Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2012.  (Pročitano 102842 puta)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
Odg: Decembar 2012.
« Odgovor #300 poslato: 05. Decembar 2012. u 23:19 »
Evo i ja malo da se ukljucim  :sastanak
Prvo, danas su ceo dan najavljivali na TV-u da se sutra ocekuje naoblacenje krajem dana sa snegom. Od toga izgleda nema nista, po svim mogucim kartama koje sam gledao danas padavine prolaze zapadnije, dakle preko Hrvatske i Bosne.

Drugo, GFS mi je poslednjih dana licio na 2 deja vu situacije, kada je granica jacih padavina izmedju Melenaca i Zrenjanina i kada je granica padavina nesto juznija od samog Zrenjanina. Sada ne znam ni na sta mi lici ovaj poslednji izlaz..

EC vec 2-3 dana crta jedno te isto, sneg tokom vikenda i hladno vreme do daljnjeg. U pocetku je konkretno za Melence davao oko 40mm da bi to iz izlaza u izlaz smanjivao i danas se crta 30mm.

Ne znam sta da ocekujem, videcemo.. nadam se da cemo se naci negde na sredini  ;)

Eto malo vesti i za Banacane.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #301 poslato: 05. Decembar 2012. u 23:20 »
Чини ми се да је 18 з богатији са падавинама од 12 з, ако се ово оствари биће ово близу оном фебруарском снегу, ал да не баксузирам.

MOzda se negde ponovi onaj februarski sneg,ali u Ivanjici tesko da ce se ponoviti onaj januarski :D pogledajte samo ovaj intezitet pa to se vidja par puta u zivotu,kada se setim samo :D

i  posle :D

Da nas malo obuzmu zmarci :D
« Poslednja izmena: 05. Decembar 2012. u 23:30 Srbin »

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #302 poslato: 05. Decembar 2012. u 23:22 »
Ау Србине, кад се сетим оне ноћи и оних твојих првих слика које си окачио у актуелним, надам се сличноме за викенд  :D

Van mreže Srbin

« Odgovor #303 poslato: 05. Decembar 2012. u 23:33 »
 ^^

Ja tada nisam bio ni svestan  ;D Krivo mi je sto nisam ceo dan bio u Ivanjici,nego sam isao do cacka gde je bilo svega 20 cm snega. pa u Arilju je bilo skoro pola metra manje snega nego u Ivanjici te veceri,u Prilikama delu Ivanjice 8-10 km severnije je bilo 30,35 cm manje snega nego u samom gradu  neverovatno je bilo. ..  vraca se secanje  ;D

Van mreže sale pn

« Odgovor #304 poslato: 05. Decembar 2012. u 23:50 »
Mnogo je povecao GFS padavine, skoro duplo u odnosu na predhodni izlaz.
Za Paracin daje oko 40mm od subote sredinom dana do nedelje uvece, sve u obliku snega naravno, dok EC daje jedva 15mm.

Ovakav meteorogram vec vredi staviti:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #305 poslato: 06. Decembar 2012. u 00:08 »
Kontrolni GFS-a ima još lepši ciklon:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

« Odgovor #306 poslato: 06. Decembar 2012. u 04:55 »
poslednji gfs bolji za sever,odlican mislim :D

ali je za hrvatsku los. . .

imam utisak da ce jos to da se menja do pred pocetak padavina. . .   ;)

Van mreže Aleksa

« Odgovor #307 poslato: 06. Decembar 2012. u 05:51 »
GFS  :selam: :pop: :jupi:
Neka ostane ovako  ;D

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #308 poslato: 06. Decembar 2012. u 07:14 »
Pa moze se reci da je GFS priklonjen ovog jutra EC.. :D
Hrvati u jutarnjem upozoravaju do 30cm snega u Slavoniji narocito istocnoj,dok u unutrasnjosti Hrvatske od 10-20cm..

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #309 poslato: 06. Decembar 2012. u 07:33 »
I ko je sad popustio, GFS crta ovog jutra 21,2mm. Juče ceo dan nije prešao 2mm.

