Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sarajevo 1-3.6.2012  (Pročitano 2617 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Sarajevo 1-3.6.2012
« poslato: 05. Jun 2012. u 17:18 »
Prošlog vikenda sam bio sa devojkom u Sarajevu. Nosimo pozitivne utiske, obzirom da sam je bio prvi put, a moja devojka nije bila od 1992. godine...

U petak predveče smo krenuli, i za nekih 5 i po sati opuštene vožnje stigli smo u Sarajevo... pljuskovi su nas pratili od Zvornika do Romanije, a posle gusta magla do nekih 30-40 km pred Sarajevo...

Po GPS-u najviša tačka puta je na 1302m... od Zvornika do Sarajeva nam je u susret prošlo najviše 10 automobila.

Najnovija Igo mapa za BiH nije baš najpreciznija, ali služi svrsi i nismo imali potrebe da se zaustavljamo.

Sarajevo je po standardu i infrastrukturi ispod BG-a otprilike koliko je BG ispod Zagreba i Ljubljane. Sam centar je ok sređen i manje više svugde smo išli peške.

Vreme nas je lepo poslužilo, 27 C u subotu, 29 C u nedelju, bez prognoziranih pljuskova... a večeri su nešto hladnije nego u BG-u...

Sve u svemu 2 dana je sasvim dovoljno za Sarajevo, sve što smo isplanirali da vidimo videli smo...

Baščaršija

Ferhadija

Obala Kulina Bana kod Skenderije

Najjači utisak na nas ostavio je Avaz twist tower, najviša zgrada na Balkanu. Na 36. spratu postoji otvoreni vidikovac, kafić i restoran, do njih se stiže panorama liftom za 20 sekundi...
Kad smo mi bili na vidikovcu nije bilo nikoga, tako da smo 20-ak minuta sami uživali u pogledu, kako smo se spustili čekalo je 5 autobusa nemačkih turista :)

Na Bjelašnici i dalje ima zaostalog snega, što nije ni čudo, obzirom da je u Sarajevu pre 2 nedelje palo 10 cm snega...

Obzirom da sam bio sa lepšom polovinom, obavezno je bilo obići i sve tržne centre :) izbor je nešto lošiji nego u BG-u, a cene su slične bar što se tiče BBI i Alta centra...

U nedelju smo bili na Vrelu Bosne i popodne krenuli nazad za BG.

Predeli uz put su zanimljivi i česta je promena nadmorske visine, tako da smo mi spustili prozore i uživali u svežem planinskom vazduhu sve dok se nismo spustili do Drine kada je ponovo temperatura došla do 30 C...

« Poslednja izmena: 02. Avgust 2013. u 02:29 Stefano »

Van mreže beket

• **
Odg: Sarajevo 1-3.6.2012
« Odgovor #1 poslato: 05. Jun 2012. u 18:42 »
lepo, lepo...
/mada, hm, šteta: naš reporter očigledno više voli panorame nego mikro ambijente, a neki gradovi žive u detaljima/