Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: YUBC meteo stanica u centru Beograda  (Pročitano 4310 puta)

Van mreže zaraza

• *
YUBC meteo stanica u centru Beograda
« poslato: 21. Jun 2012. u 07:50 »
Ovde ( http://vreme.yubc.net/ ) se nalazi izlaz meteo stanice iz centra Bg-a ( a i jos nekih gradova). Zanima me da li neko zna nesto o toj stanici i da li podatke mogu da uzmem kao ispravne - stanica uvek daje temperaturu za 1-2 stepena visu od one koja se izmeri na Kosutnjaku.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
Odg: YUBC meteo stanica u centru Beograda
« Odgovor #1 poslato: 21. Jun 2012. u 10:15 »
AMS se nalazi u ulici Dim. Tucovića (ranije je bila na krovu  :!: zgrade u ulici Braće Jugovića) i koliko ja znam ta stanica nije baš na dobrom mestu što se tiče meteo zaklona, travnate površine...  i u prepodnevnim satima daje višu temp. od one koja bi bila izmerena po svim pravilima (npr. u 9.45 izmereno je 33C a u Karađ. parku na Vračaru, na "zvaničnoj" stanici, koja je takođe blizu samog centra grada bilo je nepunih 31C u 10h) a i brzina vetra sa spomenute AMS je dosta nepouzdana pa se i pri JI vetru od npr. 4-8m/s daje samo "slab vetar". Doduše moram da priznam da podatke sa te stanice izuzetno retko gledam, pa moje mišljenje i procenu ipak treba uzeti sa rezervom.

Van mreže zaraza

• *
Odg: YUBC meteo stanica u centru Beograda
« Odgovor #2 poslato: 22. Jun 2012. u 07:30 »
Da, to je u D. Tucovica 6, gde je i YUBC. Upravo sada meri 31C, a Kosutnjak 25.5C