Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133423 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #600 poslato: 08. Februar 2012. u 13:55 »
Po EC padavine počinju u subotu ujtru kod mene , videćemo večeras šta kaže EC...

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #601 poslato: 08. Februar 2012. u 14:58 »
Ovo nije prognoza, nego više nekakvo zapažanje ... ja ne pamtim da je u skorije vreme u Vojvodini pao dobar sneg na već postojeći! Neka me neko ispravi ako nisam u pravu ... ja se toga ne sećam! Do 10cm se dešavalo, ali nekakve obilnije padavine ... :?:  :neznam:
Nije se desilo nikada da u Vrbasu za tri dana padne kolicina od preko 50cm snega pa je palo od subote do ponedeljka, jednostavno se desilo.
Zasto ne bi moglo da se desi da za vikend opet bude snega, naravno ne toliko ali 10-20cm svakako.
Nije ciklon toliko jak da povuce vecu kolicinu vlage kako rece laky i AC je na malo nezgodnom mestu, ali ne mogu da ignorisem oko 20mm padavina u obliku snega koje prognozira GFS koji je ove zime dosta dobro prognozirao.
EC ctra samo 8mm ali i od toga bi imali 10cm snega.

Van mreže PIvan

• *
« Odgovor #602 poslato: 08. Februar 2012. u 15:23 »
Istok BiH,Sarajevo  :-[ ,prosjek svih modela je oko 40 mm novih padavina u obliku snijega,selo Meštrevac ispod Ljubišnje u subotu 4.2. 2012. je imalo 212 cm snijega,šta će biti ovaj vikend  :-[

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #603 poslato: 08. Februar 2012. u 15:30 »
 ^^

Jesu li to zvanichni podatci ili...? Ako nisu, daj barem neku sliku ?

Van mreže PIvan

• *
« Odgovor #604 poslato: 08. Februar 2012. u 15:34 »
Nisu zvanični ,ljudi koji su gore su prosječno stari 60 godina,al su se ukljucivali u program radija i javili tu visinu snijega....njihova sreca je sto za divno čudo još uvijek imaju struju pa se mogu javljati porodicama.Juce su im helikopteri dostavljali lijekove .....

Van mreže Srbin

« Odgovor #605 poslato: 08. Februar 2012. u 15:48 »
 ^^
hah mozda su malo senilni :) Gde izmerishe tachno 212 cm :)

Ja volim da se shalim,ali shalu na stranu, u mnogim selima u Srbiji je slichno, a verujem da ima josh dosta slichnih situacija shirom R.Srpske i BIH... Problem je to kao shto si i sam rekao prosechna starost stanovnishta,i manji snegovi bi napravili slichne probleme...

Ja sam chuo da u selima na Javoru,kada npr neko ide do shtale jedan chlan porodice
,kada krene ponese lopatu i drzi je shto vishe moze gore a ostali gledaju u vrh lopate da li je on stigao do shtale i nazad da se sluchajno ne sruchi sneg na njega.... Eto ima i takvih pomalo smeshnih situacija :)

Van mreže PIvan

• *
« Odgovor #606 poslato: 08. Februar 2012. u 15:53 »
Bogami ja bi im vjerovao,Snow Hanter će ti pojasniti mikroklimu tog dijela,pitaj ga u pp.

Van mreže despot

• *
« Odgovor #607 poslato: 08. Februar 2012. u 16:11 »
Ljudi kakve nas temperature čekaju noćas,malo mi se ovo ne slaže sa poslednjim GFS-om

u Preljini pored Čačka je -6 a za ovo doba dana je prognozirao -13.
???
Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti

Van mreže Srbin

« Odgovor #608 poslato: 08. Februar 2012. u 16:13 »
Bogami ja bi im vjerovao,Snow Hanter će ti pojasniti mikroklimu tog dijela,pitaj ga u pp.

