Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - I dekada  (Pročitano 198971 puta)

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
Odg: Februar 2012 - I dekada
« Odgovor #920 poslato: 05. Februar 2012. u 20:09 »
Oblacno i suvo..
Lopate spreme za sledeci udar :)
T -10°C

Van mreže Darko_9

« Odgovor #921 poslato: 05. Februar 2012. u 20:10 »
Nigde u Srbiji nisu oboreni rekordi u snežnom pokrivaču ovog februara da bi sad uvodili vanrednu situaciju u celoj Srbiji!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #922 poslato: 05. Februar 2012. u 20:25 »
Pa na jugu zemlje u nekim mjestima i jeste kritična situacija, zato je uvedeno vanredno stanje, a ne zato što je u većini gradova palo 20-30cm.
Pa te opshtine su i proglasile vanredno stanje.. trebalo je tako i da ostane... Tako je i u R.Srpskoj i u Crnoj Gori... Malo mi je glupo da se radujem ja novom snegu,a moram :D kada svaki dan ipak preuvelicahvaju istina teshku situaciju u nekim opshtinama al to je u glavnom u vishim predelima opshtina shto je donekle i razumljivo...

Mogli bi da priznaju da su potroshili pare namenjene za mehanizaciju i da su oni i oni krivi za ovakvo stanje a ne samo vremenske priliki,kako pokushavaju da nam prikazu...

Bice stvarno hladno narednih dana i josh snega ali V.S na tertoriji cele zemlje je malo preteshka  i zabrinjavajuca rech, i mislim da nije bilo potrebno... Ne mogu na miru da uzivam u snegu :)

Van mreže Djony

• *
« Odgovor #923 poslato: 05. Februar 2012. u 20:35 »
U cetvrtak oko -20 pa ko ima decu i ide da radi po tom minusu ja razumem e sad..

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #924 poslato: 05. Februar 2012. u 20:38 »
Pada gust sitan sneg, kvalitete prve klase
vetar skoro da nema
T=-9.1°C

Van mreže Cedogares

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #925 poslato: 05. Februar 2012. u 20:40 »
Znaci treba sacekati da budu oboreni rekordi  :)..mislim da u gradovima dolazi do kolapsa sa mnogo manje cm od nekih zabelezenih rekorda..takodje ocekuju se i nove padavine..u Novom Sadu je juce bila katastrofa, doduse danas se sve normalizovalo, kontam da se i BG koliko toliko procistio, ali sta je sa unutrasnoscu, odsecenim podrucjima..danas u Zrenjaninu ni glavne ulice nisu ociscene, kad napada dodatna kolicina pitanje je hoce li biti i prohodne, udario debeo minus pa nema ni topljenja, moguce su masovni nestanci struje, gasa itd., nema ova drzava snage da se bori protiv  nicega pa mu ovo proglasenje dodje kao ogradjivanje unapred..uglavnom smatram da situacija nije toliko kriticna da ne moze da se drzi pod kontrolom, e sad to sto mi ne mozemo da je drzimo pod kontrolom...to je vec druga prica...tako da je po meni to dobra odluka, zbog ljudi, a ne tamo necijih politickih poena..
Mrzim kosavu.

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #926 poslato: 05. Februar 2012. u 20:49 »
Ja mislim da je preterano. Pa nije palo 2 m snega. Inace secam se februara 2005 tada sam bio student u Beogradu, bilo je koliko se secam skoro 40cm i nije bila uopste ovakva histerija kao sada. Ne znam da li ste u petak gledali beogradsku hroniku, ona histericna voditeljka je emisiju vodila u stilu apokalipse kao da padaju vanzemaljci sa neba, a ne sneg.
Inace snega ima vec vise od 10ak dana juzno od Beograda, a u nekim opstinama i vec tri nedelje ali ipak ne mogu da se otrgnem utisku da je histerija nastala tek onda kada je sneg potkacio Beograd, i to ponovo kazem nije 2 metra nego 30 cm... za nasu drzavu je izgleda i to problem...

U Prokuplju -10, pada umeren sneg. Izgleda da padavine stizu, na celom jugu pada sneg.

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #927 poslato: 05. Februar 2012. u 21:08 »
To sa vanrednos situaciom deluje dosta smesno, kao da se ova drzava pocinje sprdati sa nama gradjanima. Uostalom, sta ona donosi? Jedino da drzava dobije neku milostinju od neke vece sile. Pa i ranijih godina je bilo snega i niskih temperatura pa sta onda. Deca u zadnje vreme sve manje idu u skolu. A kada leti seljaku nevreme ubije letinu i on ostane bez svega sto je ulozio i pato se prethodne godine onda nema vanredne situacije, jer ta drzava mora da pomogne tom seljaku. A ovako: lepo, proglasimo vanredno stanje pa ne moramo nista ni da cistimo, jer realno, ni nema sa cim. Super sacekacemo da se samo otopi, uostalom blizu je mart pa nece doveka biti zima. Treba da se proglasi vanredna situacija u onim opstinama gde je bas gadno, kao sto su uradili pre nedelju dana. Mislim da je ovo skroz neosnovano, jedino ako ce oni imati neke koristi od toga.

