Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - I dekada  (Pročitano 198889 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Odg: Februar 2012 - I dekada
« Odgovor #1260 poslato: 07. Februar 2012. u 17:52 »
Sneg pojačava intenzitet, uz naravno pojačan vetar
evo kako su se kretale skromne padavine danas i juče
Sinoć do 20h palo je 0.4mm, jutros u 7h izmereno je 1.8mm a danas u 15h 0.3mm
U februaru palo do sad 27.5mm vodenog taloga, a snega u zbiru 38cm

Van mreže martin

• *
« Odgovor #1261 poslato: 07. Februar 2012. u 18:36 »
Slab sneg,zasilen severozapadan vjetar T=-7C.

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #1262 poslato: 07. Februar 2012. u 18:55 »
Vrsac veoma hladno temperatura pala na -12

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #1263 poslato: 07. Februar 2012. u 19:00 »
Zrenjanin se polako hladi -11.2

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #1264 poslato: 07. Februar 2012. u 19:06 »
kod mene pala Temperatura na -13c,sneg se nocas zaustavio na 53cm,danas je bilo povremeno slabog provejavanja,na brdima u okolini oko 60cm,na Avali neznam,al mislim da nije ispod 70cm  :D
evo jednog smesnog i zanimljivog klipa(mozda su neki gledali ovo)  :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BYiYMrEL1yE

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #1265 poslato: 07. Februar 2012. u 19:25 »
Sneg konačno prestao.

Ukupno okruglo 80cm,ali se brzinski sleže,sigurno je bilo 2-3cm više pre sat-dva.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #1266 poslato: 07. Februar 2012. u 19:27 »
Beograd 36 cm synop podaci u 19 časova! S obzirom da neće biti snega do subote-nedelje očekujem da se slegne na 30 cm za par dana to je neko moje mišljenje , danas se slegao za 4 cm od 7 ujtru do sad 7 uveče!

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #1267 poslato: 07. Februar 2012. u 19:34 »
upravo se vratio sa šetnje na kraljevici..

meni je ovo idila :) leden jak vetar, sneg do kolena (pa i više), zamrzla mi se brada.. ski staza je puna

u samom gradu na glavnim ulicama je ok, ali sam u svim jednosmernim kojima sam prošao video kako kolima pokušavaju da se izvuku iz snega

sneg i dalje veje uz umeren do jak vetar
po RHMZ-u trenurno je - 10°C uz mećavu, a trenutna visina snega je oko 40cm

Van mreže Raja

• **
    • Pancevo
« Odgovor #1268 poslato: 07. Februar 2012. u 20:03 »
Oblacno suvo i tiho
T -8.6°C

Van mreže laky

« Odgovor #1269 poslato: 07. Februar 2012. u 20:19 »
41cm ove veceri, 2cm manje nego jutros... Temperatura -11C ako se razvedri bice jos hladnije ujutru.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #1270 poslato: 07. Februar 2012. u 20:42 »
Takodje i meni je tesko da poverujem u to jer evo 11mm je palo u prethodna 24h a visina snega se povecala za samo 4cm. Stari sneg je dosta gusnji jer se sabija pod tezinom novog, sto je Milosh rekao.
Sneg prestao da pada, mozda do uvece bude jos malo snega i to je to za sada a sta ce biti za vikend videcemo...

Kod mene verovali ili ne i pored padanja snega i pre neki dan kada ste i videli onu radarsku sliku na jugozapadu i ja stalno postavim po 2,3 slike padanja snega tu je palo 15-tak sigurno tada kada je Vojvodina dobila najvoshe snega,i pored sinoc padanja i jutros gde je na kolima bilo 20 cm novog snega...

Na travi gde merim samo 80-85 cm neverovatno!SNEG NE DA SE NIJE POVECAO NEGO SE SMANJIO KOD MENE

Vidim da se mnogima dosta povecao....

To jedino mogu da objasnim time da je kod mene pao sneg josh za Savindan,pa se sabio, pa pod tezinom novog da se dodatno sabio a i novi da se sleze polako.... bash sam otkopavao do trave proverio na vishe mesta,jako je sabijen,ali o5  mi je chudno....

Valjda na pochetku bude dosta vishe cm snega, nego mm, a na kraju sve to dodje na svoje 1mm<>1cm snega

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #1271 poslato: 07. Februar 2012. u 20:48 »
Ovde pada slab, a povremeno i umeren sneg, vetar polako smanjuje snagu. Temp. u porastu, još od popodne, sad samo -5.1C (zaista ne znam zašto temp. raste).
Inače, drva nisu potpuno beli zbog vetra a i zbog suvoča snega, tako da to malo smanjava zimska idila.

