Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - I dekada  (Pročitano 199006 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Februar 2012 - I dekada
« Odgovor #620 poslato: 03. Februar 2012. u 23:26 »
Pa vidi... ako je ovo tacno...
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/meteorologija/stanica_moss.php?moss_id=13369

Vrlo moguce da je tachno poshto je na rhmz-u

Ivanjica i ako na samo 470 mnv je taj rekord obarala vishe puta samo od 2000-te  :D o 80-tim godinama ne smem ni da pricham,pogotovu ne o 1981  :P :D Kada prikupim neke podatke mozda otvorim u vremeplovu temu Ivanjica 81 godina :D

on topic: Mislim da u Sarajevu sada trpa samo tako...

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #621 poslato: 03. Februar 2012. u 23:30 »
Umeren sneg.
Citavog popodneva, evo i veceri i prvog dela noci, na Kopaoniku je toplije nego u nizim predelima (u 23 h -4 C). Izgleda da je prethodnih dana pominjano otopljenje na visini stiglo do Kopaonika, ali nije do Zlatibora niti do Crnog Vrha.

Van mreže laky

« Odgovor #622 poslato: 03. Februar 2012. u 23:31 »
Na ESWD prijavljene dve lavine u Crnoj Gori, jedna osoba poginula!

http://www.vijesti.me/vijesti/pod-lavinom-poginuo-kolasinac-brano-kljajic-54-clanak-59148

Nadam se da nece biti vetra tokom noci jer ce se kisomer svakako prepuniti snegom pa da ga vetar ne oduva. Trenutno pada umeren sitan sneg.

Van mreže mrki200

• *
  • Starost: 42
« Odgovor #623 poslato: 03. Februar 2012. u 23:33 »
Pozdrav svima sta mislite kod mene u tuzli ocel bit obilnijih padavina jos

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #624 poslato: 03. Februar 2012. u 23:33 »
Smjer kretanja oblačnosti varira u zavisnosti od visine oblačnosti koje donose padavine. Oblačnost je najniža na krajnjem jugozapadu zemlje i to je smjer kretanja otprilike od juga ka sjeveru. Sa visinom se pojačava uticaj Koriolisove sile u odnosu na silu trenja u planetarnom graničnom sloju, pa se viši padavinski oblaci na sjeveru zemlje kreću u pravcu jugozapad-sjeveroistok. Ko razume, shvatiće. :)

Ово може да разуме неко ко студира ову занимљиву област...лаички...на сателитском снимку се јасно уочава да јака облачност са севера ЦГ, југоистока Р.Српске и југозапада Србије иде југ-север, али да облачност са запада Србије иде југозапад-североисток, што даје много повода за радост снегољупцима Београда! Ваљда сам лаички убо то што је Милош стручно објаснио :D

Miloshe, ovo si vrlo lepo i stručno, da ne kažem "profesorski", objasnio  :super: ali mislim da je objašnjenje tj. pojašnjenje koje je naveo "sneg" veoma "pristupačno" i možda lakše prihvatljivo mnogima na ovom forumu.
Miloše, znam da nećeš zameriti pa u šali moram da dodam i treće objašnjenje zašto pada sneg u BG ove noći:
kao što sam danas u jednoj poruci napisao, kada ti kažeš (naravno ne uvek, nemoj da zameriš -ti znaš da ja tvoje komentare veoma cenim) da su padavine (snežne) slabe ili "to je to, toliko od snega do sutra" onda kao po nepisanom pravilu počne sneg  :D a osim toga dosta si hvalio RHMZ-ov WRF pa si ga "urekao"  ;) Ranije danas sam napisao da mi deluje nerealno da, po WRFNMMu, od 17h pa sve do sutra u 10h bude bez padavina u BG ali nije bitno šta je meni realno ili ne -u večerašnjoj situaciji je interesantno da su globalni modeli bili dosta bolji za ove padavine tokom noći u BGu nego model dosta više rezolucije, tačnije i ECMWF i GFS su davali padavine za večeras i ovu noć i tu "priču" su držali već danima.

Pozdav tebi Miloše, pozdrav i "снег"-u koji mi deluje kao veliki ljubitelj snega (i ja sam "snegoljubac") i kao čovek koji je nekako, slično kao i ja, bio malo skeptičan u vezi poslednjih "izlaza" WRF-NMM (uz napomenu da je taj model zaista za danas bio odličan-veoma precizan za padavine u BGu do 17h). U Beogradu sneg i dalje pada na -10.5C, za sada BG i dalje "sa dobre strane" granice padavina...
Na jugoistoku Srbije Vranje se sa -5C "spustilo" na -7 a jedino se Dimitrovgrad "drži" na -1.5 do -1.8C.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #625 poslato: 03. Februar 2012. u 23:34 »
Prelepo je napolju umeren sneg krupnih pahulja, ovo modeli nisu predvideli. Evo slike sad vec ima preko 30cm.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #626 poslato: 03. Februar 2012. u 23:38 »
JZ-SI,sece bas na samoj granicci de sam ja,po zadnjem izlazu radara,interesuje me da li ce  jos malo ova oblacnost nize da se spusti,msm malo jos juznije????tacnije 20km juzno  :D  :?: vidim na happy tv,uzivo,da bg lepo zatrpava,a kod mene slab sneg  :) inace malo sale nije na odmet,napravio bih grupu na FB- SVI MI KOJI SMO DANAS 100 PUTA POGLEDALI KROZ PROZOR hehhehehh naravno  grupa samo za snegoljupce xDD

