Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2012 - I dekada  (Pročitano 122175 puta)

Van mreže Медо

• Starost: 29
Odg: Decembar 2012 - I dekada
« Odgovor #980 poslato: 09. Decembar 2012. u 15:38 »
Напољу пада слаб снег, напољу је права идила, нема нигде бљузгавице, све је залеђено и бело.  :D

Температура и даље -3 степена.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #981 poslato: 09. Decembar 2012. u 15:38 »
 :crutch:
12 cm u Palicu ujtru u 7 pise na rhmz , to mi deluje mnogo malo šta vi mislite?!
Nerealno, ima ga vise u Subotici...
Inace uvek je tako da Palic meri mnogo manje, pogotovo kada je vejavica u pitanju

Van mreže nemanja KS

• *
« Odgovor #982 poslato: 09. Decembar 2012. u 15:49 »
Upravo sam se vratio iz vikendice sa 500 mnv. Tamo sam izmerio tacno 20 CM snega. Ovde je vec drugacija situacija, ima oko 14 CM, ali i to je zadovoljavajuce. :D

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #983 poslato: 09. Decembar 2012. u 15:56 »
U Zrenjaninu i Zitistu(opstina pored) proglaseno vanredno stanje.Zena se porodila u koloni jer nije stigla do bolnice.Devojcica je dobila ime Snezana  :jupi:
Da, to se desilo nedaleko od mene ... kada je jak vetar i sneg, najveći su smetovi kada se izađe iz Česterega prema Zrenjaninu ... upravo se to tu i desilo.  :)
Citat
ЗРЕЊАНИН - Теодора Талпае из Александрова која је кренула у зрењанинско породилиште није могла да прође застој код Честерега па су је екипе хитне помоћи сместиле и збринуле у камион који је био поред пута где се и породила. И мајка и беба су у добром стању а како смо незванично сазнали, име девојчице ће бити Снежана. Са породиљом је, срећом, била и докторка Данијела Андрић, па су, после рашчишћавања снега, мајка и новорођенче наставили пут ка зрењанинском породилишту.
Izvor:http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/zrenjanin/na-zavejanom-putu-rodila-se-beba-smrzao-se-muskarac-u-ravnom-topolovcu-vanredna-situacija-u-cetiri-opstine_357410.html

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #984 poslato: 09. Decembar 2012. u 15:57 »
 :o Veliki broj vozila zaglavljen je zbog snega na dve deonice autoputa između Subotice i Novog Sada. Spasioci Varogasne brigade MUP Srbije probili su ogradu autoputa na četiri mesta kako bi zaglavljena vozila, u koloni dužoj od 11 kilometra, koja su se kretala ka Novom Sadu, prešla na suprotnu stranu i vratila se nazad u Suboticu. Vojska Srbije sa jednim tenkom pomera šlepere koji su se preprečili i blokirali saobraćaj. Zbog snežnih nanosa, jedna žena se porodila na putu za porodilište u Zrenjaninu.
Zavejani "jugo" na autoputu u blizini Subotice 

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=nDSPhpvwRaU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nDSPhpvwRaU</a>
EDIT: Novi Sad u 16h meri čak -7.8  :-[ šta li će biti onda u toku noći
« Poslednja izmena: 09. Decembar 2012. u 16:22 ivkeBgd »

Van mreže Aleksa

« Odgovor #985 poslato: 09. Decembar 2012. u 16:03 »
Vedro je,sneg se malo topio na stazi i osunacanim mestima(uglavnom na krovovima).
Veoma je hladno,bice opasan minus.
Inace,danas su preletela 3 ogromna jata zdralova,to znaci da je zima stigla :D Idu u toplije krajeve.

Ovo je samo jedno jato,koje nije moglo da stane u kadar,posto je ogromno.

Van mreže martin

• *
« Odgovor #986 poslato: 09. Decembar 2012. u 16:06 »
Umjeren sitan sneg i dalje T=-3C,sneg ima ga na svugde i na asfalt,mogu da kazem da malo sam iznenaden za sneg danas u Skopje koj pada neprekinato od 11h i jos pada.
Sneg pada skoro na cela Teritorija na Makedonija :)

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #987 poslato: 09. Decembar 2012. u 16:32 »
Skoro potpuno vedro. Tempratura nije nesto preterano niska -2.1°C, ali duva duva bas leden vetar pa povecava osecaj hladnoce.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #988 poslato: 09. Decembar 2012. u 16:49 »
Sneg oslabio sada,intenzitet i nije nešto,rekao bih 0,5cm/h ali je baš lepo onako za užitak. :)

Na očisćenim povšinama od jutros se skupilo novih 5cm,ali ukupno porast za 2cm,pa ga ima 16cm.

