Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Oktobar 2012.  (Pročitano 42193 puta)

Van mreže Aleksa

Odg: Oktobar 2012.
« Odgovor #100 poslato: 24. Oktobar 2012. u 22:46 »
Ja bih bio presrecan ako budem video koju pahulju.Prema GFS sanse su velike,a sto se tice EC-nikakve :cry:

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #101 poslato: 24. Oktobar 2012. u 22:50 »
Пресликана ситуација као код Србина, што се тиче мог краја према ГФС ту би без проблема била нека пахуља, видећемо, најбитиније да ћемо добити обилнију кишу, а за снег има времена  :D
« Poslednja izmena: 24. Oktobar 2012. u 23:03 Медо 95 »

Van mreže mareeram

« Odgovor #102 poslato: 24. Oktobar 2012. u 23:37 »
Ja idem na Boranju, na preko 700 mnv, u nedelju, to je kod Malog Zvornika, na samoj granici sa BIH, mislim da su tamo najvece sanse za sneg! ;D

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #103 poslato: 25. Oktobar 2012. u 00:05 »
Po novom GFS-u, nista od snega. . .

formira se grdosija u DJenovi od 990 Hpa u centru,tera greben anticiklona,stoga i topliji vazduh narocito po visini. . . tako da za sada nista. . .

ni blizu snega,barem u ovom izlazu. . .

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #104 poslato: 25. Oktobar 2012. u 07:27 »
Modeli sad vide prilično isto razvoj situacije, baš kao što je i Srbin pomenuo u prethodnom postu. Hladan vazduh probija negde do Dinarida. Mi na istoku ćemo imati strujanje južnih pravaca ali s druge strane to povećava izglede za obilnije padavine u periodu od subote do utorka naredne nedelje.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #105 poslato: 25. Oktobar 2012. u 09:05 »
Da sada je sneg upitan i u planinskim predelima. Sve u svemu ništa posebno, u nedelju zahlađenje i temperature prave oktobarske, maksimum oko 9 stepeni na severu. Na jugu i jugoistoku možda ni ne bude zahlađenja nekog posebnog. Kiše će naravno biti počev od subote posle podne. Moguća je i konvektivna oblačnost pogotovo južnije od Beograda, pa su mogući pljuskovi sa grmljavinom.

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #106 poslato: 25. Oktobar 2012. u 09:33 »
Meni je cudno ETA je predvidjala za subotu za Prokuplje 20mm, a sada su smanjili na 2mm.

Te najavljene velike padavine su razbili i rastegli na nedelju dana i to svakog dana po par mm padavina?!

Van mreže sale pn

« Odgovor #107 poslato: 25. Oktobar 2012. u 12:09 »
GFS 6z jos gori od predhodnika, zahladjenje u potpunosti ukinuto za centralnu i juznu Srbiju.
Toliko o zahladjenju i hladnoj jesenjoj kisi, jos samo cekamo da i padavine ispare, a i to ce vec sutra da nestane kako je krenulo.
 :bang:

Van mreže Johnny2

• *
  • Starost: 30
« Odgovor #108 poslato: 25. Oktobar 2012. u 13:54 »
Ja neverujem vise ni gfs ni ec,juče i danas posle maglovitog jutra,najavljivali su vedro vreme i temp.oko 18c,sto se tiče beorada..medjutim u oba dana preovladjuje oblačno,tmurno,a temp.nije prešla 11/12 c...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #109 poslato: 25. Oktobar 2012. u 15:42 »
GFS 6z jos gori od predhodnika, zahladjenje u potpunosti ukinuto za centralnu i juznu Srbiju.
Toliko o zahladjenju i hladnoj jesenjoj kisi, jos samo cekamo da i padavine ispare, a i to ce vec sutra da nestane kako je krenulo.
 :bang:
Ja sam rekao jos pre par dana "Moguće je da neće otići južnije zahladjenje nije to prvi put ali videćemo"  Čak za centralne i jugoistočne predele su moguće oko 20 stepeni temperature početkom novembra!

