To jeste,cak i za danas crta padavine kod mene,ali nseto mi ne deluje da bi moglo nesto pasti danas,ovde. . .
medjutim za sutra je to prilicno konkretnije i ozbiljnije za jugozapad,a padavine se sire i na zapad i do tebe. . .
DOK za Cetvrtak 06.09. u jednom od termina padavine se sire na 2/3 Srbije,dok na jugozapadu pocinju od 6 ujutru i traju do 6 uvece i crtaju se stvarno oblilne padavine na jugozapadu za cetvrtak. . .
Jedini i ne mali problem je to sto je ovaj model visoke rezolucije,prilicno usamljen i ne prate ga globalni modeli poput gfs-a i Ec-A. . . .
GFS i crta neke padavine za sutra i malko ozbiljnije za cetvrtak. . dok EC nista. . .
Sad videcemo,nadam se da je WRF-NMM upravu. . .
Drustvo jer bi mogao neko da mi kaze kakvo ce biti vreme krajem meseca od 24 pa nadalje,znam da te prognoze nisu bas najtacnije,ipak je u pitanju dug period do tog datuma...
Imas posebnu temu za zahtevne prognoze,tu mozes postavljati slicna pitanja. . .
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2248.msg138847#newU prognozama se pise vreme za 3 do 4 dana unapred a max do 7 dana unapred
Prognoza za period preko 7 dana je nepouzdana,pogotovu za tako dug perid i predstavlja cisto nagadjanje,tako da ce ti na tvoje pitanje,neko od clanova foruma odgovoriti tek kada 24 septembar udje u vremenski period od 7 dana unapred