Pozdrav svima,
Godinama vec pratim ovaj sjajan forum ali do sada se nisam registrovao. Skoro svaki dan otvorim forum da procitam aktulene ili prognoze. Inace sam iz Novog Sada sa Limana 4 a razlog sto sam se registrovao je to sto mi je potrebno par informacija ako je moguce. Kao sto vecina korisnika zna, Novi Sad je pogodila oluja i velika kolicina kise ovog vikend, noc subota na nedelju. Uglavnom na javnoj parking povrsini ispred zgrade drvo se odvalilo i ostetilo 7 auutomobila. E sad posle izvrsenog uvidjaja, procenitelj iz osiguranja je izasao na teren, slikao sve kako jetste. Kasnije sam nazvao centralu DDOR-a i oni su mi rekli da je javno preduzece gradsko zelenilo izaslo na teren i konstatovalo je da je drvo zdravo. Posto je drvo zdravo njihov sledeci korak je da traze izvestaj od RHMZ da li je bilo olujnog vetra tu noc jer ako je bilo a drvo je zdravo a izvaljeno zbog vetra mi nemamo pravo na nikavo novcano obestecenje. Moje pitanje je sad, da li negde postoji zvanican podatak o jacini vetra za taj period u Novom Sadu, to je 21. avust noc i koja se brzina vetra klasifikuje kao olujni vetar. Ja sam na sajtu meteoblue nasao neki grafikon jacine i pravca vetra za taj period ali ne znam koliko su ti podaci tacni, tu je prikazana jacna vetra od oko 29km/h za NS.