Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2012  (Pročitano 48713 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Odg: Jul 2012
« Odgovor #20 poslato: 04. Jul 2012. u 14:45 »
Posle dvodnevne pauze, Estofex opet aktivan. Smatra li ga neko za ozbiljno sa ovom slikom? Ja mislim da je malo preterao. ::)

Van mreže zec

« Odgovor #21 poslato: 04. Jul 2012. u 16:01 »
Posle dvodnevne pauze, Estofex opet aktivan. Smatra li ga neko za ozbiljno sa ovom slikom? Ja mislim da je malo preterao. ::)

Dugacak je dan,a i vece...ima razvoja,sto je najbitnije.. :super:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #22 poslato: 04. Jul 2012. u 18:07 »
^^ Sasvim opravdano za Bosnu, ali previše ka nama pomjerena "jedinica". Sutra su već ozbiljniji izgledi za razvoje u dobrom dijelu Srbije (naročito na jugozapadu i zapadu zemlje), a u petak u većem dijelu zemlje. Oblaci će se jako sporo kretati, ali nisu isključene mogućnosti za jače višećelijske oblake. Od subote već malo stabilnije, a od ponedjeljka izgledi za manji pad temperature.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #23 poslato: 04. Jul 2012. u 20:59 »
^^ Sasvim opravdano za Bosnu, ali previše ka nama pomjerena "jedinica". Sutra su već ozbiljniji izgledi za razvoje u dobrom dijelu Srbije (naročito na jugozapadu i zapadu zemlje), a u petak u većem dijelu zemlje. Oblaci će se jako sporo kretati, ali nisu isključene mogućnosti za jače višećelijske oblake. Od subote već malo stabilnije, a od ponedjeljka izgledi za manji pad temperature.
Za Bosnu sam i očekivao da će pogoditi, tako da mi to nije bilo iznenadjenje što je nju stavio u "jedinicu", ali mi je bilo čudno što je stavio moj kraj. Ovde je danas i sad samo visoka oblačnost , kroz koju se sunce probijalo. Danas ovde nisam ništa očekivao.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #24 poslato: 04. Jul 2012. u 21:32 »
Za sutra NMM daje glavninu pljuskova u Kopaoničkom kraju.

Možda i bude nešto sutra,jer se i crta nekakvo slabo jugoistočno strujanje pa oblaci neće baš stojati u mestu.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #25 poslato: 05. Jul 2012. u 21:38 »
Gledajući večerašnji NMM,sutra će biti baš zanimljivo. :)

Deluje da bi mogla da se formira zanimljiva linija nestabilnosti:

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #26 poslato: 06. Jul 2012. u 00:54 »
ESTOFEX:

Citat
...Italy, Adriatic and Balkans...

Towards the south, instability is a bit reduced but a steep vertical gradient of Theta-E may allow some thunderstorms with severe wind gusts and isolated large hail. Convective initiation over Italy is questionable but a low coverage of storms will likely increase their individual severity.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #27 poslato: 06. Jul 2012. u 03:03 »
sve mi miriše da ću dobiti samo light show od nekog prolaznog oblaka, ovakva situacija me podseća na to, ali videćemo :D

Van mreže zec

« Odgovor #28 poslato: 06. Jul 2012. u 08:23 »
sve mi miriše da ću dobiti samo light show od nekog prolaznog oblaka, ovakva situacija me podseća na to, ali videćemo :D
Takodje,ali sada mora pasti kisa! :pop: :pop: :pop:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #29 poslato: 06. Jul 2012. u 10:14 »
Negdje će sigurno pasti velika kiša u ova dva dana, ali mnogo će više biti mjesta koja će proći bez kapi kiše. Tako to obično biva u ovakvim situacijama sa sporopokretnim oblacima.
Inače, sve je izvjesniji blagi pad temperature od srijede, čak je i malo pojačan u odnosu na prethodne izlaze...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #30 poslato: 06. Jul 2012. u 10:56 »
Inače, sve je izvjesniji blagi pad temperature od srijede, čak je i malo pojačan u odnosu na prethodne izlaze...
Nadam se da ce tako biti. Modeli uvode neko osvezenje ali se jos dvoume oko toga koliko ce temperatura opasti. Takva je situacija da ne bi imao zamerku ni za dva-tri stepena da osvezi, daj sta das!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #31 poslato: 06. Jul 2012. u 20:00 »
Narednih dana cesta pojava popodnevnih pljuskova sa grmlavinom. Bice veoma sparno a temperature ce se i naredna tri dana kretati od 33C do 37C. Od utorka malo svezije ali i dalje u vecini masta tropske temperature . Na severu i zapadu oko 30C, dok ce u centralnim i juznim krajevima temperatura varirati od 30C do 35C

Van mreže Darko_9

« Odgovor #32 poslato: 07. Jul 2012. u 14:48 »
Očekujem da 11 jula popusti tropski talas i da temperature padnu ispod 35 stepeni , dok se kraj toplog talasa nazire 14 jula posle toga bi konačno bile ispod 30 stepeni temperature!

