Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - I dekada  (Pročitano 198906 puta)

Na mreži Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
Odg: Februar 2012 - I dekada
« Odgovor #1360 poslato: 08. Februar 2012. u 19:56 »
Temperatura pada brzinom svetlosti,vec sad je -15.5°C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1361 poslato: 08. Februar 2012. u 19:57 »
U Beogradu "samo" -9.8°C. Kažem "samo" kad vidim temperature u ostalim gradovima koje su znatno niže (ako izuzmemo krajnji jugoistok zemlje). Tmax danas -7.0°C, identična jučerašnjoj.
Snijeg se danas neravnomjerno topio, kao i uvijek kod sunčanog vremena. Tako se npr. na ogradi moje terase otopilo svih 30-ak cm, dok se na zemlji nije ni topio naravno, samo se 1cm sleglo, pa je izmjereno 34cm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #1362 poslato: 08. Februar 2012. u 20:02 »
Temperatura pada brzinom svetlosti,vec sad je -15.5°C
Znači razlika između Pančeva i Beograda čak 6 stepeni!? Onda ko zna koliko je kod mene!

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #1363 poslato: 08. Februar 2012. u 20:04 »
Mogao si neshto i da slikash... Nije da ne verujem nikome,ali ja se uvek potrudim da sve shto kazem i  uslikam...

Mislim, sada ti stvarno verujem jel vidim da zivopisno opisujesh situaciju tako da verv. govorish istinu,ali pre si rekao da je to mesto Blace samo 3 km udaljeno od Porkuplja. . .Pa bi mogao da uslikash tu razliku u visini snega i okachish par slika ovde u aktuelnim deluje intresantno. . .

Kljuchna rechenica je: Da nisam video ne bih poverovao :D

Niti je Blace udaljeno 3 km od Prokuplja niti sam ja to ikada rekao!!! Blace je udaljeno od Prokuplja tacno 31 km!!!
Ne znam otkud ti to!
A "to mesto Blace" je inače opština i varošica isto kao Arilje, Brus ili Guča....znači nije neko selo.

Nisam mogao ništa da uslikam jer sam tamo išao službeno i to sa šefom... pa uopšte nije bilo zgodno...

A evo slika iz Blaca sa njihove fb stranice, od juče.

A ovo su duple trake, koliko snega ima pokazuje to da je očišćena samo po jedna

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #1364 poslato: 08. Februar 2012. u 20:05 »
Svom termometru mozes da vjerujes ako je termometar u AMS. Ako si stavio svoj termometar napolje, to nema veze sa zivotom... na direktnom udaru, mraza, vjetra itd pokazuje pogresne temperature.
Ima moj komšija termometar u AMS, i uvijek kada uporedimo pokazuje istu T.  ;)
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže December_m

• *
« Odgovor #1365 poslato: 08. Februar 2012. u 20:05 »
Izgleda da u Banatskom Karlovcu pada rekord od -23,7 iz 1987!

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #1366 poslato: 08. Februar 2012. u 20:06 »

Van mreže laky

« Odgovor #1367 poslato: 08. Februar 2012. u 20:08 »
I ovde se danas tek tek malo topio sneg i to samo onaj sneg u olucima jer se lim mnogo brze zagreva. Strasno je koliko vec ledenica ima po gradu i to uglavnom oko klima koje ne znam zasto ljudi koriste po ovako hladnom vremenu... Sneg se i danas cistio po putevima pa je i saobracaj "zivnuo".
Jako je hladno napolju trenutntna temperatura -15C i jako brzo opada, vedro, visina snega 39cm.

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #1368 poslato: 08. Februar 2012. u 20:25 »
Ovde je vedero, ali za sada tek -9'C.

