Ta čuvena konvektivna sezona kada je Melence sve obilazilo je i rodila tu ljubav u Bartu prema jednom selu u srcu Banata
ali ova godina zaista nije jedna od njih, bili smo u centru dešavanja kada nije bilo rasprostranjenih nestabilnosti, tako da ne mogu da se žalim na ovu godinu nikako... ali ovaj ciklon za sada samo 4mm padavina, to stoji
Što se tiče Kikinde, mislim da i oni imaju jednu od žeščić konvektivnih sezona unazad 10 godina, a Zrenjanin jednostavno nema sreće ove godine, prethodnih dana je bilo obilje padavina i dešavanja južnije, zapadnije i istočnije... severno su Melenci
.. ali opet, ako se ocenjuje sezona, ove godine smo imali tornado pored samog grada, tako da je to mnogo bodova
U Bašaidu, koji je na pola puta između Melenaca i Kikinde, mislim da je ovo možda i najbolja konvektivna sezona unazad mnooogo godina, kolegu Kiraja jednostavno ništa nije promašilo ove sezone.
U Melencima se još uvek dobro zeleni trava, što je godinama unazad bilo nezamislivo u ovo doba godine, tako da mi je onih 37-38°C bilo veoma neobično i nekako neprirodno kad je priroda bila potpuno zelena, nekako nisam mogao da dobijem taj dojam žege.
Što se tiče imena, Žikatakama zvanično ulazi u moju upotrebu tokom pisanja na ovom forumu, predstavljaće predeo Melenaca i uže okoline