Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2012  (Pročitano 48738 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Jul 2012
« Odgovor #120 poslato: 19. Jul 2012. u 16:03 »
Ono sto je sigurno ocekuje nas kisa i pad temperature. Mislim da ce u najvecem delu zemlje to biti obilna kisa medjutim kako je susa vec odavno uzela maha pitanje kolika je kolicina kise potrebna da bi je nazvali "obilnom" ali svakako ova kisa kasni da bi spasila ovogodisnji rod.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #121 poslato: 19. Jul 2012. u 16:28 »
Mislim da ova promena koja dolazi ima smisla. Kisa ce za dosta povrsina pod kukuruzom i suncokretom doci prekasno. Ali, priroda ce mislim imati sansu da se oporavi.  Prolaskom ovog grebena i njegovim slabljenjem prodorom svezijeg vazduha formira se ciklonska cirkulacija u Sredozemlju. Odsecanje ciklona ce se desiti i na visini i par dana cemo biti pod njegovim uticajem. Tada je realno ocekivati i dugotrajne nimbostratusne kise, ali verovatnije su pljuskovite.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #122 poslato: 19. Jul 2012. u 21:06 »
Veceras EC i GFS daju istu kolicinu padavina 50mm,znatno manje nego predhodni put.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #123 poslato: 19. Jul 2012. u 21:31 »
yr.no daje nerelano niske temperature posle ponedeljka

Svestan sam da posle veoma dugog veoma toplog perioda realno uvek stiže hladniji period ali ne verujem da će biti kao što yr.no najavljuje biće par stepeni toplije sigurno

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #124 poslato: 19. Jul 2012. u 21:51 »
Tebi su ovo niske temperature..... :o Daj nelupetaj, svi znamo da leti prilikom jacih zahladjnja temperature mogu da padnu na 15C....Ovo su po meni prijatne temperature, nema tu uopste veoma niskih temperatura...Temperature su u ovom slucaju  ne bitne. bitno je da padne kisa vec jednom..... :kisa: :kisa

Van mreže Darko_9

« Odgovor #125 poslato: 19. Jul 2012. u 22:19 »
Prošle godine je u Vojvodini i u Beogradu posle onih vrućina oko 35 stepeni i više krajem jula došao svežiji period cela treća dekada je imala prijatne temperature oko 25-26 stepeni!

Ove godine i da bude svežija treća dekada kao prošle ne može uticati na činjenicu da je ovaj jul bio veoma topao i sličan 2000 , 2003 i 2007 godini!

Prošle godine u Vršcu krajem jula je palo blizu 120 mm kiše!

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Starost: 52
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #126 poslato: 19. Jul 2012. u 22:24 »
Poslije ko zna koliko vremena i ja da napišem nešto.
Darko, ne lupaj. Zbog takvih sam i otišao sa foruma, kao i mnogi drugi.
Miješaš babe i žabe, lupaš po osjećaju, a ima tema za to.
ON TOPIC:
Prateći razne modele ovih dana, čitam iz njih da će vrijeme narednih pet dana biti prilično svježe.
Ne hladno, već hladnije od prosjeka. OFF TOPIC: Prije dvije godine je sredinom jula tri dana u Banjaluci bilo plus 14 uz kišu.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #127 poslato: 19. Jul 2012. u 23:11 »
Darko sta si se uhvatio za yr.no, gledaj karte a ne gotove prognoze.

U petak i subotu u vecem delu Srbije sunčano i vruće, naručito u centralnim i južnim predelima gde ce temperature ići i do 38C, na severu svežije narućito u subotu. Od nedelje nestabilno sa cestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U nedelju i ponedeljak nešto svežije a zatim sa temperaturama u većini mesta oko i malo iznad 30C. Najveća šansa za padavine je u zapadnim i severnim predelima i tamo će i biti svežije. Lokalno će biti obilnih padavina sa gradom i jakim vetrom. Malo je teže prognozirati padavine posebno kada je u igri jugoistočno strujanje.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #128 poslato: 20. Jul 2012. u 09:39 »
Novi GFS ostaje pri svome,znaci oko 50mm padavina.Moram da spomenem i yr.no jer je produzio ovu kisu za nekoliko dana,i naravno povecao je kolicinu u odnosu na prehodni izlaz.Jedva cekam ovu kisu,koliko god bude padala.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #129 poslato: 20. Jul 2012. u 11:45 »
Ono što je već pomenuo Dikile, istok i jug vrlo tanki sa padavinama za razliku od zapada i severa Srbije.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #130 poslato: 20. Jul 2012. u 12:10 »
Sve to prelepo izgleda kod zapadnih komsija kao i na severu i zapadu Srbije....Ovde mrka kapa kao sada izgleda da ce nesto ozbiljnije biti....Valjda ce se padavine pomeriti istocnije pa da i mi ovde imamo lepe padavine....

