Pa jednostavno, to im je osnovna ili pretezna delatnost. Pretpostavljam da su registrovani kao DOO, mozda cak i jednoclani DOO, ukoliko postoji samo jedan zaposlen tj. vlasnik. I meni je to malo konfuzno kako uspevaju da to sve odrze, ali s'obzirom da imaju jake ugovore sa nekim medijima (Pink cini mi se), oko vremenske prognoze, verovatno im se isplati, cim postoje, tj. sigurno ne posluju sa gubitkom. Moguce je da rade i jos neke poslove pored meteorologije, s'obzirom da ako ti je pretezna delatnost navedena gore, to pruza mogucnost sirokog dijaspazona poslova. Ipak treba zaraditi i za doprinose, i za poreze, i lepo ziveti od svega toga. To nije mala stvar. Zato se i desava to da 8 od 10 novoosnovanih firmi propadne u roku od 5 godina nakon osnovanja. Ali necu da spekulisem nista za Meteos, ko zna sigurno neka kaze.
Ja sam izmedju ostalih i gospodinu Branku Sparavalu poslao email kada je ovaj forum krenuo sa radom aprila 2006-te.
Sto vise clanova iz struke, to bolje, i doprinosi izgradnji renomea i imidza ovom forumu.
Koliko ja znam (iz ličnog iskustva), Meteos ima bar dva-tri zaposlena, ali ne vrvi od ljudi. Verujem da je to zato da se lova deli na manji broj ljudi.
Tačno je da prognozu rade za Pink (takva im je i prognoza :pink dakle, šarena i hi-tec, ali nema meteorologije koliko bi trebalo da bude. Prognoza je i dalje 'okruglo pa na ćoše', i takvu prognozu može bilo koja meteorološka služba da napiše levom nogom.
Stefano, jesi li siguran da je Spare pročitao tvoj email? Da jeste, nešto bi promenio nabolje kod sebe u firmi, a da nije izgled sajta ili prognoze. Ja sam nekoliko puta pokušavao da stupim u kontakt s njim, ali bez mnogo suvislog odziva. Ni 'hvala lepo što ste se javili', ni 'interesuje me Vaš predlog, imate li neke detalje', ni bilo koji kulturan ili kurtoazan odziv (dobro, nije bilo ni nepristojnosti, jednostavno nije bilo ničega).
Bravo, tačno tako, i vi bi bili ogorčeni da vam se niko ne javi na predlog, a da znate da ne lupate gluposti. Zato i ne mislim (čak naprotiv!) da Spare može da ikako doprinese ovom forumu, jer ga prosto ne zanima. Uopšte. To ni izdaleka nije profesionalno ponašanje! Ali, ima raznih, pa bi komentar o Meteosu ovde završio. Hvala!
P.S. Ne, nemojte me pitati ni za W2U! Nije ništa bolje! Čak im ni naziv nije srpski, a da ne govorimo o sajtu! Što bi Džoni Štulić rekao 'uvijek ista priča' (ne k...... s.....).