Ja sam danas bio na planini Boranji - 856 mnv (Crni Vrh), krajnji zapad Srbije i bilo je ovako:
Kad sam kretao iz Bg u 07:00 bila je jaca kisa, takva kisa je bila negde do Umke, kada je prestala potpuno i nije padalo sve do Loznice, u Loznici je oko 11:00 padala sitna kisa i tako je bilo do mesta Zajace gde je takodje bilo sitne kise, odatle sam isao peske po Boranji, i na najvisi vrh, nije padala gotovo uopste kisa tokom pesacenja, bilo je srednje guste do guste magle sve do pocetka spusta prema selu Radalj i Malom Zvorniku. E sad na putu su bile velike bare, bas velike i sa svezom kisnicom sto ukazuje da je u toku noci i prepodneva ipak pala ozbiljnija kisa u tom kraju iako za Macvu se beleze manje padavine prethodne noci. Ne znam mozda je na vecim visinama bilo obilnijih padavina. Sa spustanjem na nize n.v. nestajalo je magle i padala je sitna kisa opet, da bi se na putu uz Drinu negde oko 17:30 bas pojacala i tako je bilo sve do pred Banju Koviljacu, onda je poceo pljusak i bilo je 4 stepena, toliko je padalao da nisam mogao da izadjem napolje, to je trajalo sigurno pola sata, a potom, je presla u umerenu..umerena kisa je bila duz celog puta za Beograd gde me je docekala nesto jaca kisa oko 22:00!
;D