Kod mene ima sumaglice, -16.2°C i lagano prolece po koja pahulja.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #928 poslato: 05. Februar 2012. u 21:14 »
Vedra noć, pogled sa prozora na -19°C

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #929 poslato: 05. Februar 2012. u 21:18 »
Srbine, a i ostali, mislim da previse politizujete stvar,a to nije ono sto hocemo na ovom forumu. Nekim ljudima je stvarno vanredno i za to treba imati sluha. Zaboravljate da je situacija primarno energetski neodrziva i potrebne su ustede.

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #930 poslato: 05. Februar 2012. u 21:23 »
 ^^ ^^

Nekima jeste i u njihovim opstinama i treba da se proglasi vanredna situacija. A to da ce da se ustedi tako sto nece raditi skole, to ne pije vode. I ovako ne radi gotovo ni jedno preduzece, sem Beograda gde je situacija malo bolja.

Van mreže Srbin

« Odgovor #931 poslato: 05. Februar 2012. u 21:36 »
Srbine, a i ostali, mislim da previse politizujete stvar,a to nije ono sto hocemo na ovom forumu. Nekim ljudima je stvarno vanredno i za to treba imati sluha. Zaboravljate da je situacija primarno energetski neodrziva i potrebne su ustede.

JA ko ja, moram sve da politizujem :D

Shta cu kada se meshaju u svaku sferu zivota,pa su pocheli i u vremenske prilike samo da bi se chuli dodali neku novu izjavu kako ce sve ovo da kosta drzavu kako oni nisu krivi,kako ovo rade da bi nama bilo bolje,a zagorchali su nam zivot koliko su mogli,svoj su naravno ulepshali...

Moram da dodam da se  dramatizacija preuvelichavanje i preterivanje najbolje se vidi kada je organizovano chishcenje 35 cm snega u Bepgradu  i placano 1500 din po choveku parama iz budzeta chak su i zatvorenici uchestvovali u tome i neki politichari najavljivali da ce i oni chistiti  :rofl:  :doh:

Bilo je i vecih snegova u Bg-u pa se tako neshto nije org....

Kao shto sam i pre rekao u nekim opshtinama uglavnom u visim predelima istih situacija je zaista teshka,ali vec sam rekao to je neshto shto ne bi trebalo da iznenadi stanovnike predela vishih od 1000 m zima jeste jacha i sneznija ali te opshtine su vec i proglasile vanredno stanje i mislim da je na tome i trebalo da ostane....

Necu vishe da politizujem :) Moderatori mogu da premeste moju por. .. u vremenske uslove,tamo i postoji anketa da li je opravdano ili ne,tu ce se i videti shta ko misli...

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #932 poslato: 05. Februar 2012. u 21:42 »
U Bijeljini pada slab snijeg..
Temperatura -11C!

Van mreže beket

• **
« Odgovor #933 poslato: 05. Februar 2012. u 21:43 »
hej, d(j)ečarci, priželjkivali ste veliki sneg i uživajte sad... (!)

Van mreže Srbin

« Odgovor #934 poslato: 05. Februar 2012. u 21:46 »
hej, d(j)ečarci, priželjkivali ste veliki sneg i uživajte sad... (!)
Pa toooo :D al me politichari nerviraju,nece da me puste da uzivam na miru xD

Ja jedva chekam novi sneg :)

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #935 poslato: 05. Februar 2012. u 21:47 »
U Vrscu -11 hladno i oblacno,sneg je stao oko 7h,i s obzirom da vidim da cu mozda od ovog novbg ciklona dobiti mrsavih 7mm dobro je sto je danas ceo dan padao i palo je 5cm novog snega,veoma zadovoljavajuce...Cekamo novi sneg...;)

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #936 poslato: 05. Februar 2012. u 22:07 »
sitan umeren sneg, -13, srbine svaka ti je na mestu :)

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #937 poslato: 05. Februar 2012. u 22:19 »
Baš upravo gledam snimke iz Mostara na Aljazzera,ljudi su toliko zatrpani da ne mogu iz kuće izaći,prosto je neverovatno da grad koji leti konstantno ima tropske temperature bude ovako zatrpan snegom i smetovima  :oboze:

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #938 poslato: 05. Februar 2012. u 22:33 »
Ovdee snezna mecava vec 20 minuta. Trag u snegu mi je nestao bukvalno za 5 minuta.   I sve jace i jace pada, steta sto nemamo radar da propratimo to  :D :D

Van mreže forest

• *
« Odgovor #939 poslato: 05. Februar 2012. u 22:41 »
Isto i ovde! Zatrpava sve tragove koliko jako pada! Nema vetra uopste, prava idila  :D