Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2012.  (Pročitano 102854 puta)

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
Odg: Decembar 2012.
« Odgovor #60 poslato: 30. Novembar 2012. u 21:07 »
Neizgleda lose ovaj nas WRF model.. :)

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #61 poslato: 30. Novembar 2012. u 21:22 »
Izgleda odlicno.. :)

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #62 poslato: 30. Novembar 2012. u 23:25 »
Po ovoj madjarskoj prognozi vec sutra sneg popodne se ocekuje u Szeged-u koji je malo iznad Subotice,takodje i u Pecs-u. ;) Ja cu se nadati da i kod mene bude pahulja.;)
http://www.idokep.hu/elorejelzes/Szeged

ps. Nisam mogao da dodam u prethodnu poruku,verovatno zato sto je proslo vise od 2 sataaa od poslednjeg posta..

Van mreže mareeram

« Odgovor #63 poslato: 01. Decembar 2012. u 00:55 »
Po ovoj madjarskoj prognozi vec sutra sneg popodne se ocekuje u Szeged-u koji je malo iznad Subotice,takodje i u Pecs-u. ;) Ja cu se nadati da i kod mene bude pahulja.;)
http://www.idokep.hu/elorejelzes/Szeged

ps. Nisam mogao da dodam u prethodnu poruku,verovatno zato sto je proslo vise od 2 sataaa od poslednjeg posta..

Kako je lepo uradjena ta prognoza, ima tako zanimljive animacije za kisu, sneg itd.. :)

Sretno sa snegom! :super:

Van mreže Aleksa

« Odgovor #64 poslato: 01. Decembar 2012. u 08:43 »
EC-katastrofa!
Dodatno je smanjio padavine,samo susnezica u ponedeljak i nesto malo snega u sredu,mada temperatura je u plusu.Za kasnije suncano iz temperaturu oko 2 C.Dobro to je daleko,ali za naredna 2-3 dana je katastrofa.

GFS je bolji,videcemo,sta ce biti na kraju.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #65 poslato: 01. Decembar 2012. u 09:48 »
Sad su već nijanse u pitanju kad će stići zahlađenje po visini, naravno koje će biti propraćene padavinama. Na zapadu zemlje ono dolazi u jutarnjim satima, dok bi sredinom dana zahvatilo i veći deo Vojvodine i centralne Srbije

Padavine sredinom dana najobilnije u Vojvodini, tu treba očekivati sneg

Van mreže Aleksa

« Odgovor #66 poslato: 01. Decembar 2012. u 09:56 »
Pazi ovo  ^^ ^^ ^^
Tacno gde sam ja,svetlija nijansa plave boje,a svuda okolo tamna  :lmao: Znaci ako bude snega,kod mene ce biti manje ;D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #67 poslato: 01. Decembar 2012. u 10:50 »
Izgleda da su prilicno ozbiljne sanse za pristojan prvi sneg u nizim predelima. Evo jutrosnjeg wrf nmm za Beograd:

:D

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #68 poslato: 01. Decembar 2012. u 11:20 »
Po GFS kod mene sneg sutra uvece i u toku noci,bice i preko 10mm padavina u mojoj okolini po sadasnjim prognozama,ali mozda se to prosiri veceras pa bude i kod mene,bice padavina i u ponedeljak ujutru, naravno tempratura ce biti ispod 0C tako da ocekujem 10-ak cm snega. :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #69 poslato: 01. Decembar 2012. u 11:28 »
Hm,centar ciklona u južnom Jadranu,a više padavina u severnoj polovini zemlje ? Ne ide. :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #70 poslato: 01. Decembar 2012. u 12:02 »
 ^^

KOd proslog ciklona modeli za moj kraj nisu predvidjali padavine uopste ili vrlo malo,drzali sve u Crnoj Gori,a kod mene palo je 30 - 40 mm . . .  :)

Ovo je situacija kada bi najvise padavina trebalo da bude na jugozapadu. .  ali mozda postoji neki razlog zbog cega  modeli visoke rezolucije vise padavina daju severu. . . videcemo kako ce biti kada sve udje u aktuelne,obicno ne bude bas kao u modelima,barem sto se tice mog kraja :) Dosta puta sam se negativno iznenadio a dosta puta i pozitivno. . .

