ODLICHNA kisha na krajnjem severu,mislim da niko nije ochekivao toliko padavina danas na krajnjem severu,takodje u Bg-u isto dosta padavina. . . a na zapadu se mozda i ochekivalo. . . Ali Palic i Subotica
Kod mene danas nishta posebno. . . pa da se skocentrishem na ono shto sledi kod mene ;D
Ovako: Kako se priblizava ova noc i sutrashnji dan,modeli sve vishe povecavaju padavine na jugozapadu Srbije,tako da to sada mozda bude i predeo sa najvishe padavina,u predhodnim izlazima je to bio istok i jug Srbije. . .
Modeli su prilichno slozni GFS daje do cetvrtka(glavnina sutra i u utorak) 52.1 mm za Ivanjicu dok EC 50.8 mm ,pogledao sam karte wrf nmm i on je odlichan. Evo kako to izgleda prema GFS-u
Sva tri modela su prilichno slozna tako da ja ochekujem oko 50 mm padavina kod mene,posebno bih se osvrnuo na tempearturu,po GFS-u sutra ujutru kod mene temp ce pasti na 3,4 C po wrf-nmm na 4 C uz prilichno jake padavine,kada vih video neku pahulju u maju poludeo bih ;D
Dok mislim da je u vishim predelima Ivanjice,s'obzirom na situaciju u Hrvatskoj i Bosni danas,do kojih se visina spustala snezna granica,mislim da je dobar sneg gotovo izvestan ;D
Chekam pochetak ozbiljnih padavina,sa nestrpljenjem :d