Intenzitet 1cm/10min.
Miloshe, nemoj da izbaksuziraš
Kad si se oko 8.50 "žalio" da sneg u BGu jedva pada (svakako i jeste bilo tako u tom momentu), odmah nakon toga intenzitet se bitno pojačao
Tako je bilo i prilikom prošlog snega (koji naravno ne može ni da se poredi sa ovim predivnim, suvim, obilnim snegom na blizu -10C), molim te
ne "hvali" padavine -bolje ide kada radiš suprotno
Malo šale nam danas neće smetati, da još popravi ovo lepo raspoloženje koje je već prisutno kod većine članova foruma. Uzgred, slažem se da se padavine veoma brzo premeštaju ali i kada se na kratko pojavi "mala rupa" na odrazu jugozapadno od BGa ona se dosta brzo popuni jer sa jugozapada po visini dolazi dosta vlage i "odraz" brzo "ojača" prema BGu... ajd' da sada ja ne hvalim, samo neka bude po očekivanjima (moja se razlikuju od RHMZ-WRFa koji je za BG "ukinuo" padavine već od danas u 17h pa sve do sutra oko 10h tj. čitavih 17 sati bez padavina uz konstantan lagan porast temperature tokom noći i sutrašnjeg prepodneva, a i nakon toga daje samo 3mm uz podizanje T850 za sutra na 0C a T2m do -2C). Modele od sinoć uopšte ne gledam, a jedino sam pogledao jutrošnji WRF nakon čitanja komentara na forumu.
Moj kišometar je položio prvi ispit, a da li će dobiti "diplomu", videćemo nakon prestanka snega od ovog ciklona.
AMS Karaburma trenutno beleži -9,0C i 7,4mm padavina.
Rade, još jednom pohvale za tvoju AMS i za način merenja padavina -svaka čast na uloženom trudu i znanju
, tvoja stanica je pouzdanija
od RHMZ-ove koja pri jakom vetru (naročito istočnom-jugoistočnom) često daje loše podatke za količinu padavina (snega). Uzgred, vetar u BGu se malo pojačao i već ima malih "smetova"...