Takt -4,1°C.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #989 poslato: 09. Decembar 2012. u 16:54 »
U Novom Sadu od ovog ciklona bilo 12.5mm padavina , što je 33cm snega.   :lmao:

Nijedan ni drugi podatak nemaju veze sa životom. Recimo sinoć u 19h je izmereno 20cm. Ja sam na čistini merio na više mesta i izmerio 21cm već u 14.30, a posle toga je padao intenzitetom kakav nikad nisam video, malo samo slabije oko 18h. Tako da sinoćno merenje od 20cm izgleda kao da su merili sneg na mestu odakle je vetar oduvavao sneg jer je uveče tolika visina bila na mestima sa najmanje snega. Ujutru 33cm. Hm teško je proceniti ali mislim da je dosta više snega palo nego u februar ove godine, a izmereno manje. Mislim da ni to nema veze sa životom. O količini padavina neću ni da govorim.  ???

Takođe u 19h juče je izmerena dosta šarolika visina snežnog pokrivača, što naravno ne može biti tačno jer je po intenzitetu pala slična količina snega u celoj Vojvodini. Nije mogao nikako Zrenjanin da ima 31cm, a Subotica 10cm.

Tako da visine snežnog pokrivača u Vojvodini nemojte uzimati za ozbiljno. Palo je jako mnogo snega kao što se i vidi na slikama. Krivac za netačne podatke je verovatno vetar.

U Novom Sadu ledara. Temperatura pala ispod -7 već.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #990 poslato: 09. Decembar 2012. u 16:57 »
U pravu si Joe.Ista situacija i kod mene.Negde ga ima 37cm,40cm,45cm....uglavnom dosta je palo,ali veceras ga ima malo manje,slegao se.Jutros u 7h ga je bilio 43cm,ali veceras na istom mestu,visina je 38cm.Tu je slabo dopirao vetar,tako da verujem da je to prava visina.

Steta,bilo bi ga jos vise,ali juce ujutru,prvih pola sata se topio jer podloga jos nije bila ohladjena dovoljno.
Ali i ovako,prezadovoljan sam.

Trenutno -6!

Van mreže martin

• *
« Odgovor #991 poslato: 09. Decembar 2012. u 17:32 »
Umjeran sneg I severan vjetar T=-3C,prava zimska idila.

Van mreže laky

« Odgovor #992 poslato: 09. Decembar 2012. u 17:52 »
Skoro neverovatno da je toliko snega napadalo za kratko vreme, mogu samo da zamislim kako je izgledao taj intenzitet padavina uz jak vetar. Nadam se da ce se sve vratiti u normalu a dok se ne otopi sneg uzivajte.
 :veje :zima2 :snesko

Van mreže morkov975

• *
« Odgovor #993 poslato: 09. Decembar 2012. u 17:59 »
Silna mecava u Sofija. -6C. 3 cm nov snjeg.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #994 poslato: 09. Decembar 2012. u 18:01 »
kod mene danas bez padavina
bilo je malo i topljenja sudeći po ledu koji visi sa zgrada

Inace,danas su preletela 3 ogromna jata zdralova,to znaci da je zima stigla :D Idu u toplije krajeve.

Ovo je samo jedno jato,koje nije moglo da stane u kadar,posto je ogromno.

odlična fotka! :)

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #995 poslato: 09. Decembar 2012. u 18:13 »
Iiii daaa, sutra skole u Zrenjaninu ne rade  :party:

Ipak necu provesti ovu noc budan za knjigom, ima sutra vremena  :jupi:

Vedro uz -9'C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže mpetrovic030

• *
  • Starost: 30
« Odgovor #996 poslato: 09. Decembar 2012. u 18:23 »
Oblacno,temperatura -5C.Visina snega oko 20cm.Severac se razduvao, bas je hladno. :zima

Van mreže Vladimir

• Starost: 32

Van mreže nou kamp

• *
« Odgovor #998 poslato: 09. Decembar 2012. u 18:35 »
miloše,izvini na mojoj pogrešnoj korekciji.u pravu si.vracar je mjerio 5 mm u 13h.ja sam pobrkao sinope.
inace tacno je palo 4,6mm do 13 h

Van mreže mareeram

« Odgovor #999 poslato: 09. Decembar 2012. u 18:35 »
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151566277160884.605623.57961360883&type=1

Ovi moji sto su juce otisli na "jednodnevni izlet" u Segedin, su danas stigli u BG, putovali su busom13 h od Subotice do Novog Sada!! :-X