Ja najvishe verujem slikama....  ;)

Naravno nemam razloga da ne verujem tim ljudima... ali mi je samo malo chudan taj podatak od 212 cm... Ja razumem da su se javljali ljudi i da su prichali da je visina oko 2m otprilike,ali da su se javljali i prichali da je visina 212 cm :)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #609 poslato: 08. Februar 2012. u 20:27 »
Po EC padavine počinju u subotu ujtru kod mene , videćemo večeras šta kaže EC...

Evo sam sebe citiram pošto je EC sve bolji za sneg u subotu i nedelju kod mene i u većem delu Srbije!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #610 poslato: 08. Februar 2012. u 20:33 »
WRF-NMM nacrtao za subotu prijepodne čak 10mm padavina na jako niskoj temperaturi, ali uz jaku košavu što bi u realnosti bilo 0.1-1mm.
Brine me što se crta takav vjetar, moglo bi da bude neviđene mećave s obzirom na postojeći snijeg i eventualni novi.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #611 poslato: 08. Februar 2012. u 20:58 »
EC znatno povecao padavine za Vojvodinu,sneg pocinje izmedju petka i subote nocu
Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #612 poslato: 08. Februar 2012. u 21:05 »
Jeste, cak i za Suboticu ima tu i vise nego dovoljno padavina, no mislim da je ova kolicina nerealna sto se tice Subotice, ai videcemo..

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #613 poslato: 08. Februar 2012. u 21:10 »
Што се ЕЦ тиче, код свих снежних циклона овог хладног дела зиме је показао да је јако непоуздан. Све до пред сам почетак падавина је обично давао јако велике количине падавина и на дан пред падавине би их нагло смањивао. Тако да до сутра увече или још боље у петак ујутро не бих да мислим о његовим количинама падавина. ГФС је показао да је много доследнији у овом периоду и за овај циклон сам поверљивији према њему.
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #614 poslato: 08. Februar 2012. u 21:10 »
Opet bi to bila neka istocnija varijanta kosave a videli smo pre par dana da uz nju lepo pada sneg.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #615 poslato: 08. Februar 2012. u 21:16 »
Mislim da modeli polako otklanjaju dilemu da li ce biti snega ili nece.
Ustvari nisu se modeli puno ni dvoumili (EC ove padavine najavio pre GFS-a pa ih na par izlaza smanjio) vec smo mi bili malo sumnjicavi prema trenutnoj situaciji, ali nadam se da sad svi polako veruju da moze pasti jos snega na postojeci snezni pokrivac.
GFS u poslednjem izlazu 17mm od petka do ponedeljka, EC 22mm.
WRF polako iscrtava svoje padavine koje se poklapaju za sada sa ova dva modela.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #616 poslato: 08. Februar 2012. u 21:36 »
Kao što najavih, očekivao sam da EC poveća padavine za Vojvodinu. Što se mene tiče 10-25cm su sasvim izgledni za sever zamlje.

Osim toga, primetan je trend nastavka zime, ali i postepenog rasta tmax, ali, bez ikakvih pozitivnih tmax čak do kraja termina kod manje više svih modela.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #617 poslato: 08. Februar 2012. u 23:32 »
18Z GFS:

U centralnim i južnim predelima imamo talas padavina u noći petak na subotu i u subotu prepodne,zatim padavinska rupa(padavine beže severozapadnije)...u Vojvodini čini se sneg veći deo dana.

U noći subota na nedelju i nedelju prepodne nov padavinski talas,koji bi u većini predela prestao sredinom dana.

A u noći nedelja na ponedeljak nove padavine sa jugoistoka koje bi se do ponedeljka uveče proširile na dobar deo zemlje,sem kranjeg severa.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Deni

• *
« Odgovor #618 poslato: 09. Februar 2012. u 00:07 »
Opet GFS preteruje sa padavinama za Skopje...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #619 poslato: 09. Februar 2012. u 09:44 »
Definitivno pred nama jos jedan snezni vikend.Posle rekordnih minusa idu izgleda i rekordni pokrivaci.Vojvodina u proseku(bar moj deo) od 15-20 mm za vikend.Sredina nedelje i dalje veoma zanimljiva.