ETA 2 stubića preko 10mm, Aladin solidan, UKMO odličan, EC izgleda "standardno" odlično...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #310 poslato: 06. Decembar 2012. u 07:37 »
Iako smo na samo dva dana od dana D, modeli i dalje iz izlaza u izlaz šaraju sa varijantama. Mala pomeranja u pozocioniranju sistema mogu napraviti velike promena tako će izgleda biti čak i na sam dan akcije. Ja ponavljam još jednom svako neka bude srećan sa 15-20cm jer će biti lokacija gde možda neće biti snega ni preko 10cm.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #311 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:18 »
Jutrosnji ec katastrofa za Valjevo i centralnu Srbiju, daje samo 7mm padavina uglavnom kise. Pre dva dana isti ovaj model je crtao preko 50mm. Ovo je vec preblizu i mislim da se nece mnogo menjati prognoza. Mada svesta je moguce malo pomeranje centra ciklona juznije i eto nam obilnijih padavina. Ove godine kod mene nemoze da padne 20mm kise u jednom naletu. Komsije hrvati u delirijumu, kod njih po svim modelima se crta zatrpavanje.

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #312 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:18 »
EC jutros KATASTROFALAN za Beograd, jedva nekih 10mm mozda je i snezni pokrivac u pitanju. Dosta su i vise temperature nego u prethodnim izlazima a pred sledeci vikend temperature idu u veliki plus. Ko zna mozda smo se svi snegoljupci uzalud radovali.

Van mreže sale pn

« Odgovor #313 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:33 »
Izasao i nas WRF-NMM, koji je identican EC-u. Centar ciklona u srednjem Jadranu.
Plus samo takav juznije od Beograda, a Hrvatska i sever Vojvodine iz ovakve sinopticke situacije bivaju zatrpani.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #314 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:36 »
Tačno salepn, velika je prostranost naše zemlje i jako je teško da jedan ciklon pokrije dobro sve oblasti, a kao što si rekao sa centrom u srednjem jadranu, Vojvodina uvek najbolje prolazi :)

auuuu sad vidim da već u Novom Sadu crta samo kišu tokom subote...

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #315 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:45 »
Meteogram za Novi Sad.  :o

Ne bih ništa komentarisao menjaće se to još.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #316 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:49 »
Vrlo je realno da centralna i južna Srbija ovde najgore prođu sa padavinama, a i pitanje je da li će u početku biti sneg.
Kod mene može da napravi problem samo pojačan istočni vetar, nadam se da neće.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #317 poslato: 06. Decembar 2012. u 08:54 »
E sve sam ocekivao jutros ali ovo nisam.
EC bitno smanjio padavine za sve pa i za sever, sada jedva da prelaze 20mm ali je podigao i temperaturu. Tu sam mislio da se priklonio konacno GFS-u i da ce jos malo smanjiti padavine u sledecem izlazu i to je to.
A onda pogledam GFS i ne mogu da verujem, koji model je prso?
GFS daje neverovatnih 37mm padavina sve u obliku snega. Pa toliko nije davao u prethodna tri izlaza sve kada se sabere.

RHMZ najavljuje plus u svim krajevima za subotu, juce na rts su najavili kisu u subotu sa prelaskom u sneg tokom veceri. Situacija se dodatno zakomplikovala.

Van mreže sale pn

« Odgovor #318 poslato: 06. Decembar 2012. u 09:00 »
Kod mene može da napravi problem samo pojačan istočni vetar, nadam se da neće.
E vidis, ja to nisam ni zapazio, pri ovako jakom istocnom vetru (kosavi), nema nista od padavina kod mene sve dok vetar ne promeni smer na severozapadni u noci na nedelju.
I da modeli pomere ciklon malo juznije, i da se vrate padavine, opet ih ne bi ocekivao zbog vetra.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #319 poslato: 06. Decembar 2012. u 09:02 »
EC bitno smanjio padavine za sve pa i za sever, sada jedva da prelaze 20mm ali je podigao i temperaturu.

Subotica/Palić 32mm i dalje... Ciklon sa centrom u srednjem jadranu povlači više toplog vazduha i zato se u većem delu zemlje prvo očekuje kiša... Sve se izvrnulo, ali da ponovim gotovo da nema situacije u kojoj svi krajevi dobro prolaze, osim u slučaju debelog minusa i dolaska ciklona negde sa juga ili jugozapada.