Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2012  (Pročitano 22683 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
April 2012
« poslato: 28. Mart 2012. u 14:13 »
Prvi dan aprila donosi veoma izraženu promenu vremena.

Intenzivno zahlađenje po visini,ne bi me čudilo da ako bude padavina zasneži ponegde i u nižim predelima !

Nakon toga,u ponedeljak ujutru dosta niske temperature:

« Poslednja izmena: 28. Mart 2012. u 16:52 Milosh »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: April 2012
« Odgovor #1 poslato: 28. Mart 2012. u 15:04 »
 ^^
Ako se ostvari ovo po gfs-u sa meteoadriatica to bi bio drugi za redom april sa sneznim pokrivacehm u Ivanjichkom kraju. . .

A lepe padavine vidi i sutra uveche :)

uglavnom videcemo shta i  kako ce se razvijati situacija,chesto modeli menjaju podruchije gde ce se izluchiti najvishe padavina kao i temperature,trenutno po gfs-u bash niske u doba najjachih padavina.. .

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #2 poslato: 29. Mart 2012. u 08:57 »
Trend se nastavlja, početkom aprila po EC-u (koji je konstantno bolji od GFS-a) imaćemo čestu pojavu kiše, što bi moglo da ublaži sušu iz marta.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #3 poslato: 30. Mart 2012. u 20:59 »
Početak aprila nam donosi promenljivo vreme sa čestim padavinama. Već prvog aprila može biti pojave snega i u nižim predelima kada ce se maksimalne temperature kretati oko 5C, a samo dva dana kasnije open preko 20C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #4 poslato: 30. Mart 2012. u 22:30 »
Upravo kao što je Dikile napisao.

Dakle u nedelju ponegde južno od Beograda moguće pahulje.U ponedeljak  suvo i malo toplije,a zatim u utorak ponovo osetno toplije.

Od srede verovatno česta kiša i pljuskovi.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #5 poslato: 30. Mart 2012. u 22:37 »
U nedelju ce bas dobro zahladiti ali nista neobicno za pocetak aprila. Posle toga opet ce temperature iznad normale ali cini se da moze biti i kise pa bi moglo biti onih brzih smena toplog i hladnog vremena.

Van mreže laky

« Odgovor #6 poslato: 30. Mart 2012. u 23:13 »
Nadam se da nece biti mraza, sva sreca pa ce vec u ponedeljak otopliti.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #7 poslato: 31. Mart 2012. u 09:47 »
Kao i uvek kod ovakvih prodora nula na 2 m se prvo probija na jugozapadu. . .

Padavine prema jutroshnjem wrfnmm-u gotovo ne promenjene najvishe na jugozapadu,e sada probijanje nule sinoc je ovaj model video sa pochetkom najjachih padavina dakle oko  06h a u jutroshnjem izlazu pomerio na 09 h. . .

Po meni ako se ne promeni nishta pahulje cu ugledati gotovo 100 % :) a mozda je malo ne rezonski pricahti za april,ali ako se na vreme tj za vreme najjahchih padavina probije 0 C Onda mogu da razmishljam i o sneznom pokivachu. . .

Eto ja sam izneo svoje mishljenje,videcemo vecheras tj sutra ujutru shta ce biti, vecherashnji wrfnmm ce razjasniti,tj valjda se nece menjati. . .

Eto uvek ovako mogu da iznesem svoju prognozu i razmishljanja za moj kraj :) A za Srbiju uopshte neko mishljenje da bih izneo, moram da provedem josh dosta,dosta sati na forumu :)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #8 poslato: 01. April 2012. u 08:54 »
Kada se može očekivati da vetar oslabi? Ovo se odnosi na srednji Banat! Gledao sam neke karte za vetar ... dosta su različite, pa ako neko od iskusnijih članova može malo da se zabavi sa ovom temom! Hvala  :-*

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #9 poslato: 01. April 2012. u 10:06 »
Kada se može očekivati da vetar oslabi? Ovo se odnosi na srednji Banat! Gledao sam neke karte za vetar ... dosta su različite, pa ako neko od iskusnijih članova može malo da se zabavi sa ovom temom! Hvala  :-*
Vetar ce oslbiti tokom dana i skrenuti uvece na slab jugozapadni.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #10 poslato: 01. April 2012. u 11:23 »
Toliko o snegu i zimi za danas. Sredinom sedmice letnje temperature, ponegde i do 27C uz popodnevne lokalne pljuskove i grmljavinu.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #11 poslato: 01. April 2012. u 11:27 »
27stepeni?!  :o Ja baš ne vidim tako izraženu toplinu,otopliće svakako,biće promenljivo,ali mislim da letnjih temperatura neće biti.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #12 poslato: 01. April 2012. u 11:46 »
27stepeni?!  :o Ja baš ne vidim tako izraženu toplinu,otopliće svakako,biće promenljivo,ali mislim da letnjih temperatura neće biti.

