Kod mene nije bilo jachih padavina od sinoc,jutros je bilo neshto malo umerenog snega i to je to. . .
Inache zbog ovog ipak retko hladnog talasa sa ciklonima,obichno to bude suvomrazica,razni predeli Srbije dobili su dobar sneg u dosta razlichitim terminima,Prokuplje tek jutros najveci...
Kod mene je najveci bio josh u januaru.. Inache retko se deshava da kada padne tako veliki sneg potraje ovoliko dana,to su mi i stariji potvrdili,tako da je serijom ciklona ipak gotovo cela Srbija dobila odlichan sneg na ovako niskim temperaturama,i stvarno pitanje kada ce se ponoviti
Evo situacije u opshtini Ivanjica gde je pochelo urushavanje krovova: Sa sajta opshtine:
"Zbog velike količine snega, i poledice na ulicama, zabeležena su i prva urušavanja krovova na privrednim objektima i domaćinstvima u selima oko Ivanjice, ali i prelomi kostiju usled padova na poledici. Prema našim saznanjima urušio se krov preduzeća „Grozd“ u Medjurečju, i krov na fabrici vode „Golijska ledena“ na Straži. U selima, nisu izdržali krovovi nad pojedinim tremovima, stajama i drugim pomoćnim zgradama. Na periferiji grada ljudi se udružuju i zajedničkim snagama skidaju velike količine snega sa krovova svojih kuća."