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #627 poslato: 03. Februar 2012. u 23:45 »
Сада сам чистио снег. Како нестварно делују ови паркови. Код мене у порти има пуно четинара па се стиче утисак да сам на некој високој нм. а не усред града! Сада пада густ умерен снег и добро појачава покривач. Али овај талас је донео нешто влажнији снег, не тако сув као данас. Хвала Профиаматер, хвала Милоше, много нам сви значите. Ја сам од детета луди заљубљеник у снег, и ево сада у 33.години као да има свега 5, исто узбуђење, иста осећања. А јако бих волео да нам Милош још мало објасни овај Е.... ефекат, јер захваљујући чика Екману, београђани и вечерас у снежној бајци.  :D
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže zec

« Odgovor #628 poslato: 03. Februar 2012. u 23:48 »
Nista od snega ovde.Oblacnost je severno previse,cekam sutrasnji dan,a zatim PONEDELJAK!Ae sada napravi tu grupu!

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #629 poslato: 03. Februar 2012. u 23:49 »
Kako RTS javlja dogodile su se i tri lavine kod Točilova, između Prijepolja i granice sa Crnom Gorom, u kanjonu Lima.

Kod mene trenutno ovako:

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #630 poslato: 03. Februar 2012. u 23:53 »
JZ-SI,sece bas na samoj granicci de sam ja,po zadnjem izlazu radara,interesuje me da li ce  jos malo ova oblacnost nize da se spusti,msm malo jos juznije????tacnije 20km juzno  :D  :?: vidim na happy tv,uzivo,da bg lepo zatrpava,a kod mene slab sneg  :) inace malo sale nije na odmet,napravio bih grupu na FB- SVI MI KOJI SMO DANAS 100 PUTA POGLEDALI KROZ PROZOR hehhehehh naravno  grupa samo za snegoljupce xDD
Ma sta 100 puta... Ja mislim da sam pogledao vise od 1000 puta kroz prozor..  ;D
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #631 poslato: 03. Februar 2012. u 23:54 »
U Ns pojacao sneg, sada je slab/umeren... Po radaru ce mi padavine konstantno dolaziti sa juga/jugozapada. Visina snega blizu 30cm, mozda koji cm manje...

Van mreže risbo gr

« Odgovor #632 poslato: 03. Februar 2012. u 23:54 »
Ma sta 100 puta... Ja mislim da sam pogledao vise od 1000 puta kroz prozor..  ;D
100 sam stavio kao minimum  ;) mozda je neko i 2000 puta pogledo  :D

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #633 poslato: 03. Februar 2012. u 23:59 »
Pozdrav svima sta mislite kod mene u tuzli ocel bit obilnijih padavina jos

Druze pogledaj na radaru rhmz, trebalo bi da ti sada pristizu jace padavine...

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #634 poslato: 04. Februar 2012. u 00:04 »
U ponoć u Beogradu -10.4C uz, trenutno, sasvim slab sneg u širem centru grada a na aerodromu u ponoć umeren sneg. Na Radetovoj AMS na Karaburmi, danas (petak) čak 20.8mm padavina. Prema radarskom snimku od 23.45 (čini mi se da radarski snimci u par termina danas nisu baš bili sasvim verodostojni tj. adekvatni aktuelnoj situaciji) deluje da samo 20km južno-jugoistočno od BGa nema padavina...

Van mreže zec

« Odgovor #635 poslato: 04. Februar 2012. u 00:05 »
Kada stizu ovde neke padavine?

Van mreže Banex

• *
« Odgovor #636 poslato: 04. Februar 2012. u 00:07 »
Docekasmo i 4. februar uz sneg koji je oslabio i vidljivost je nesto veca.

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #637 poslato: 04. Februar 2012. u 00:09 »
Krusevac trenutno - 11 uz sasvim slab sneg .

Van mreže risbo gr

« Odgovor #638 poslato: 04. Februar 2012. u 00:16 »
U ponoć u Beogradu -10.4C uz, trenutno, sasvim slab sneg u širem centru grada a na aerodromu u ponoć umeren sneg. Na Radetovoj AMS na Karaburmi, danas (petak) čak 20.8mm padavina. Prema radarskom snimku od 23.45 (čini mi se da radarski snimci u par termina danas nisu baš bili sasvim verodostojni tj. adekvatni aktuelnoj situaciji) deluje da samo 20km južno-jugoistočno od BGa nema padavina...
ima ali su to slabe padavine,a cini mi se da ovo juzno strujane po visini,neda da se oblacnost jos malo spusti juznije..
 veceras je scenario slican onom proslom cikolnu,samo  su se uloge izmenile,sever bg dobija vise od juznih delova,odnosi se na ovu zadnju oblacnost  :D ali i treba ,jer je sever presusio prosli put,tako da nekukam sa ovih 44cm
nadam se da sutra prelazi pola metra,uz ovo sleganje  naravno  :D
« Poslednja izmena: 04. Februar 2012. u 00:27 risbo gr »

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #639 poslato: 04. Februar 2012. u 00:26 »
U Ns pojacao sneg, pahulje su bas krupne i pada umerenim intenzitetom... Temp u ponoc -11c na Rimskim Sancevima...