Ceo dan od jutros pada sneg promenljivog intezitata uglavnom slab,slab do umeren a tek je povremeno u trajanjima od po pola minuta uz pojachan vetar prelazio na umeren do jak i kasnije se o5 vracao na slab intezitet...
A onda sam po podne,pred ruchak
Na radaru primetio da se jedan uski odraz priblizava meni a sobzirom da ono shto je padalo kod mene padalo gotovo bez odraza na radaru,znao sam da ce ovo izazvati jachi sneg kod mene...
Iz neki ranijih reportaza pogled ka severu, zapamtili ste ono drugo malo udaljenije brdo,evo ne vidi se od sneznih zaevsa. . .
Padavine se brzo krecu i ubrzo zahvataju i deo i ovog blizeg brda. . .
nastavljaju. . .
i onda,kao i obichno neshto ih uspori kada dodju do mene i potrajale su dobrih pola sata,i ako se radar ispraznio posle 15-tak min
Ova slika sa pochetka jakih padavina,kada je i duvao pojachan severni vetar,koji je ubrzo oslabio. . .
otishao sam da rucham ali sam ipak svaki chas ustajao ima josh dosta slika u roku od pola sata padavina ali evo 3 pred sam kraj padavina. . . ali intezitet je isti kao i sa pochetka
u roku od 5 min od ove poslednje 3 slike intezitet je naglo oslabio. . . i dalje pada slab sneg. . .
edit: sad videsh, umeren sneg,krupan a ima i sitnih pahuljica