Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - I dekada  (Pročitano 198982 puta)

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
Odg: Februar 2012 - I dekada
« Odgovor #880 poslato: 05. Februar 2012. u 13:46 »
Oblacno i suvo..
T -8.2°C
Poceo odmor uz sneznu idilu :D http://www.rtvpancevo.rs/Vesti/Lokal/kole-ne-rade-idue-nedelje.html

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #881 poslato: 05. Februar 2012. u 14:03 »
Veoma jak sneg u Vrscu,sipa li sipa :) -10 nenadano od jutros pada sneg ovde,hmm...;) a sad vidim i zasto gledajuci rumunski radar vidim da oblacnost iz pravca Resite zahvata i Vrsca i nekoliko sela okolo :) http://www.meteoromania.ro/index.php?id=179&lang=en

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #882 poslato: 05. Februar 2012. u 14:05 »
U Paracinu je tokom prepodneva palo 7cm snega, tako da je sada visina oko 32cm. temperatura -7.8C, padavine 3.7mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #883 poslato: 05. Februar 2012. u 14:10 »
umeren sneg napolju  :o,odakle sad ovo,totalno nenadano  :D,ewo sad vidim i zasto,sa ovog rumunskog radara  :super:

Van mreže forest

• *
« Odgovor #884 poslato: 05. Februar 2012. u 14:15 »
Pozdrav iz Prokuplja!
 T= -8'C, oblacno i tiho bez vetra..

Ovo je slikano sa mosta, reka Toplica je zaledjena i pokrivena snegom. Led je debljine par cm, a secam se kao dete kada smo se klizali po zaledjenoj Toplici i takmicili ko ce uspeti da razbije led i niko nije uspeo! Tako da bilo je ovde i jacih zima! A nakon te avanture na zaledjenoj reci svi smo dobili batine od roditelja  :D

Grad pust, nigde nikoga... jedna pohvala za loaklnu vlast ulice su ociscene.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #885 poslato: 05. Februar 2012. u 14:24 »
Trenutno suvo, jutros bilo malo snega. Visina sneznog pokrivaca je 35cm. Ja sam PREZADOVOLJAN! Slikajte ovo ljudi ko zna kad ce ponovo biti ovakav snegopad! Ja cu sacekati nove padavina i u sredu napraviti veeeliku reportazu, nadam se da ce nositi naziv "Pola metra snega u Melencima"  ??? ;D

Napolju pravo uživanje,sve zatrpano snegom,koji još uvek provejava dok se istovremeno ukazuje i sunce  :)

I ja ću se potruditi nakon srede na napravim baš jednu veliku reportažu,a dotle 3 brzinski:

Snega oko 55cm.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #886 poslato: 05. Februar 2012. u 14:31 »
Posle jutrošnjeg slabog snega od 07:30-10:00 dan oblačan i topliji u odnosu na okruženje.
T=-7.4C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #887 poslato: 05. Februar 2012. u 14:34 »
U Beogradu stao snijeg oko 13h. Od 0.1mm padavina palo je oko 1cm novog snijega. Zanimljiv je sastav tog novonapadalog snijega (djeluje kao da je 90% vazduh, a 10% voda). :)
Ipak očekujem da visina snijega u 19h zbog sleganja bude niža od jutrošnje, ali ne ispod 30cm.
Temperatura -9°C, već četvrti dan sa prilično ujednačenom temperaturom.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #888 poslato: 05. Februar 2012. u 14:36 »
E Srbo,i mene ve temperature zbunjuju prilicno~ na RHMZS-u Novi Sad -10C,Beograd -9C! A kod mene dva termometra pokazuju -4C,a na jednom drugom forumu sam procitao da je u Lajkovcu (isto nedaleko od Beograda) samo -3C!!!
A vidim i kod tebe je bitno toplije. Sta se desava,da li neko zna?
Od jutros nema ni snega ni vetra,potpuno miran dan!

Van mreže ice

• **
« Odgovor #889 poslato: 05. Februar 2012. u 14:37 »
Trenutno umeren sneg, -9C.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #890 poslato: 05. Februar 2012. u 14:49 »
Veoma jak sneg u Vrscu i dalje pada,prema rumunskom radaru to ce potrajati jos jedno vreme ;) -9 :)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #891 poslato: 05. Februar 2012. u 14:59 »
Kakvih -4 palmark ja se smrzo pored radijatora ima -10 kao sto kaze rhmz sigurno!

