Ova noćašnja situacija me podseća na par retkih situacija iz prošlosti, kada se u nekim mestima Vojvodine spustila magla tokom noći a naročito mi liči na situaciju iz januara 2003. kada je ujutru bilo -26.3C u Somboru (uz maglu) a -25C u par mesta Vojvodine.
Tada je na BG-erodromu do 21h bilo -13C uz dobru vidljivost i pritisak 1035hPa (uz 20cm snega), u 01h je bilo -16.6C ali se u drugom delu noći brzo "navukla" magla iz Srema i ujutru je bilo -24C (u pitanju je 13.1.2003.). Nekako mi deluje da bi slično moglo da bude i u nastavku ove noći, aerodrom je u 21h imao -13.8C uz vidljivost 6km i pritisak 1035hPa (sneg oko 40cm), trenutno je -16C uz blagu sumaglicu (vidljivost 4km, pritisak ipak malo niži -sada je 1033hPa), dosta liči na situaciju iz 2003...
Videćemo ujutru da li će se "istorija ponoviti"... ne mislim da će biti identične vrednosti u svim mestima Vojvodine i na Surčinu kao što je tada bilo (ovaj put će Zrenjanin verovatno imati nižu temp. -u ponoć -25C na ZR "synop" stanici a na AMS-ZR još niže, Smed. Palanka će biti hladnija nego tada, verovatno i BG-Vračar koji u ponoć ima -12.4C) ali mislim da je generalno situacija slična...
Kad već spominjem Vračar sa -12.4C i aerodrom sa -16C u ponoć, vredi spomenuti i da je na AMS-Karaburma -14.4C, na Trošarini -14.3C i na Košutnjaku -14.1.