Pa sneg se povecava mnogo manje od mm koji padnu.... Evo kod mene je palo preko 20 cm novog od juche do jutros na kolima al se na kupnoj visini sneznog pokrivacha to ocrtava u mozda 10-tak cm...
Najveci snegovi koji padnu,padnu za dan kada bude vishe snega nego mm...
bash sam danas skidao sneg sa krova i na krovu ga ima malo ispod pojasa,mozda 30,ak cm je pri vrhu suvkast sneg onako moze lako da se skida,ispod je tako sabijen tvrd i tezak je,ovo ce se bash teshko topiti.....
Fascinirajuce kako je wrf-nmm predvideo podrucje sa jacim padavinama za danas, gledam detaljno kartu sve je pogodio, a za veceras dolina velike morave i istok ce dobiti dobar sneg.
Ljubostinja, pogledaj malo za jugozapad bolje, davao je bash dobar sneg od jutros do negde 18,21 h ali od toga je samo jutros padao jak sneg i posle nishta... evo tek sada pada slab do umeren i naginje ka umerenom
kako je krenulo jutros mislio sam da ce o5 zatrpati ali nishta od toga...
a za juche wrf nmm nije davao nishta a od juche do jutros je palo novih solidnih 22,23 cm tako da se u 2 dana za JZ Srbije propisno izmashio -)
edit: kod mene propadaju neke krupne pahulje verovatno se o5 forimra novi talas padavina,koji se kod mene samo formira i ima da se istrese negde kod Bg-a o5
tak o je to u ovim situacijama