Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2012  (Pročitano 48710 puta)

Van mreže ivkeBgd

• **
Odg: Jul 2012
« Odgovor #60 poslato: 12. Jul 2012. u 10:47 »
Prijatne temperature nas očekuju od ponedeljka,ali kako vreme odmiče,od četvrtka ponovo preko 30C,i to kako se bližimo datumu 19.7. temperatura se lagano diže.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #61 poslato: 12. Jul 2012. u 11:23 »
Sta ce biti posle ovog osvezenja koje ce stici u nedelju jos je rano govoriti, GFS i EC vide dva razlicita scenarija, po jednom nastavak svezijeg i nestabilnog vremena a po drugom pakao slican ovom kroz koji prolazimo.
O tome tek pocetkom sledece nedelje...

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #62 poslato: 12. Jul 2012. u 11:34 »
To svezenje se pomera iz dana u dan, poceo sam da sumnjam u bilo kako osvezenje vise....Prvo je trebalo da stigne u subotu posle podne, pa je pomereno bilo za nedelju sredinom dana, i evo od sinoc koliko ja mogu da vidim, to je sada za centralne i juzne krajeve pomereno tek za ponedeljak posle podne, tako da ce vikend (posebno nedelja) biti paklena kod nas juznije.....I samo osvezenje je ublazeno i trajace dva-tri dana, a temperatura zbog sunca nece ispod 25C da padne, videcete.....Ali dobro da ne cepidlacim mnogo i to je dobro nakon 15 dana pravog pakla.....Da biramo ne mozemo....

Pre verujem u nove vrucine, nego za neko nestabilno i svezije vreme.....Resilo je ovo leto da bude izgleda gore od proslog leta.....

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #63 poslato: 13. Jul 2012. u 00:07 »
Nedelja.....

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #64 poslato: 13. Jul 2012. u 00:49 »
 ^^
Dakle centralni predeli Srbije,u nedelju,najtopliji na starom kontinentu  :D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #65 poslato: 13. Jul 2012. u 01:11 »
U Beogradu u subotu 38 stepeni , u nedelju 34 stepena a u ponedeljak pad temperature na 28 stepeni , u južnim , jugoistočnim istočnim i centralnim predelima Srbije osveženje možda dodje u utorak a ne u ponedeljak a u Vojvodini i Beogradu će sigurno u ponedeljak doći!

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #66 poslato: 13. Jul 2012. u 17:56 »
Jos je za stepen povecana temperatura..... :P :-[ Spasavaj se ko moze..... :o

Van mreže Darko_9

« Odgovor #67 poslato: 13. Jul 2012. u 18:19 »
Razlike izmedju severozapada Vojvodine i centralnih predela Srbije u nedelju oko 11-12 stepeni...

Koji model je danas davao 32 u Nišu svi su najavili 37 nema boki od toga ništa biće oko 38-39 stepeni u nedelju kod vas u Cupriji slicno kao prosle nedelje ,  u Beogradu 30 mozda malo vise u nedelju a u ponedeljak brutalan pad temperature za skoro 15 stepeni!

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #68 poslato: 13. Jul 2012. u 19:24 »
Pocetkom nedelje sam pisao o ovome sto nas ceka u nedelju samo sto sam tada prognozirao da ce se ta razlika osetiti u subotu ali jedan dan tamo-vamo.
Dok ce na severu stici osetno osvezenje juznije ce biti izuzetno toplo, cak 10-ak stepeni ce biti razlika.
Ceste su ovo situacije u letnjem periodu.
Ipak i ostali predeli ce pocetkom iduce sedmice malo odmoriti od ovih vrucina.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #69 poslato: 13. Jul 2012. u 19:41 »
Msn weather za Niš daje 42 stepena u nedelju , ali danas je najavljivao 35 a bilo je 32 stepena pa me ne bi čudilo da omane i za nedelju!

Za to vreme u Paliću samo 30 stepeni

Videćemo u ponedeljak , utorak i sredu u Vojvodini ispod 30 a južnije od Beograda oko 30 stepeni! Nov topli talas se nazire krajem sledeće nedelje ali neće se Bogzna šta osetiti u Vojvodini više će se osetii u južnoj , jugoistočnoj i centralnoj Srbiji!

Van mreže SimonMK

• *
« Odgovor #70 poslato: 13. Jul 2012. u 20:46 »
Тридневна временска прогноза за Македонија :

Van mreže SimonMK

• *
« Odgovor #71 poslato: 13. Jul 2012. u 20:48 »
Според прогнозите во Македонија во недела температурата во централните и јужните делови на МКД е можно да се искачи до 43 степени.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #72 poslato: 13. Jul 2012. u 20:57 »
Darko ne znam na osnovu cega tvrdis da je nemoguce da bude 40C u centralnim i juznim predelima. Batali gledanje generickih prognoza, vec se baci na analizu karata. Ako malo bolje pogledas temperaturnu kartu na 1500m.n.v. videces da izoterma prelazi 25C sto je dovoljan znak da ce u prizemlju biti vrelo, ( predhodnih dana je isla do 21C -22C). Ako pri tome dodamo jos i umeren jugozapadni vetar , (fenski efekat) koji ce duvati u centralnim i juznim predelima onda je realno ocekivati temperature oko 40C.

