U Prokuplju -8'C, pada slab sneg. Napadao je nocas par cm ali koliko saznacu tek kasnije kada izadjem napolje.
Sorry sada za off ali moram ovde da prokomentarisem jer ne znam gde drugde jer vidim da je bilo rasprava kako je zima preterala, kako ljudi umiri u slicno. Juce sam razgovarao sa jednim prijateljom mojih roditelja, covek je doktor i vec 20 godina radi u Hitnoj pomoci. Kaze da je zimi broj poziva i intervencija manji nego leti 2-3 puta. Kaze da se broj hronicnih bolensika koji leti umru od vrucine i ne zna, ali je ogroman, mnogo veci od broja ljudi koji zimi umru od hladnoce. Takodje prebrojavanje umrlih i udarne vesti tipa "danas u Srbiji petnesta zrtva smrzavanja i sl." je cisto spinovanje s obzirom da ima slucajeva da ljudi umru od smrzavanja i na -1 ili da zbog losih uslova u kojima zive umru i u skroz normalnim vremenskim prilikama na plusu. Nesto slicno je bilo sa onim gripom h1n1 kada su isto prebrojavane zrtve iako svake godine hiljade hronicnih bolesnika i staraca umre od komplikacija izazvanih obicnim gripom pa to niko ne objavljuje na TV.
Znaci sve u svemu ova histerija oko zime i snega je samo jedan od nacina da nam skrenu paznju sa propasti u koju su nas odveli i sa ekonomskog sloma koji nam se blizi.
To sto nemamo struje, pa nije zima kriva sto mi za zadnjih 30 godina nismo napravili ni jednu elektranu.
A da je bilo ovakvih zima, bilo je i gorih, sa kompletno hladnim i sneznim decembrom , januarom i februarom...
I jos jedna stvar koju nam nikako ne govore a to je da gripa gotovo da nema, za razliku od toplog februara kada ga ima na kilo.
Jos jednom sorry za off