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #110 poslato: 25. Oktobar 2012. u 16:10 »
A da primetite da je ciklon koji se sad očekuje dublji nego po prvim procenama, da tek u ponedeljak napušta Đenovski zaliv, da je manji priliv hladnoće sa severa i sve to menja stvar na onim slikovnim prognozama i količinama padavina. Kako se sad čini ponedeljak bi bio najkišniji dan.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #111 poslato: 25. Oktobar 2012. u 19:51 »
Kad već neće biti šanse za sneg,navijamo za što dugotrajniji ciklon sa što više padavina.

Ipak,to ne znači da u prizemlju neće biti hladno.U nedelju GFS daje svega 3-4°C na severu i zapadu zemlje.Veća odstupanja kreću od mog kraja pa ka jugu i istoku,tako da bi u nedelju na krajnjem jugoistoku moglo i dalje biti oko 20°C.

I sve do četvrtka GFS nudi dosta hladnjikavo vreme u nižim predelima,od 7-10°C.

Samo da napomenem da se u subotu očekuje dosta jak južni i jugoistočni vetar,koji će krajem dana prvo na severozapadu zameniti pojačan severozapadnjak.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #112 poslato: 25. Oktobar 2012. u 22:24 »
Hrvati se drze toga da ce kod njih u nizim predelima sneg posle podne,za Osijek kazu uvece i tokom noci sneg tako da mozda za mene i ima sanse stocse tice prvih pahulja..sta vi mislite? :-)

Van mreže mareeram

« Odgovor #113 poslato: 25. Oktobar 2012. u 22:40 »
Hrvati se drze toga da ce kod njih u nizim predelima sneg posle podne,za Osijek kazu uvece i tokom noci sneg tako da mozda za mene i ima sanse stocse tice prvih pahulja..sta vi mislite? :-)

Moguce da ce nesto i biti, vidim da i u Madjarskoj u delu blizu tebi isto se najvaljuje prelazak kise u susnezice i sneg u nekom trenutku! :)

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #114 poslato: 25. Oktobar 2012. u 22:59 »
A za ponedeljak za moj kraj najavljuu posle podne 10mm susnezice i snega u periodu od 17-20h uz temp oko 0-2 C.

Van mreže mareeram

« Odgovor #115 poslato: 26. Oktobar 2012. u 00:42 »
@ Somborac

A sto je tebi nick Somborac, kad si iz Apatina?? ;D :
-------------------------------------------------------------------------
Zanimljivo je da je na prognozi weather to umbrella cak napisano da ce vece kolicine padavina biti u Istocnoj Srbiji, na primer u Negotinu, ali i na drugim mestima!

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #116 poslato: 26. Oktobar 2012. u 07:28 »
Zato sto je Apatin manje mesto,pa sam mislio da stavim Somborac da bi znali gde se nalazim,ali ocito znate i za Apatin.
Sve u svemu nisam mogao ispraviti pa sam dole dodao Apatin. :)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #117 poslato: 26. Oktobar 2012. u 08:31 »
Naravno da znamo za Apatin.  :cheers:   :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #118 poslato: 26. Oktobar 2012. u 09:18 »
Ponovo veliko razilaženje globalnih modela jutros, naročito kad su padavine u pitanju. GFS za Beograd daje oko 35mm za naredne dane, a EC svega 4mm. Vidjećemo, u subotu će biti košave koja bi mogla da zezne padavine.
Što se tiče temperatura, tu je već jasno da neće biti ništa ni blizu onih što su se crtale prije par dana. U nedjelju prvo pad, a onda i u ponedjeljak i utorak još nešto niže temperature, ali ne vjerujem da će se ovamo spustiti ispod 5°C za vrijeme padavina.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #119 poslato: 26. Oktobar 2012. u 10:26 »
Najgore sto bi moglo da se desi je da prodjemo sa simbolicnim padavinama... postoje sanse za to.