Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2012 - II dekada  (Pročitano 132221 puta)

Van mreže Stefan

• *
Odg: Februar 2012 - II dekada
« Odgovor #640 poslato: 15. Februar 2012. u 21:55 »
slab sneg u Prokuplju uz slab severozapadni vetar

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #641 poslato: 15. Februar 2012. u 22:02 »
Odokativno intenzitet 10-12cm/h.

Odoh napolje da uživam !

EDIT:Kraljevo slab sneg...bez komentara..SMEŠNO !
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže file

• *
  • Starost: 53
« Odgovor #642 poslato: 15. Februar 2012. u 22:03 »
U Nisu jos nema snega, mada ga ocekujem uskoro. Ono sto je zanimljivo, otkako je zaslo sunce, temperatura se popela sa -4 do -2. Ko zna, mozda na kraju zavrsi u plusu! :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #643 poslato: 15. Februar 2012. u 22:07 »
Imam predlog za tebe... izađi napolje i recituj: "Pokrij svoje nebo Zevse, oblaka tmušom..." :)

Ma kakav Zevs, ja vjerujem u Peruna! :)

Potraja ovo u Beogradu i duže nego što sam očekivao, punih 20-ak minuta, evo tek sad slabi lagano. Palo je par cm novog snijega, ali je temperatura ostala u plusu +0.5°C, pa se već topi.
Bilo je i žutog odraza na radaru tačno iznad Beograda, šteta što nije zagrmjelo. :(

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #644 poslato: 15. Februar 2012. u 22:13 »
IZgleda da radar i nema bash neku ulogu negde gde je jachi odraz pada sneg slabije,a u Kimijevom kraju trpa i ako odraz nije neki. . .

Kod mene do sada nishta... ali ja se ne brinem yr.no kod mene drzi i dalje preko 20 mm u okolini nigde ni blizu toliko,videcemo od chega je satkan taj yr.no .... najjache padavine tj i krecu oko 00h a oko 3 h bi bile najjache. . . za sutra necu da komentarishem nishta :)

dobro pada slab snegic,ali to je kao nishta :)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #645 poslato: 15. Februar 2012. u 22:20 »
Umeren sneg u Paracinu, palo je novih 2cm. temperatura -1.5C, Tmax -1.1C. Kod mene je ovo dvadeseti dan u nizu sa maksimalnom temperaturom ispod nule.

Van mreže laky

« Odgovor #646 poslato: 15. Februar 2012. u 22:23 »
Ma Srbine taj kraj je meni uvek bio sumnjiv, kako u ostalim predelima radar uvek dobro pokazuje eto kod mene od kad pratim vreme u svim slucajevima osim kada duva kosava nema gresaka na radaru. Ne mogu da poverujem da samo u par mesta uvek pokazuje pogresno...  ::)

Kod mene samo jedan pljusak snega danas ako ne racunam ovaj veceras koji je trajao svega par minuta, iznad Madjarske i dale ima razvoja pa mozda tokom noci bude jos padavina ali prespavacu ih. Sada je na redu severac i duvace narednih 36 sati...

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #647 poslato: 15. Februar 2012. u 22:26 »
Ma Srbine taj kraj je meni uvek bio sumnjiv, kako u ostalim predelima radar uvek dobro pokazuje eto kod mene od kad pratim vreme u svim slucajevima osim kada duva kosava nema gresaka na radaru. Ne mogu da poverujem da samo u par mesta uvek pokazuje pogresno...  ::)

Kod mene samo jedan pljusak snega danas ako ne racunam ovaj veceras koji je trajao svega par minuta, iznad Madjarske i dale ima razvoja pa mozda tokom noci bude jos padavina ali prespavacu ih. Sada je na redu severac i duvace narednih 36 sati...

Ni kod mene nema odraza a sneg bas lepo pada..

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #648 poslato: 15. Februar 2012. u 22:26 »
Slab sneg u Prokuplju... od kako je pao mrak temperatura porasla sa -3 na -1...