Dodacu da wrf-nmm ni malo ne odstupa, prognoza mu je gotovo identicna sinocnoj,s'tim sto jos vise padavina daje Vojvodini i regionu oko Bg-a, izgleda da je on siguuran u svoje podatke. . .

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #71 poslato: 01. Decembar 2012. u 12:15 »
Istok Srbije će u ponedeljak imati vrlo malo padavina. I to najmanje u Negotinskoj krajini (velike šanse da izosatnu potpuno), južnije ka Zaječaru vrlo malo a nešto malo više ka Knjaževcu. U odnosu na ostale delove biće puno manje padavina. Međutim već ka Staroj planini će biti dobrih padavina i doći će do formiranja prvog ozbiljnijeg snežnog pokrivača ove sezone. Kako će se razvijati situacija u nastavku nedelje videćemo tek za dan-dva.

Van mreže Nikola994

• *
« Odgovor #72 poslato: 01. Decembar 2012. u 12:29 »

Van mreže Nikola994

• *
« Odgovor #73 poslato: 01. Decembar 2012. u 12:41 »
A koliko se moze verovati RHMZ-u Srbije?
Izvinite sto pitam u ovoj temi,da li mozete da mi posaljete linka gde mogu da postavljam ovakva pitanja..Hvala! :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #74 poslato: 01. Decembar 2012. u 12:50 »
Čim nije košavska situacija i imamo NW strujanje, nije ništa neobično što se većina padavina crta u sjevernoj polovini zemlje. Doduše, treba uzeti u obzir da ovaj WRF-NMM daje znatno više padavina od globalnih modela. Samim tim, i znatno veće šanse za sniježni pokrivač. Globalni modeli čak imaju i trend blagog smanjivanja padavina. Vidjećemo šta će večeas reći modeli.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #75 poslato: 01. Decembar 2012. u 13:09 »
Po pravilu bi u severozapadnoj struji najviše trebala profitirati Šumadija,a najmanje istok Srbije.

Još tu nije sve rečeno,ima modela koju su npr. potpuno suvi za sever u ponedeljak (Aladin),dok na primer kao što vidimo WRF-NMM crta i 10-ak mm.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #76 poslato: 01. Decembar 2012. u 13:17 »
Na kraju cemo ostati suvi u ponedeljak mi na severu,stim sto se izmedju nedelje i ponedeljka ocekuje susnezica ili sneg. ;)

Van mreže Aleksa

« Odgovor #77 poslato: 01. Decembar 2012. u 13:40 »
Prema GFS-u,kada god bude jacih padavina,temperatura ce biti u plusu,i na visini,i na 2 m.Znaci u ponedeljak,i sredu,tesko da ce se moj kraj zabeleti,bar na kratko.

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #78 poslato: 01. Decembar 2012. u 13:50 »
Kod mene ce u nedelju uvece biti 1C,sto je sasvim dovoljno za sneg. :)
U noci i ujutru bice minus :)
Uz lepe padavine,pa ocekujem pokrivac. ;)

Van mreže Nikola994

• *
« Odgovor #79 poslato: 01. Decembar 2012. u 14:17 »
Sada sam gledao na RTS programu vremensku prognozu,oni u narednih nedelju dana najavljuju niske temperature i sneg od ponedeljka i to uz formiranje i dalje povecanje visine sneznog pokrivaca do nekog 8 decembra, dok na njihovom sajtu gotovo drugacija prica...Negde grese ali bilo je lepo cuti  :D :D :D :D

Modeli su porilicno razbacani  :(