Evo gledam trenutne temperature u Beogradu i iznenadih se kada videh na mojoj AMS Karaburma da je +4,1C (pre 10min je bilo i 4,4C), a na Vračaru +1,7C, Košutnjak +0,5C.
Taman sam pomislio da nešto nije u redu sa stanicom, kada videh da je u Pančevu +5,3C. Velike razlike na malom rastojanju.
Eto,upravo je to ono sto mnogi ne zele da shvate i prihvate,pa se sad vodi polemika oko Kimijevih podataka.
Pet stepeni ne cini razlicitu klimu,ali zato postoji termin mikroklima i on je u mnogome bitniji od same klime.
Zvanicno,i subotica i beograd imaju istu klimu,umereno kontinentalnu,ali jutrosnjih -10C u Subotici i 0C u Beogradu objasnjavaju sta znaci mikroklima.
A mikroklima nekad i na 5km donosi razlike bitne pomena (onih -17C kod mene i -22C u 5km udaljenoj Batajnici 9.februara ove godine,kao i -15C u Karadjordjevom parku,-11C na Zvezdari i -24C u Surcinu istog jutra).
Isto je i sa snegom,Profiamater danas kaze da je danas zvanicno 30.dan sa snegom u Beogradu,a kod mene je,na 20km od centra prvi sneg pao 3.februara,znaci tek 20.dana sa snegom,mada kontinuiranog pokrivaca vise i nema,samo gomile i nanosi mestimicno.
tako da ja uopste ne bih dovodio u pitanje Kimijeve navode.