Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - II dekada  (Pročitano 132203 puta)

Van mreže beket

• **
Odg: Februar 2012 - II dekada
« Odgovor #720 poslato: 16. Februar 2012. u 18:35 »
a dokle više ovaj vetar?!!
/noćas je bilo najgore/

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #721 poslato: 16. Februar 2012. u 18:46 »
Слаб снег код мене. Температура -1.5 и цео дан је била у минусу (по Кошутњаку).

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #722 poslato: 16. Februar 2012. u 18:53 »
MODRIČA
T=+2C  :doh:
Juce i danas cijeli dan bilo je potpuno oblačno..Jacih pljuskova nije bilo nikako jos,a milim da ih nce ni biti. :nelupaj:
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #723 poslato: 16. Februar 2012. u 19:23 »
U Beogradu pada slab snijeg. I pored 1cm novog snijega (0.7mm padavina) ukupna visina se smanjila za 5cm, pa je izmjereno 44cm u 19h.
Temperatura u minusu, -0.5°C, Tmax danas +1.5°C.

Opasno izgledaju ove ledenice:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #724 poslato: 16. Februar 2012. u 19:38 »
Ceo dan od jutros pada sneg promenljivog intezitata uglavnom slab,slab do umeren a tek je povremeno u trajanjima od po pola minuta uz pojachan vetar prelazio na umeren do jak i kasnije se o5 vracao na slab intezitet...

A onda sam po podne,pred ruchak :) Na radaru primetio da se jedan uski odraz priblizava meni a sobzirom da ono shto je padalo kod mene padalo gotovo bez odraza na radaru,znao sam da ce ovo izazvati jachi sneg kod mene... :)

Iz neki ranijih reportaza pogled ka severu, zapamtili ste ono drugo malo  udaljenije brdo,evo ne vidi se od sneznih zaevsa. . .

Padavine se brzo krecu i ubrzo zahvataju i deo i ovog blizeg brda. . .

nastavljaju. . .

i onda,kao i obichno neshto ih uspori kada dodju do mene i potrajale su dobrih pola sata,i ako se radar ispraznio posle 15-tak min

Ova slika sa pochetka jakih padavina,kada je i duvao pojachan severni vetar,koji je ubrzo oslabio. . .

otishao sam da rucham ali sam ipak svaki chas ustajao ima josh dosta slika u roku od pola sata padavina ali evo 3 pred sam kraj padavina. . . ali intezitet je isti kao i sa pochetka

u roku od 5 min od ove poslednje 3 slike intezitet je naglo oslabio. . .  i dalje pada slab sneg. . .

edit: sad videsh, umeren sneg,krupan a ima i sitnih pahuljica :)

Van mreže Srbin

« Odgovor #725 poslato: 16. Februar 2012. u 20:14 »
Sneg bash pojachava a ovaj odraz sa severa severozapada mi se priblizava,izgleda da ce biti josh jedna tura dobrog snega :D za pozdrav,od ovih pljuskova  :-*  -)

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #726 poslato: 16. Februar 2012. u 21:06 »
Oblacno i suvo..
T -0.4°C
Sneg je danas dosta slegao,i otopio se,sada ga ima oko 40cm..

Van mreže zec

« Odgovor #727 poslato: 16. Februar 2012. u 21:18 »
Ceo dan sa umerenim snegom.temp-1c,64cm snega,ulice opet bele.duva umeren SZ vetar,ima manjih nanosa snega,drveće opet belo.Jel bilo grmljavine u Kg noćas?

Van mreže Srbin

« Odgovor #728 poslato: 16. Februar 2012. u 22:19 »
Ceo dan sa umerenim snegom.temp-1c,64cm snega,ulice opet bele.duva umeren SZ vetar,ima manjih nanosa snega,drveće opet belo.Jel bilo grmljavine u Kg noćas?

Zec,ja se ne razumem bash najbolje u geografiju jel Mladenovac Beogradska opshtina tj jel blizu Beograda ili ima josh neki Mladenovac ?. . . U Bg-u je visina sneznog pokrivacha 44 cm a kod tebe 64 cm mogao(la) bi da okachish neku sliku kao dokaz jel visina snega odstupa i od vecine predela u Srbiji. . .