Inače danas sam bio u Blacu i uverio sam se u ono sto su mi pričali. Gotovo do samog ulaska u Blace iz pravca Prokuplja visina snega je kao i svugde u okruženju 35 cm, da bio se situacija odjednom promenila...u samom Blacu je neverovatnih 63cm. Ta razlika je bukvalo presekla blačku opštinu i imate situaciju da se u dva susedna sela udaljenosti par kilometara visina snega razlikuje za čitavih 20-30cm. Da nisam video ne bi poverovao!!! Preko 60 cm je u samom Blacu i zapadano u selima prema Kopaoniku, a istočno u selima podno Jastrepca 35-40 cm.

Niti je Blace udaljeno 3 km od Prokuplja niti sam ja to ikada rekao!!! Blace je udaljeno od Prokuplja tacno 31 km!!!
Ne znam otkud ti to!
A "to mesto Blace" je inače opština i varošica isto kao Arilje, Brus ili Guča....znači nije neko selo.

Nisam mogao ništa da uslikam jer sam tamo išao službeno i to sa šefom... pa uopšte nije bilo zgodno...

Blace je bas cudno mestasce,varosica......studirao sam tamo 3 godine... Bio sam kod prethodnog snega za Blace i niti u Nisu ni u Prokuplju pa i Beloljinu koje je 15-ak km udaljeno od Blaca nije bilo nigde ni priblizno snega kao u Blacu. U pomenutim mestima snega je bilo od 15 do 20-ak cm dok u Blacu preko pola metra. Forest zna....cim se predje brdasce ispred Blaca i udje u samu varos,odmah slika dugacija,zaista za ne poverovati...Doziveo sam ja takvih slika mnogo puta za 3 godine,tako da mi sada i nije nesto cudno kada kaze Forest da je drasticna razlika u snegu izmedju Prokuplja i okoline i Blaca!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #1369 poslato: 08. Februar 2012. u 20:30 »
Ne znam otkud ti to!

Znam da si pre pominjao da je u nekom selu 3 km od tebe 60 cm snega,pa si samo par poruka posle toga pominjao Blace pa sam ja to tako povezao.... :D Mislio sam da se radi o istim mestima.... nemoj da se ljutish....  nisam znao

evo tvojih poruka,chaskom sam nashao jel sam znao da se radilo  o Savindanskim snegu

''Ovde je nocas padao sitan sneg i ima ga 1cm vise nego sinoc. Sve je lepo prekrio ono sto je juce ocisceno. Inace sad mi kolega kaze da je juce u svom selu izmerio 60cm, a selo je samo na 3 km od grada, ali na nesto vecoj visini.''

"U Prokuplju i Kursumliji 18cm snega, u Blacu 55! Prosto neverovatno. Nadmorska visina Kursumlije i Blaca je skoro ista. Kursumlija je u planincini, a Blace u ravnici..."

Zato sam ja to pobrkao... povezao sam ta dva razlichita mesta. . .

Potpuno je razumno i opravdano to shto nisi mogao da slikash od obaveza i posla,nije ni obaveza naravno.. Ali bilo bi intresantno videti tu razliku od istoka ka zapadu kao shto si napomenuo. . . Ali u pitanju je 31 km do tebe a ne 3 km tako da to otpada. . . :)

Nemoj da se ljutish... Pozdrav :D

Van mreže forest

• *
« Odgovor #1370 poslato: 08. Februar 2012. u 20:33 »
Ma ne ljutim se drugar!

To selo na 3 km je Dobrotić   :D
Evo i Danijel je lepo objasnio kakvo je mesto Blace.
Tako je Danijele čim se pređe ono brdašce kao da je neko sipao sa neba tone snega samo na Blace i nigde više  :D

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #1371 poslato: 08. Februar 2012. u 20:41 »
Ja sam mislio da moju drugu AMS (TFA Nexus) postavim u jednom selu između Blaca i Prokuplja (Končić), ali za sada nemam tehničkih mogućnosti

Trenutno u Beogradu

AMS Karaburma    -11,7C
Kosutnjak            -11,3C
Vracar                 -10,2C

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #1372 poslato: 08. Februar 2012. u 20:42 »
Ma ne ljutim se drugar!

