O kojoj zimi pricamo kada se ja izvalicim dva puta kroz iglene usi to ispod 250 mnv nema govora o bilo cemu .
Bice nesto verovatno do aprila ovog tipa a u najboljem slucaju ce pasti neki sneg u nizim predelima koji ce liciti na nesto a potom brzo otopiti ..
Pa prosle je bilo tako kod mene 30 cm snega u gradu 10 cm i jos decembar .
I januaru je bilo snega kod mene na istu foru u gradu stalno +1 ! A kod mene 15 cm snega potom je dosao jos visinac koji meni doneo sneg a grad se samo zabeleo .
2019/ 2020 smo tek aprilu imali kasni punokrvni sibirac koji sem tada zadnjih godina nije bilo uopste.No kako je bio april u gradu je palo 10 cm vlaznog snega na blagom plusu a kod mene je bilo pola metra.
Dakle ovih 4 zime imamo granicne snegove za brdovita podrucija o predelima ispod 250.mnv ima samo mrvice .
Suv sneg sem tog visinca nisam video od januara sa godinom zike..A ta zima je bila zadnja dobra .Prvi snegovi u novembru kod mene su svi zadrzali po par dana ,Zika je bio sreca doduse ali deo niza i neki prodor je morao doneti velik sneg .Bilo je pljuskova snega ..i na kraju onaj zadnji ciklon u drugoj januara .Bilo 30 cm snega cak u gradu a meni je pao na vec 10 cm snega..Mislim da je te godine bilo 50 + dana pod snegom kod mene..
Eto nesto slicno dogodine bi bilo lepo..Ne mora neka ekstremna zima( bilo bi pozeljno nece se niko buniti
) ali da se prekine niz..