OPet se dokazalo da radar ne mora bas da bude i presuda,po odrazu bi se reklo da je kod mene bila neverovata oluja ali niej bas tako. . . unapred se izvinjava na ocajnom kvalitetu slike,ali vec ste navikli
-)
20-tak min pre oluje. . . mamatusi
Pogled ka zapadu
pogled ka severozapadu mi zaklanja brdo,i krov od zgrade ali se cula grmljavina. . .(ja inace retko imam dobar pogled na oblake. . .
a onda ovo sam slikao 2,3 minuta pre 17 H
Ovo je slika nebo iznad Ivanjice,tacno u 17 h tj satelitski se ovj oblak nalazi malo severnije od same tacke
na karti Ivanjice,ali to je ova crna tacka na odrazu isto u 17 h
to je taj odraz tacno u 17h iznad Ivanjice max odraz
U tom ternutku jak vetar promenljivog pravca ali najvise,za mene iznenadjujuce iz pravca istoka je duvao bio je topao i ako su oblaci dolazili sa severozapada.. .
poceo sam da snimam i pocela je krupna kisa gromovi su udarali jako blizu i bili su cesti ocekivao sam krupan grad ali. . .
ipak. .
nista strano se nije dogodilo i vetar se malo smirio i pocela je krupna kisa,vetar je okretao na hladni severozapadni. . .
oblaci su prekrili celu povrsinu o istoka do zapada i kretali se ka jugu. . . opet vetar iz raznih pravaca
a onda je pocela krupan i jak pljusak uz malo sitne sugradice. . . .
a onda su oblaci otisli juznije i ksine zavese uz sugradicu su prekrila juzna brda,slikano oko 17 i 20
Na osnovu odraza sam ocekivao mnogo vise,i krupniji grad i jaci vetar, jedino sto je bilo stvarno mnogo gromova koji su udarali cas u zapadno, cas u istocno brdo,i ti zvuci odbijanja grmljavine kada tako blizu udaraju grumovi su neverovatni. . .
opet se pokazalo da odraz nije presudan vec stanje na terenu. . . znatno je zahladnelo posle kise oblak cim je prosao Ivanjicu je oslabio drasticno,sto se videlo na radaru. . .
EDIT: Trenutno u 19 : 40 u Ivanjici potpuno vedro,bez i jednog oblacka,prijatno sveze,uz naravno cist vazduh,tiho i bez vetra