Jedna jadna, jalova, dosadna, sušna i povremeno blatnjava zima 2023 ovde na istoku Srbije.
Neponovila se.
Toliko o ovoj zimi za moj kraj.
Iskreno nisam ocekivao ovakav fijasko od zime ovde na istoku.
I u čitavoj Vlašoj niziji. Ajde da zima zakaže zapadnije bliže Atlantiku ka Alpima, ali istočnije, ja uopšte ne znam kako oni mogu uopšte da nazovu zimom ove sezone. Ovo ne da je blaga, nikakva, loša nego zima za sramotu.
Baš me tu drugar iz sela danas zeza, isto voli sneg kao ja, naravno ja nadrdan zbog svega i svačega, najviše što sam (iako sam rekao da me ništa ne uzbuđuje i da ne očekujem ništa) samog sebe lagao i verovao u nešto sada...kaže šta si se primio, kad si otpisao već zimu, čemu si se pa ponadao. I nek mi je rekao vala. Kad sam budala.
I ovo ovakvo, kao npr. za večeras, ovo šaltanje na prvi pogled ništa važnog snežnog talasa (čisto za ispis) u zadnji tren 200-300km na zapad, opet preko oblasti koja je ionako najbolje prošla je ono je#anje u mozak na finjaka, čisto da doda još soli na ranu.
Da je da treba nama da se pomakne na zapad da je granično u zadnji čas, otišlo bi 1000km na istok u Tursku. Ili onaj isto tako nebitni talas padavina na toplom frontu posle one ledare početkom februara, nema veze, ni to nema snage ni volje da da elementarno nešto da prokine, bez problema zakazuje sve.
Što bi se reklo, samo šibaj go#vna po tabanima i puni mršu.
A ti lepo zimice 22/23 goni se nego u 3, nego u 100 onih, da ne kažem šta, a spisak psovki u glavi bolje ni da ne znate. I treba bruka i sramota da uđe u anale kao klimatološki najgora zima što se tiče snega u mom kraju. Mrš.