Kod mene i dalje umeren sneg ali prilichno je dobar intezitet skoro pa umeren do jak pa povremeno oslabi na slab do umeren pa pojacha o5. . . vec duze od sat, sat ipo vremena pada, radar je skoro prazan ima neka tachkica ali valjda vetar koji je umeren donosi padavine iz  ovih odraza shto su bili severozapadno od mene a josh uvek je ostao jedan koji ide na mene iz Uzica :) Takodje zlatibor i Sjenica javljaju umeren sneg a radar je prazan. . .

Mogu reci kako sam se jutros nadao,da sam dobro proshao :)

edit: sad sam pogledao  oslabio je na skroz slab,mozda vishe i nece paadti,nije bash neshto napadao ali nije ni loshe :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #729 poslato: 16. Februar 2012. u 22:44 »
Pada od 20h uglavnom slab,samo nakratko je malopre na granici slabog do umerenog.

Ima centimetar ili dva u vrh glave novog.

-3°C uz umeren zapadni vetar.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #730 poslato: 16. Februar 2012. u 22:49 »
Zec,ja se ne razumem bash najbolje u geografiju jel Mladenovac Beogradska opshtina tj jel blizu Beograda ili ima josh neki Mladenovac ?. . . U Bg-u je visina sneznog pokrivacha 44 cm a kod tebe 64 cm mogao(la) bi da okachish neku sliku kao dokaz jel visina snega odstupa i od vecine predela u Srbiji. . .

Visine snijega su uvijek bile osjetljiva tema na forumu. Moguće je da budu tako velike razlike na malom području. Mladenovac je još od onog januarskog ciklona imao prilično više snijega od Beograda, pa je moguće da je čak od tada ostala ta velika razlika.
Čim orografija i nadmorska visina imaju uticaja, moguće je da postoje ovakve razlike. Evo, npr. Kimi javlja kod njega 68cm snijega, a susjedno Kraljevo svega 44cm (razlika u km i nadmorskoj visini je još manja nego između i Beograda i Mladenovca).
Međutim, primijetio sam da kolege iz Vojvodine uvijek javljaju visine snijega koje su veoma približne onim izmjerenim na obližnjim stanicama. Ja lično vjerujem članovima foruma da su to stvarno izmjerene visine, ostaje samo pitanje da li su mjerene na adekvatnom mjestu. Ja bih mogao da samo malo prošetam po Vračaru i da na više mjesta (livada, poljana, parkova...) izmjerim i preko pola metra, ali i ispod 20cm. Neka srednja visina bi vjerovatno bila i za nijansu manja od ovih zvaničnih 44cm, pa bih rekao da u BG-u ima 40-ak cm snijega.

Razvedrava se, temperatura u padu, -1.2°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #731 poslato: 16. Februar 2012. u 23:08 »
 ^^
Slika ne laze,ne jedna slika neke poljane odakle odokativno ne moze otprilike da se vidi koliki je sneg,nego vishe slika na vishe mesta gde odokativno na osnovu nekog predmeta moze da se vidi visina snega otprilike al nikako da bude neka uska slika nego da bude otvorenija da hvata shire polje, ako me razumete :)

Nije potrebno slikati bash sve i stalno naravno,npr ako je u Subotici 44 a u okolini 40 onda nema potrebe ako neko nema ni vremena ili nzm... Ali ako visina odskache od okoilne primer Mladenovac,onda eto moglo bi par slika, chisto da ne budi sumlju kod nekih chlanova foruma. . . 

Van mreže laky

« Odgovor #732 poslato: 16. Februar 2012. u 23:13 »
Primetio sam da juce i danas dosta ljudi cisti sneg sa krovova, a juce se i kod mene cisio, ne ceo naravno vec prvih metar. Razlog kod mene je da su oluci potpuno zacepljeni ledom i sneg nema gde da se topi vec klizi i pada sa krova a voda curi preko oluka. Iznenadio sam se koliko je sneg sabijen ali i koliko leda ima ispod njega oko 5cm a ponegde i vise. Sada kada nema tog leda u olucima i snega na tih prvih metar krova led se vise ne stvara a voda ima gde da ide...

Vetar se smirio sada duva slabim intenziteom, mokre povrsine su sada prekrivene ledom pa je ovo jedna od losih strana sto se sneg polako topi.

^^
Problem je sto neki clanovi nista ne slikaju a stalno se neki extremi desavaju, kada jednom posumnjas potrebno je mnogo vise od par slika (ne sto kaze Milos negde pola metra snega a negde 20cm pa ajde ovu od pola metra da bude vise i ne odnosi se to samo na visinu snega, Milose ne mislim na tebe naravno :D ) koje pokazuju realnu situaciju...