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #131 poslato: 20. Jul 2012. u 15:48 »
U noći između subote i nedelje bi moglo biti nestabilnosti u Vojvodini.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #132 poslato: 20. Jul 2012. u 16:21 »
^^ ^^ Upravo tako Ljubiša.

Iako ih GFS crta skroz do jugozapada Srbije,zna se da od toga u jugozapadnoj struji nema ništa.

Od Podrinja,Mačve,Beograda i južnog Banata pa severnije će biti nešto.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže forest

• *
  • Starost: 41
« Odgovor #133 poslato: 20. Jul 2012. u 17:42 »
Otkuda sada to da na jugu i istoku gotovo da nece biti padavina? Kod mene ETA crta neverovatnih 70,2mm, a GFS solidnih 42,7mm do narednog cetvrtka. Poredjenja radi isti modeli za Novi Sad izbacuju 39,6 mm i 44mm.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #134 poslato: 20. Jul 2012. u 20:28 »
GFS malo povecao padavine,ali sve je to oko 50mm.Ali cini mi se,da ce najveca kolicina padavina biti u utorak i sredu.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #135 poslato: 20. Jul 2012. u 21:10 »
Hvala Bogu dolazi nam jedna nestabilna dekada posle dve sušne i veoma tople...u pravu je alexa u utorak 24 jula najverovatnije će pasti najviše kiše!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #136 poslato: 20. Jul 2012. u 21:21 »
Nista se bitnije nije promenilo. I dalje stoji to da je najveca sansa za padavine na zapadu, jugozapadu i severu Srbije. Mi istocnije od Kragujevca i Krusevca ne treba mnogo da se nadamo. Kod nas istocnije cele naredne nedelje preko 30C

Van mreže forest

• *
  • Starost: 41
« Odgovor #137 poslato: 20. Jul 2012. u 21:36 »
Nista se bitnije nije promenilo. I dalje stoji to da je najveca sansa za padavine na zapadu, jugozapadu i severu Srbije. Mi istocnije od Kragujevca i Krusevca ne treba mnogo da se nadamo. Kod nas istocnije cele naredne nedelje preko 30C

Paracin

http://imageshack.us/photo/my-images/337/38723373.png/

???
« Poslednja izmena: 20. Jul 2012. u 22:22 forest »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #138 poslato: 20. Jul 2012. u 21:40 »
Vojvodina , Beograd i jugozapadna Srbija ne treba da očekuje temperature više od 28 stepeni , a istočni , južni , i jugoistočni predeli tamo može da bude zarobljen topao vazduh pa će tamo temperature biti malo iznad 30 uz moguće nestabilnosti! Mislim na sledeću nedelju!

A yr.no koji je valjda ECMWF model on daje ipak ispod 30 za te predele! Što kaže Dikle pre neki dan na samoj granici smo toplog i svežeg vazduha...

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #139 poslato: 20. Jul 2012. u 21:56 »
 ^^
U Ivanjici EC( yr.no) opet povecao padavine . . . jos to nije sigurno kolicinski,ali verovatne su obilnije padavine u mom kraju. . .

Ukupno za 7 dana daje monsunskih 81 mm padavina. . . od cega bi daleko najvise palo u samo tri dana utorak,sredu i cetvrtak 71 mm

Utorak,pravi monsunac,jake padavine ne bi prestajale :D

mada je i cetvrtak odlican. . .

Lepo sve to izgleda. . .

« Poslednja izmena: 21. Jul 2012. u 01:58 Milosh »