GFS u 12z izlazu,posle duze vremena promenio raspored padavina,u korist jugozapada Srbije,i to pred sam dolazak fronta. . . Ovo se posebno odnosi na petak. . .
Dok u poslednjih nekoliko dana za Ivanjicu ukupno nije davao vise od 5 mm(oslanjao sam se na ec koji je davao vise) padavina,ovaj izlaz je sve promenio ali je prvi takav izlaz i nisam siguran da ce ostati pri ovome. . .
ali da prokomentarisem. . .
Padavine bi u Srbiji po gfs-u krenule sutra u drugom delu dana i to od severozapadnih do jugozapadnih predela,dok bi celom duzinom centralni i istocni predeli po njemu ostali suvi. . . padavine bi bile samo smbolicne. . . dok bi u centralnoj i juznoj Bosni,juznoj hrvatskoj,primorskoj Crnoj gori padavine bile obilnije. . .
evo kako bi to izgledalo
U nastaku obilne padavine bi se nastavile u Juznoj Bosni i juznoj Crnoj Gori,delovi primorske hrvatske ,dok bi jugozapad Srbije dobijao simbolicne. .
u daljem nastavku obilnije padavine bi se nastavile samo u primorskoj i zapadnoj Crnoj gori,i delovima primorske Hrvatske,dok bi ostali predeli dobijali slabije padavine. . .
Medjutim u petak po podne situacija se menja i jace padavine se sire i do jugozapada Srbije. . .
U nastavku bi u vecem delu regiona to bile slabe padavine,da bi u nedelju sredinom dana one opet ojacale na ugozapadu Srbije i severu Crne Gore. . .
Vratila mi se nada za neku ozbiljniju kisu,samo da ovo gfs u narednim izlazima ne vrati na staro,a po mogucstvu da prosiri jace padavine na veci deo Srbije,ako je vec krenuo da ih vraca
Sada gfs meteogram izgleda mnogo bolje
A danima po gfs-u nisam dobijao ni 5 mm padavina. . .Sto neko rece jos se nista ne zna,za bilo koji predeo Srbije. . .
cekamo wrf nmm i ec