Bice , bice sa karte se lepo vidi. Ciklon sa centrom iznad Spanije u prednjem delu prosto gura topao vazduh sa severa Afrike, prelaskom preko Sredozemlja donece i dosta vlage pa ce biti popodnevnih pljuskova sa grmljavinom narucito na zapadu i severu nase zemlje. Na zapadu i severu ce se temperature kretati do 24C , dok ce na jugoistoku ici do 27C zbog vise sunca.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #13 poslato: 02. April 2012. u 10:30 »
Već od sutra dolazak nestabilne vazdušne mase na naše područje. Samim tim, česta pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Temperatura uglavnom visoka za ovo doba godine, uz vjerovatno zahlađenje od petka.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

« Odgovor #14 poslato: 02. April 2012. u 15:33 »
Konacno se u cetvrtak-petak moze ocekivati veca kolicina padavina, EC daje oko 15mm za severozapad Vojvodine. I u ostalim predelima ce biti slicno vreme, uglavnom sa padavinama.
Toplo sa temperaturom iznad proseka ce biti do cetvrtka kada se uz padavine ocekuje i pad temperature.

Van mreže forest

• *
« Odgovor #15 poslato: 03. April 2012. u 10:41 »
Ja ne znam kako ove na RHMZ nije sramota da se brukaju sa ovim prognozama i slicicama gde se prognoza podvodi pod "moguce".
Moguca kisa
Miguci pljuskovi
Moguc sneg

Pa i moja baba onda moze da napravi takvu prognozu. Stavis moguce i pogodio si. Ako ne bude pogodio si, ako bude pogodio si. Valjda ozbiljna kuca treba malo detaljnije da radi, nedaj boze da stave mogucu kolicinu padavina. Nailazi ciklon, oni lepo stave tri dana za redom moguca kisa i milina. Mislim stvarno....

Van mreže laky

« Odgovor #16 poslato: 03. April 2012. u 10:53 »
 ^^
Stvarno, kada su stavili slicicu pljuskak i grmljavina ili nepogode ja ne mogu da se setim?! Kisu ajde ponekad i stave kada je 100% sigurna kisa ali u vecini slucajeva stavljaju moguce...

Konacno zanimljivi dani pred nama, vec od sutra postoji sansa za pljuskove a negde moze biti i grmljavine.
Sistemni iznad Evrope su konacno promenili mesto, anticiklon daleko iznad Atlantika spusta hladniji vazduh ka zapadnoj Evropi sto pokrece ciklone koji donose topao i vlazan a time i nestabilan vazduh sa juga ka Evropi.

Jugozapadno strujanje ce u narednih nekoliko dana donostiti nestabilan vazduh pa ce biti prvih nestabilnosti, pljuskova ponegde sa grmljavinom. Temperatura ce do cetvrtka biti u porastu a od petka u padu ali koliko to cemo tek da vidimo jer se modeli predomisljaju o jacini zahladjenja...

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #17 poslato: 03. April 2012. u 11:42 »
Moguće zato što u ovom periodu padavine su često lokalnog karaktera. Pogledaj teritoriju Beograda i da pljusak može da padne u nekim delovina grada, a u ostalima ništa. Ako kažeš biće a negde ne bude pogrešio si, ili obrnuto. Zato se ide sa rečima moguće jer ne možeš znati u kojoj tački će biti a u kojoj neće, a realno postoji šansa da bude kiše ili pljuska, i često i bude u nekoj bližoj okolini.

Van mreže forest

• *
« Odgovor #18 poslato: 03. April 2012. u 11:57 »
Samo da podesetim da su zimus u februaru dok je vejao kao lud uglavnom stavljali na prognozi od 5 dana mnoguc sneg, dok su sve druge kuce najavljivale siguran sneg.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #19 poslato: 03. April 2012. u 15:47 »
Slažem se sa Dejom ... evo primera ... karta padavina za sutra sredinom dana ...

Obrati pažnju na Vojvodinu ... kod lokalnih pljuskova je prognoza najnezahvalnija, zato je po meni najbolje staviti mogući pljuskovi, pa kako gde bude! Nije savršeno, ali je najbolje moguće rešenje.  :neznam:
Na kraju krajeva, ako te njihove prognoze nerviraju ili misliš da nisu merodavne, nemoj ih pratiti! Tako sam ja uradio ... sada posećujem samo neke delove njihovog sajta!  :-*