Ne mozes uporedjivati danasnji dan i nedelju. Nije ista sinopticka situacija.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #73 poslato: 14. Jul 2012. u 09:48 »
Treba naglasiti da ce danas i sutra biti velika razlika izmedju severa i juga Srbije (narocito krajnji sever Vojvodine). Nalazicemo se u oblasti fronta koji stacionira i koji ce se pokrenuti tek sutra popodne. Dok ce temperature oko 30 biti u Vojvodini, sutra ce mozda biti najtopliji dan u dosasnjem vrelom periodu juzno od Save i Dunava. Dolina Juzne i Velike Morave najugrozenija, temperature mogu i do 40 c. Ozbiljnih padavina nema na vidiku.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #74 poslato: 14. Jul 2012. u 17:45 »
Sutra u delovima centralne i jugoistočne Srbije izuzetno vruće i lokalno (npr. na širem području Ćuprije, Niša, Leskovca) Tmax čak i iznad 40.0C  :ufff: , biće veoma vruće i na krajnjem istoku (Negotin, Zaječar) a na krajnjem severu Srbije će se "lakše disati".

Pozdrav "forumašima", biću odsutan sa foruma 3 nedelje.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #75 poslato: 14. Jul 2012. u 18:12 »
Sutra ce izgleda biti najtopliji dan od 2007 godine kao mi se cini, ukoliko sam dobro propratio sta ste pisali ovde predhodnih godina......Mislim na okruglo 40C i vise, a to ce se desiti sutra 99%.....
U Cupriji je prosle godine bilo 40C, ali zvanicno je zabelezeno 39,6C......Bice zanimljivo pratiti temperature sutra, jedva cekam....Jos sutra da izdrzimo, pa posle stize osvezenje vec u toku noci na ponedeljak....

Van mreže Darko_9

« Odgovor #76 poslato: 14. Jul 2012. u 18:25 »
Sutra će biti sličan dan kao 30 avgust 2003 godine kada je u Leskovcu i Nišu bilo 40 stepeni a za to vreme u Paliću i Somboru 29 stepeni , očekujem da sutra možda 40-icu osim Niša i Leskovca vide Paraćin/Ćupirja , Negotin , Zaječar , Kruševac...biće zanimljivo sutra šteta što se Beograd neće naći u srcu tog toplog vazduha pa će biti oko 35 stepeni ali opet pratićemo šta se dešava sa temperaturama kod vas južnije...

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #77 poslato: 14. Jul 2012. u 18:40 »
 ^^

Koji model je danas davao 32 u Nišu svi su najavili 37 nema boki od toga ništa biće oko 38-39 stepeni u nedelju kod vas u Cupriji slicno kao prosle nedelje ,  u Beogradu 30 mozda malo vise u nedelju a u ponedeljak brutalan pad temperature za skoro 15 stepeni!

Darko, hajde odluči se šta je TVOJE konačno mišljenje  ;)
Juče "autoritativno" tvrdiš da će u Ćupriji i Nišu u nedelju biti maks. 38-39C (a u BGu 30C) a sada maltene kopiraš moje rečenice (i komentare još dva člana), spominješ baš ista mesta kao ja (ajd' da ne bude da nisi ništa dodao -ubacio si Kruševac i "prepisao"  :D ostalih 5 gradova) i to iznosiš kao svoje mišljenje.

Sutra u delovima centralne i jugoistočne Srbije izuzetno vruće i lokalno (npr. na širem području Ćuprije, Niša, Leskovca) Tmax čak i iznad 40.0C  :ufff: , biće veoma vruće i na krajnjem istoku (Negotin, Zaječar) a na krajnjem severu Srbije će se "lakše disati".

Nemam ništa protiv da učiš od iskusnijih ali nema ni potrebe da svoje mišljenje svakodnevno menjaš (ili još gore -da ga menjaš dva puta dnevno u zavisnosti od toga kakvu "gotovu" prognozu vidiš na yr.no i sličnim sajtovima) -možda je bolje da prvo detaljno pogledaš sinoptičku situaciju pre nego što nešto tvrdiš.

Darko ne znam na osnovu cega tvrdis da je nemoguce da bude 40C u centralnim i juznim predelima. Batali gledanje generickih prognoza, vec se baci na analizu karata.

Uzgred, nema potrebe ni da stavljaš znak uzvika nakon 80% komentara koje napišeš.
Darko, ti svakako možeš da pišeš komentare kakve želiš ali neki novi ili manje iskusni članovi će možda na osnovu velikog broja tvojih postova zaključiti da si ovde jedan od najiskusnijih i sa najvećim znanjem  :-\ pa će ih tvoji kontradiktorni komentari zbuniti.
Pozdrav!

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #78 poslato: 14. Jul 2012. u 22:00 »
 ^^ ^^
Bravo Profiamater, primetio sam i ja to vec neko vreme, ali ajd nisam toliko prisutan ovde pa da mogu da sudim (o) nekome.
Pretpostavljam da ides na odmor, tako da ti zelim srecan put, lep odmor i druzenje.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #79 poslato: 15. Jul 2012. u 08:47 »
Jel može neko iskusniji da malo prokomentariše ESTOFEX za danas. Ne viđa se često ova trojka, a nije ni daleko od nas. Dvojka po granici Banata (srpskog i rumunskog) ...  :-[