Hvala vam i pozdrav iz Cikaga!
eh, žalibože za sve one sate bubanja ovdašnjih pravničkih ujdurmi... ali dobro je što ode preko velike bare, jerbo ova naša mala močvara je više za kvarne i neuke (a jes vala, treba se doškolovati da bi se živelo bilo gde drugde, no neće to valjda biti problem za pametnog momka) -
Sta da se radi beket, nisam mogao vise tu da sedim i sizim u potrazi za poslom, videcu, postoji mogucnost da mi priznaju faks ovde, da ne moram sve ispocetka.
Skini Gimp, besplatan program koji moze dosta toga.
Isprobavao sam Gimp, jos pre polaska, ali nisam bas mogao da se snadjem.
Evo fotografija od utorka i srede.
U utorak sam se vozao sa caletom po predgradjima. Cikago je ogroman, a predgradja su srasla sa gradom, isli smo 60 km na jug i svuda oko auto puta su bile kuce ili skladista. Jos nisam pohvatao gde je sta, sve mi je konfuzno, vozali smo se po tri-cetiri autoputa. Oni su delimicno od blokova, delimicno asvaltni. Na jednom se naplacuje putarina.
Naplatna rampa
Elektronski znakovi upozoravaju vozace da se vezu, ne voze pijani i da je bilo 837 pogibija ove godine. Prikazuju i vreme potrebno do sledece petlje.
U povratku iz University park krkljanac:
Vekliki most preko reke Des Plaines:
Danas je bio prelep dan, a i neradan, zbog thanksgiving. Isli smo do centra (downtown).
Nas komsiluk (w deo Cikaga):
Centar:
Centralni Hyatt
Henkok zgrada:
Po Michigan ave.
Chicago river:
Trump tower (sa caletovog aparata)
...
Ovi su pevali o Hare Krisni:
Oko i u Millennium park:
Klizaliste:
Nazad ka NW hospital:
Video sam ih jedno pet-sest:
Ima prilicno cudno obucenih:
U zgradu je ugradjeno kamenje sa raznih lokacija:
Montrose harbor, downtown u izmaglici:
Po Cikagu ima puno oposuma, veverica i rakuna, danas sam video jednu vevericu, deblje su od nasih:
Downtown mi je bio jako tezak za slikanje, jednostavno ne staje sve u objektiv, treba da nabavim panorama program.
Sve u svemu ogroman i brz grad, kola ima u svako doba dana i noci, saobracaj je malo haotican, ali je utisak vrlo pozitivan. Sluzbenici kao i u Srbiji, nekad nemaju pojma sta ih pitas i moras da se natezes, jer jedan prica jedno, drugi drugo.
Do sledeceg javljanja pozdrav!