To selo na 3 km je Dobrotić   :D
Evo i Danijel je lepo objasnio kakvo je mesto Blace.
Tako je Danijele čim se pređe ono brdašce kao da je neko sipao sa neba tone snega samo na Blace i nigde više  :D

Bas tako,posle brdasceta,druga slika...kao da si se odjednom popeo na neku planinu... Da ne idemo vise u off u Knjazevcu trenutno -13 C, bice ovo ledena noc!!!

Van mreže forest

• *
« Odgovor #1373 poslato: 08. Februar 2012. u 20:42 »
E da mislim da bi bilo zanimljivo da neko iz meteorološke struke pokuša da objasni zašto u Blacu pada toliki sneg.
Možda zato što je mesto u ravnici odnosno u kotlini, a brda su tek na 10ak km od mesta.
Prokuplje i Kuršumlija su bukvalno u podnožiju brda i planina i možda se oblaci prelaskom preko planina oslobode padavina i onda ne ostane ništa...
Ili kod Blaca ulogu igra neki spoj Kopaonika i Jastrebca?

Sorry za off.

Van mreže danijel

• **

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #1375 poslato: 08. Februar 2012. u 20:48 »
E da mislim da bi bilo zanimljivo da neko iz meteorološke struke pokuša da objasni zašto u Blacu pada toliki sneg.
Možda zato što je mesto u ravnici odnosno u kotlini, a brda su tek na 10ak km od mesta.
Prokuplje i Kuršumlija su bukvalno u podnožiju brda i planina i možda se oblaci prelaskom preko planina oslobode padavina i onda ne ostane ništa...
Ili kod Blaca ulogu igra neki spoj Kopaonika i Jastrebca?

Sorry za off.

Potpuno isti sluchaj je i sa Ivanjicom u odnosu na okolna mesta,samo mozda razlika i josh drastichnija. . . Arilje Gucha Pozega sve je to kliometarski relativno blizu Ivanjice a ogromna razlika u kolichini snega i padavinama,chesto primim vishe snega i od planina npr Jelice itd a deshava se kada su veliki snegopadi i mnogo vishe od Zlatibora Sjenice Kopa itd. . . to je ta mikroklima

Zato mi je bilo i intresantno,mora da je nechim uslovljena mikroklima tog mesta,al teshko je reci chime,zato necemo da idemo vishe u off. . .

Ako sledeci put budesh imao priliku da slikash,uslikaj neshto bice intresantno videti...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #1376 poslato: 08. Februar 2012. u 20:53 »
U Knjaževcu vetar nikako da stane, tako da nema za sad jačeg hlađenja
Uz to prisutna je visoka oblačnost koja takođe usporava hlađenje ali mislim da je ona manji problem u odnosu na vetar
T=-12.7°C

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #1377 poslato: 08. Februar 2012. u 20:56 »
Hmm, ovde nakon zalazak Sunce, naoblačilo se, a celi dan bilo je sunčano. Sada je temp. samo -6C. Ako cela noč bude oblačno i onda ujutru opet ugrije Sunce, možda idemo u plus.  :-\

Van mreže Darko_9

« Odgovor #1378 poslato: 08. Februar 2012. u 21:02 »
Hmm, ovde nakon zalazak Sunce, naoblačilo se, a celi dan bilo je sunčano. Sada je temp. samo -6C. Ako cela noč bude oblačno i onda ujutru opet ugrije Sunce, možda idemo u plus.  :-\
Kod vas u Makedoniji je izgleda gotova zima imaćete još samo par ledenih dana , kod nas u Srbiji nema kraja ledenim danima ako se ostvari EC možemo se približiti rekordu u nizu ledenih dana u Beogradu! Blago se Makedoniji stiže otopljenje već u subotu , pa šta da se radi logično je da će kod vas prvo otopliti blizu ste Grčke!

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #1379 poslato: 08. Februar 2012. u 21:06 »
Pre 30 minuta je bilo -18.1'C, a sad je - 16.5'C ... ? ? ? ...
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.