Kod mene seva. . . Za sada nema kise. . . po pravilu jugoistocno strujanje je jedino koje Ivanjici u vecini slucajeva ne donosi padavine,tj obilaze me padavine a gotovo svuda okolo bude kise. . .
UPDATE:
Vec je dosla promena vremena,Ulazi se u aktuelne prilike YR.NO opet smanjio padavine sada je to ukupno svega 44,6 mm za Ivanjicu. . .
Inace R.H.M.Z-u najoptimisticniji za jugozapad Srbije. . . i za sutra i za prekosutra najavljuje obilne padavine,nadam se da nece pogresiti preko potrebna je obilnija kisa. . .
meteo alarm R.H.M.Z-a za JUGOZAPAD SRBIJE
24.07 (sutra)
Локална појава грмљавина са градом
УТИЦАЈ: Ризик од удара грома, опасност по живот људи и животиња, проблеми у раду свих уређаја која користе електричну енергију, ризик од изазивања пожара, проблеми у телекомуникацијама, могуће веће штете на покретној и непокретној имовини и у пољопривреди, нарочито у комбинацији са јаким ветром и интезивним пљусковима.
Kиша са количином падавина већом од 30 l/m² за 12 h
УТИЦАЈ: Изазивање поплава, проблеми у свим активностима пољопривредне производње, проблеми у саобраћају, ризик од одрона и клизишта. Могуће повређивање људи и штете на имовини.
25.07
Kиша са количином падавина већом од 30 l/m² за 12 h
УТИЦАЈ: Изазивање поплава, проблеми у свим активностима пољопривредне производње, проблеми у саобраћају, ризик од одрона и клизишта. Могуће повређивање људи и штете на имовини.
EDIT: Slaba do umerena krupna kisa,sevalo je na jugoistoku,a sada su oblaci vec istocno od mene i zaobilaze me,izgleda da se bas brzo krecu oblaci. . . jednom je slabo zagrmelo