetno "debeo minus" u mnogim mestima Srbije...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #575 poslato: 07. Februar 2012. u 19:04 »
Složio bih se za hladnoću koja nece uskoro sa Balkana.Ciklon koji nastaje kao posledica jezgra visinske ciklone koja udje u Djenovski zaliv i tu se zavrti jako lici na onaj ciklon od pre dve nedelje koji je doneo juznim krajevima veliki sneg.Snaga mozda nije ista ali i tada ciklon u modelima nije bio preterano bogat padavinama vec su one u realnom vremenu udvostrucene.

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #576 poslato: 07. Februar 2012. u 22:59 »
Ja jesam snegoljubac ali danas sam riknuo cisteci sneg oko i ispred kuce..vala dosta ga je a sta cemo ako ga bude jos? :first:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #577 poslato: 08. Februar 2012. u 00:01 »
Ocekivana visina snega do sledeceg utorka 14.2.2011. 90% Srbije pod sneznim pokrivacem od 50+ cm.  :-[

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #578 poslato: 08. Februar 2012. u 00:13 »
GFS je zbilja ekstreman po pitanju padavina od petka pa nadalje. Ali, moramo uzeti u obzir da je ove zime u velikoj većini situacija dao bolje srednjeročne prognoze od EC-a. Red bi bio da jednom omane. EC crta ciklonsku aktivnost u tom periodu, ali mnogo manje padavina. Ekstremno niske temperature do daljnjeg, u tome se slažu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #579 poslato: 08. Februar 2012. u 00:17 »
i prosli put smo imali slican prikaz,i uglavnom je za mnoga mesta bio priblizan,samo da nas naredni ciklon  pogodi gde treba,i ovaj grafikon  ce se obistiniti  :super:
PS  i pored ovoliko probelma kojoj je ovaj sneg napravio drzavi(V.S) kolaps u gradovima,mnogo zavejanih mesta,mi ovde prizeljkujemo jos snega :neznam: to je ipak nesto jace od nas zimoljubaca  :D