Van mreže laky

« Odgovor #1272 poslato: 07. Februar 2012. u 21:01 »
Srbine ja sam i ocekivao da ce se dosta snega sabiti (iskreno ne bas ovoliko) kada novi pocne da pada a to se i desilo ali kod nekih eto vidis stari sneg kao da je od betona pa se ne sabija a novi i dalje pada...
Na ogimet-u se lepo moze videti isto sto se desilo i kod vecine (ali ne i kod svih  ::) ) da danas iako je bilo puno padavina mm, visina snega se nije povecala u razmeri 1mm-1cm.

Van mreže Srbin

« Odgovor #1273 poslato: 07. Februar 2012. u 21:11 »
 ^^
Ja nisam mogao da verujem kada sam izmerio pa proverio na josh par mesta  :o

Verv. se kod mene dosta sabio i pre prvog novog snegopada,shto je veci sneg vece je i sabijanje valjda,sigurno za nekih 20-tak i vishe cm pa ga je novi dodatno sabio,a ovaj shto je sinoc padao ga josh malo potisnuo :) a poshto sam merio tek vecheras verv. se i najnoviji malo slegnuo,pa mu je sve sa padanjem novog senga visina manja za 15-tak cm... Al o5 shto je mnogo mnogo je.... nisam znao da moze tako mnogo da se slegne...po gotovu kada je suv

Retki su bili ovako ledeni dani posle velikog snega,pa sam uvek sve pripisivao topljenju.. Ovo su za mene novi momenti :) Od sada  kada god padne sneg vrshicu svakodnevno merenje da pratim sleganje....

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1274 poslato: 07. Februar 2012. u 21:20 »
I u Beogradu se mnogo snijega sleglo, čak i iznenađujuće puno s obzirom da nije bilo novog. Večeras izmjereno 37cm.

Prije nekih pola sata dunula umjerena košava. Velikom brzinom se razvedrilo i potpuno očistila atmosfera (odavno nije bila ovakva vidljivost). Košava povremeno napravi pravu mećavu.
T -7.2°C, Tmax -7.0°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bura

• *
« Odgovor #1275 poslato: 07. Februar 2012. u 21:21 »
Padao snijeg danas u Baru, bilo je predivno........ Trenutno oblacno, vjetrovito, olujni udari vjetra, T 2.9

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #1276 poslato: 07. Februar 2012. u 21:39 »
^^
Ja nisam mogao da verujem kada sam izmerio pa proverio na josh par mesta  :o

Verv. se kod mene dosta sabio i pre prvog novog snegopada,shto je veci sneg vece je i sabijanje valjda,sigurno za nekih 20-tak i vishe cm pa ga je novi dodatno sabio,a ovaj shto je sinoc padao ga josh malo potisnuo :) a poshto sam merio tek vecheras verv. se i najnoviji malo slegnuo,pa mu je sve sa padanjem novog senga visina manja za 15-tak cm... Al o5 shto je mnogo mnogo je.... nisam znao da moze tako mnogo da se slegne...po gotovu kada je suv

Retki su bili ovako ledeni dani posle velikog snega,pa sam uvek sve pripisivao topljenju.. Ovo su za mene novi momenti :) Od sada  kada god padne sneg vrshicu svakodnevno merenje da pratim sleganje....

EH kolega,da nema sleganja,ja bi danas prebacio metar snega !  :o

Palo je  pola metra novog u zadnja 24h,ali džabe kad se visina povećala na 80cm (sad ima sigurno i malo niže).

I ovde dunula košava,slaba do umerena.

Inače,ponovo pada slab sneg.

« Poslednja izmena: 07. Februar 2012. u 21:50 Kimi »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

« Odgovor #1277 poslato: 07. Februar 2012. u 21:48 »
 ^^
Ja mislim da je za sneg najbolje kada temp. predje u balgi plus pa pada mokar pa zaledi,onda bude chvrst i ne moze da se slegne mnogo.... Makar padalo na njega josh dosta snega...

DA.. malopre zaboravih da kazem,znachi jutros na kolima 20-25 cm novog minimum.. Pa je pojachanim intezitetom nastavio da pada do podneva negde.. pa je onda padao slabim do 19h onda je o5 pojacaho na umeren neshto malo jache od sat vremena.... I dalje pada trenutno slabim do umerenim intezitetom...

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #1278 poslato: 07. Februar 2012. u 21:54 »
Bilo bi interesantno videti kolika je kolicina vode zarobljena u snegu na m2.

U Paracinu se razduvala kosava, sneg se malo slega sa 40cm, na 38cm. Temperatura -9.5C duva umeren jugoistocni vetar.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #1279 poslato: 07. Februar 2012. u 22:04 »
U Zrenjaninu se sleglo samo 1 cm iako nije bilo padavina od jutros.U 7 casova bilo je 40 a sada 39cm.Intenzitet padavina u zadnjih nekoliko dana je takav da se snag slegao ravnomernije jer je bilo i padavinskih pauza.Ipak mislim da je visina(ako je prvobitna tacna od 40cm) niza.
Trenutno suvo i standardno -11