Većina stanica su ostale ipak daleko od rekorda, ali u nekima je oboren, čak i uveliko nadmašen ove zime. Novi rekordi:
Zlatibor 97cm (prethodni 93cm iz 1956. godine) - mjerenja se vrše od 1941.
Sjenica 97cm (prethodni 76cm iz 1947. godine) - mjerenja se vrše od 1925.
Banatski Karlovac 36cm (prethodni 33cm iz 2000. godine) - mjerenja se vrše od 1985.
U Kruševcu je juče izmjereno 57cm, a rekord je 59cm iz 1963. godine.
Neka neko doda ako sam nešto preskočio i pogriješio.
Ja stvarno vec sam jednom rekao,da ne mogu da verujem da je rekord u Sjenici do sada bio, za jugozapad Srbije ipak trichavih 76 cm tolike godine.... A sada kada sam video podatke i za Zlatibor.o5 nevera
Moram da kazem da sam sada josh vishe impresioniram mikroklimom mog mesta na relativno maloj nmv okruzenog planinama....
Potpuno ista situacija dogodila se sada za Savindanski sneg kada su Zl i Sjen. imali po 40,50 cm starog snega Iv skoro nishta i kod mene napada 90-104 cm kod njih se poveca za 30 cm... Isto je bilo i 2009 isto i 1984-te(za koju postoje podatci na forumu) a poshto su im to rekordi,onda je verv. isto bilo i za vreme najveceg snega ikada u Ivanjici a to je bilo 1981 ...
Stvarno,s'obziorm da sam toliki ljubitej meteorologije,prava stvar je shto sam dosaho na ovaj forum,mnoge stvari sam saznao shto se tiche pracenja modela,prognoze i mnogih drugih,ucheci od vas iskusnijih
.... Ali najvishe mi je drago shto sam toliko otkrio stvari o mom kraju za koje nisam imao pojma.....
I josh neshto,kada vidimo koliki su do sadashnji rekordi u nekim vishim planinskim predelima,treba malo da se osvestimo ipak je ovo veoma obilan sneg. . . treba uzivati u njemu ko zna kada ce se ponoviti
sa poveceg off-a
da se vratim i da kazem da se kod mene polako razvedrava i da se probija sunce i ako je i dalje delimichno oblachno....
a kada smo vec kod rekorda,ako se potpuno razvedri na jugozapadu mogli bi pasti i neki temp. rekordi... Mislim na Sjenicu koja je ipak mnogo chuvenija po Sibirskim zimama i hladnoci