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #733 poslato: 16. Februar 2012. u 23:29 »
Можда човек мери неки снежни нанос  ;D Шалу на страну, чини ми се да је он рекао у неком од ранијих постова да није баш у самом Младеновцу, већ на обронцима Космаја, што може значити да тамо заиста има толико снега.

Van mreže zec

« Odgovor #734 poslato: 16. Februar 2012. u 23:46 »
Tačno,živim na obroncima Kosmaja,a imam i stan u gradu,tako da uvek prijavim visinu snega u mom dvorištu,a u gradu moram reci visina snega je iznad kolena.Ovde se snežni pokrivač formirao ranije nego u bgu pa je i viši.Od ovih ciklona sam dobio mnogo više padavina od bga.A slike kačim uskoro kada mi proradi internet,imam vajrles ali je nemoguće,postavio bih preko moba,ali neka mi neko objasni.Sada pada krupan sneg temp-2,1c.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #735 poslato: 17. Februar 2012. u 00:08 »
Moje selo je tipicno planinsko selo, veca je nadmorska visina pa je logicno za ne upucene da ima vise snega u odnosu na ravnicarska naselja...Cuprija veceras ima 47cm sto je dokaz da se ovde sneg povecao i da sneg pada  ceo dan...Kod mene ima velikih smetova zbog olujne kosave koja je povremeno duvala tokom ovog ledenog talasa...A drugo ukoliko ja to ne zelim, nema niko pravo da me tera da slikam, jer vidim da ovde neko uslovljava pojedine clanove da okace sliku.... Mozda nemam ispravan telefon za slikanje, mozda foto aparat nemam, nemam mozda para da ga kupim...

Van mreže file

• *
  • Starost: 53
« Odgovor #736 poslato: 17. Februar 2012. u 00:10 »
U Nisu pada sneg niskog intenziteta i to skoro ceo dan, temperatura -2 stepeni. Da li neko zna da mi kaze, kad se prognozira prestanak snega za jugoistocnu Srbiju?

Van mreže Srbin

« Odgovor #737 poslato: 17. Februar 2012. u 00:16 »
Tačno,živim na obroncima Kosmaja,a imam i stan u gradu,tako da uvek prijavim visinu snega u mom dvorištu,a u gradu moram reci visina snega je iznad kolena.Ovde se snežni pokrivač formirao ranije nego u bgu pa je i viši.Od ovih ciklona sam dobio mnogo više padavina od bga.A slike kačim uskoro kada mi proradi internet,imam vajrles ali je nemoguće,postavio bih preko moba,ali neka mi neko objasni.Sada pada krupan sneg temp-2,1c.

Eto uslikash na vishe  mesta,malo vishe slikica poshto je intresantno videti tu razliku uvek, i naravno ako nije prob. da izmerish i visinu snega u samom Mladenovcu... a i slike iz tvog dvorishta obavezno :)....

I onda je lako uporediti imamo slike iz Kg-a kako izgleda pola metra i jache, imamo slike iz moje Ivanjice :) i josh dosta reportaza, i onda moze lako da se uporedi kako izgleda i koliki je sneg kod tebe u odnosu na druga mesta...

Nema lazi,nema prevare  -) Pozdrav  :-*

Naravno,kao shto sam i vec rekao,ovo se odnosi na one chlanove koji imaju vremena da uslikaju i mogucnosti za tako neshto. . .  ipak mislim da preko 90 % chlanova,ima mogucnosti i vremena da od jednog dana u sedmici izdvoji kratak deo dana, da uslika neshto...

Ali naravno nije moranje,ali nije moranje ni verovati nekom na rech. . . Toliko

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #738 poslato: 17. Februar 2012. u 09:31 »
Sunčano jutro, temperatura još uvijek u minusu. T -2.3°C, Tmin -4.4°C.
Snijeg očekujem u popodnevnim satima, a nije isključeno ni malo susnježice kasnije večeras pred prestanak padavina.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #739 poslato: 17. Februar 2012. u 09:36 »
Padavine od tog toplog fronta su vec krenule na severozapadu zemlje,Sombor belezi slab sneg.

Ovde pretezno oblacno i suvo.

-1°C uz umeren zapadni vetar.

Snega 4cm manje,tj. 64cm jutros.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*