Ovaj tropski talas je počeo 30 juna tako da ako traje do 14 jula to će biti čak 15 tropskih dana ukupno  :ufff: nadamo se da će druga polovina jula biti svežija od prve!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #33 poslato: 08. Jul 2012. u 12:46 »
Tesko je prognozirati vreme za narednu nedelju , jer smo na granici vrelog i malo svezijeg vazduha pa bi samo mala pomeranja mogla da urade svasta.Evo prognoze za naredna dva dana.

U ponedeljak vrelo u centralnim i juznim predelima ponegde i do 40C, uvece su moguci lokalni pljuskovi sa grmljavinom, u utorak na severu malo svezije , a u centralnim i juznim predelima do 37C

Van mreže forest

• *
« Odgovor #34 poslato: 08. Jul 2012. u 16:57 »
RHMZ prognozira kratkotrajno zahladjenje u cetvrtak, pa onda za sledeci vikend ponovo jako toplo, a od ponedeljka kako kazu osetno zahladjenje za kisom. Mnogo je to daleko ali voleo bi da se obistini to osetno zahladjenje. :D

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #35 poslato: 09. Jul 2012. u 15:40 »
Po WRF-NMM sutra bi trebalo da bude lokalnih pljuskova. :neznam:

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #36 poslato: 10. Jul 2012. u 12:41 »
U mnogim "sredstvima javnog informisanja" se juče i danas spominje sledeće:

"Prema našim poslednjim podacima, u Srbiji se očekuje još jedan vreli talas i to u periodu od 15. do 21. jula sa temperaturama do 40C - kaže Predrag Marić, načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije"

Takva vest se nalazi i na današnjoj naslovnoj strani jednih dnevnih, dosta čitanih, novina.

Ne znam od koga g-din Marić i Sektor MUP-a za vanredne situacije dobijaju prognoze ali već danima deluje (bar meni tako deluje i naravno da je moguće da grešim) da bi baš nakon 15. jula trebao da naiđe kraći period sa dosta prijatnim temperaturama tj. bitno nižim od ovih koje imamo još od 30. juna (kada je maks. temp. u mnogim mestima stalno iznad 35C a povremeno je bilo i 38C).
Putujem 15.7. i neću biti u Srbiji u periodu kada se najavljuju temp. do 40C ali ponavljam (doduše ja nisam ni načelnik MUPa za vanredne situacije niti meteorolog u RHMZu ili nekoj od naše dve privatne meteo-kompanije, pa iznosim samo lično mišljenje a ne stav neke institucije/kompanije) -mislim da će baš period od npr. 16. do 19. jula imati veoma prijatne temperature (u većem delu Srbije Tmax od pon. do čet. 24-29C, onu brojku od 24C spominjem zbog severnih krajeva početkom sedmice) a nikako Tmax 40C... a od 20.jula bi temp. verovatno prešla iznad 30C.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #37 poslato: 10. Jul 2012. u 12:54 »
Modeli su se dvoumili hoće li biti konvektivnih padavina u četvrtak popodne po prelasku ovog hladnog fronta koji će doneti nešto svežiji vazduh.Ipak,kako su i boljerezolucijski modeli uhvatili termin, konvektivne padavine su se učvrstile.

A zahvaljući prisustvu smicanja ima uslova i za superćeliju.

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #38 poslato: 10. Jul 2012. u 21:27 »
@profiamater
Bas sam sad i ja pogledao na sajtu Blica isto pise da ce od 15-21. biti temperatura oko 40C. A onda sam pogledao na yr.no i tamo stoji da od 15 do 19 kada je kraj perioda, nema velike vrucine, samo 19. pokazuje da ce biti 31C.
A danima unapred govore da ce pravo osvezenje doci od ponedeljka. Ko tu koga? :neznam:

Van mreže ciklon

« Odgovor #39 poslato: 11. Jul 2012. u 00:42 »
Jos malo treba izdrzati, osvezenje je tu, veoma blizu!