Van mreže Srbin

« Odgovor #649 poslato: 15. Februar 2012. u 22:28 »

Ne tako chesto ali deshavalo se i kod mene da radar pokazuje slabije padavine nego shto jesu,npr kao onda kada je pao onaj Savindanski u odnosu na okolinu ogroman  sneg  kod mene, radar jedva da je postojao prikazivao je neshto slabo bash oko mene,a u ostalim predelima skoro nishta i ako je padao umeren sneg. ali videli ste na slikama kako je trpao kod mene neki su chak stavljali onaj histerichni smajli :)

deshavalo se i u leto par puta da radar pretera... eto nije chesto ali deshava se ponekad da radar ne vidi dobro :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #650 poslato: 15. Februar 2012. u 22:32 »
U Beogradu je danas u jednom trenutku bio takav odraz na radaru da bi pomislio čovjek da sante leda padaju sa neba, a nije padalo ništa. Kasnije je padao snijeg, pored znatno slabijeg odraza.
Ovdje se smirilo sve, vjerovatno je gotovo sa padavinama za večeras, bilo je lijepo dok je trajalo. :)
T +0.5°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #651 poslato: 15. Februar 2012. u 22:34 »
U Knjaževcu pada slab sneg uz umeren SW vetar
trenutno T=-0.1°C
danas Tmax=2.1°C

Van mreže Srbin

« Odgovor #652 poslato: 15. Februar 2012. u 22:37 »
U Beogradu je danas u jednom trenutku bio takav odraz na radaru da bi pomislio čovjek da sante leda padaju sa neba, a nije padalo ništa. Kasnije je padao snijeg, pored znatno slabijeg odraza.

Da,o tome sam prichao,nekad ume chak i da pretera :) Slika poput one gabesz-ove govori vishe od 1000 rechi o intezitetu padavina,vishe i od radara :D Ja se uvek potrudim da sve dokumentujem,kada sam u mogucnosti, a chesto jesam :) i onda nema problema. . .  ;)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #653 poslato: 15. Februar 2012. u 22:40 »
EVo ga video tokom vecerasnjeg pljuska snega
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=dHKKMjJjgEM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=dHKKMjJjgEM</a>
Evoga opet pljusak cetvrti danas

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #654 poslato: 15. Februar 2012. u 22:44 »
U Somboru je +0.3°C i tako je prekinut niz od, ja mislim, 17 ledenih dana. Bio je jedan pljusak snega oko 4 i 20. Posle toga je poceo da duva jak vetar i jos je malo padao sneg. Sada se vetar smirio i duva zapadni/jugozapadni ne jak.

Van mreže Srbin

« Odgovor #655 poslato: 15. Februar 2012. u 22:48 »
 ^^  ^^
off:

Blago tebi gabesz imash lampion koji ispushta neku chudnu svetlost   ???

Ja imam lampione koji zrache mrakom :)

Inache podseti me imam dosta snimaka iz onog januarskog snega,al nisha nisam izbaciavao :) Jel mi je komp u toliko dobrom stanju da ne mogu sebi da priushtim da ubacim neki jachi snimak jel mi izbacuje da je memorija puna haha a meni je teshko da se odvojim 2 dana bez neta. . . da ga ochistim,kad se zavrshi zima mozda ga i ochistim :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #656 poslato: 15. Februar 2012. u 22:52 »
9cm novog snega....ludilo kako pada.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže laky

« Odgovor #657 poslato: 15. Februar 2012. u 22:56 »
Ni kod mene nema odraza a sneg bas lepo pada..

Ja vidim odraz od nekih 15dBZ sasvim dovoljno da sneg lepo pada...

Ne tako chesto ali deshavalo se i kod mene da radar pokazuje slabije padavine nego shto jesu,npr kao onda kada je pao onaj Savindanski u odnosu na okolinu ogroman  sneg  kod mene, radar jedva da je postojao prikazivao je neshto slabo bash oko mene,a u ostalim predelima skoro nishta i ako je padao umeren sneg. ali videli ste na slikama kako je trpao kod mene neki su chak stavljali onaj histerichni smajli :)

deshavalo se i u leto par puta da radar pretera... eto nije chesto ali deshava se ponekad da radar ne vidi dobro :)

Razumem da ponekad pogresi ali da stalno gresi u bilo kojim situacijama, bilo da je sneg sitan pa da radar ne moze da ocita padavine kako treba ili krupan ili kisa, to ne razumem...

Tek kada je gabesz prijavio grmljavinu primetio sam da je ESTOFEX za danas stavio deo Vojvodine u 15% sanse za grmljavinu...

Van mreže martin

• *
« Odgovor #658 poslato: 15. Februar 2012. u 22:57 »
Kod meni jos nista ne pada,oblacno je ocekujem padavine kasno u noci trenutna T=-9C.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #659 poslato: 15. Februar 2012. u 23:04 »
Sneg stao , palo 6cm novog snega.