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #892 poslato: 05. Februar 2012. u 15:00 »
E Srbo,i mene ve temperature zbunjuju prilicno~ na RHMZS-u Novi Sad -10C,Beograd -9C! A kod mene dva termometra pokazuju -4C,a na jednom drugom forumu sam procitao da je u Lajkovcu (isto nedaleko od Beograda) samo -3C!!!
A vidim i kod tebe je bitno toplije. Sta se desava,da li neko zna?
Od jutros nema ni snega ni vetra,potpuno miran dan!

Razlike su dosta velike u vasim merenjima i zvanicnim u obliznjim gradovima (oko +5 stepeni).
Moje je misljenje da su greske iz dva razloga jedan je neadekvatno postavljen termometar, a drugi greska samog instrumenta, mada prvi nosi vecu gresku merenja.

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #893 poslato: 05. Februar 2012. u 15:09 »
Ub ima automatsku meteorolosku stanicu od METEOS-a ona pokazuje -6.3C, zaista temperatura raste, jer je porasla za cela 3C, za sat vremena, a oblacno je, nema sunca, razlog tome je nepoznat, mozda je to uvod pred jake padavine, jer zaista najjaci sneg pada na Tod 0 do -5C

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #894 poslato: 05. Februar 2012. u 15:10 »
Ovde temp. -3C, oblačno sa slab do umeren NE vetar. Evo sad vidim na Sat24, dočiče neka oblačnost koja može dati sneg. Videčemo... Danas je temp. niža od što su modeli predvideli.

Na mreži Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #895 poslato: 05. Februar 2012. u 15:36 »
Увођење ванредне ситуације

Републички штаб за ванредне ситуације предложио Влади Србије да прогласи ванредну ситуацију у земљи.

Izvor: RTS
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #896 poslato: 05. Februar 2012. u 16:41 »
Slab sneg u Paracinu,temperatura -8.9C, visina snega 32cm. Cekaju se jace padavine veceras.

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #897 poslato: 05. Februar 2012. u 16:55 »
U Skopje več sat vremena pada umeren sneg, temp. -4.5C. Sa NE vetrom povremeno stvara se prava vejavica. Opet je sve belo, več ima 1cm novog snega.

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #898 poslato: 05. Februar 2012. u 17:01 »
Kakvih -4 palmark ja se smrzo pored radijatora ima -10 kao sto kaze rhmz sigurno!
Ma kakvih -10C,nema govora! Pa juce je bilo -10C,i toliko su onda pokazivali termometri,ali sad je jednostavno mnogo toplije,to se i oseca. Trenutno -5.5C,pada temperatura.
Razlike su dosta velike u vasim merenjima i zvanicnim u obliznjim gradovima (oko +5 stepeni).
Moje je misljenje da su greske iz dva razloga jedan je neadekvatno postavljen termometar, a drugi greska samog instrumenta, mada prvi nosi vecu gresku merenja.
Pa,zvanicna merenja se vrse u stanicama daleko od bilo kakvog objekta,na cistinama. Ni u jednom dvoristu se ne moze naci mesto udaljenije od 5-6m od nekog zidanog objekta. Ali cak i u tom slucaju,mnogo je velika razlika 5-6 stepeni od zvanicnog merenja.
Evo,psto imamo izvestaj i iz Uba i Indjije,gde je toplije,ja bih rekao da danas ima lokalno dolaska nekog toplijeg strujanja,pred jace padavine.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #899 poslato: 05. Februar 2012. u 17:04 »
Ono što je interesantno to je da će sutrašnje padavine nastajati od istog ciklona od kojeg smo dobili padavine za ovaj vikend. Naime koliko vidim , isti ciklon nakon današnjeg slabljenja, ponovo jača, prelaskom preko toplog Jonskog mora  on se naglo produbljuje, usisava dosta vlage, i opet donosi padavine većem delu Srbije.

Za razliku od vikenda sada će strujanje biti JI-SZ ukoliko se ne varam, pa bi nešto manje padavina moglo da bude u istočnoj Srbiji i Banatu, dok će centralni i zapadni predeli dobiti najviše padavina.