Ovaj jul i prethodni tropski talas su prilično nadmašili moja očekivanja.Imali smo čak 12 uzastopnih dana sa temperaturom >=35
oC i čak 10 tropskih noći(od toga 8 uzastopnih).Najverovatnije će biti rekordan(tj.premašiće jul 2012.).Vrlo verovatno će biti oboren i rekord broja tropskih dana(dosad ih je bilo 19,a rekord je "samo" 22).
Takođe,ovo leto je na dobrom putu da obori rekord iz 2012.,ali avgust bi morao da nastavi sa vrućinom(doduše,nešto manjom nego te 2012.).
I ovde susa od 2,3 jula, ono sto u gradu palo pre 2 dana ne racunam jer u okolini ima dosta mesta bez merljive kolicine padavina od ako se dobro secam 2 jula... Nezgodna godina u 3 lepe...
Poslednja kiša kod vas je pala 2.jula uveče,znači od 3.je krenuo sušni period.
U gradu je i danas temperatura prešla 30c. ali vrbe pored Veternice i reka gde je rhmz izgleda da će prekinuti paklene (tropske) dane. Prokleto leto nikako da ukoči. Još više od dva meseca ima da gorimo i trpimo komarce.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Leto će trajati još mesec,najviše mesec i po dana.
Većinskom članstvu ovog foruma se obično prebacuje kako volimo leti samo hladno i kišovito vreme, a siguran sam da u većini slučajeva to nije baš tako. Mislim da se niko ne bi bunio kada bismo u toku leta imali više ovakvih dana koji se savršeno uklapaju u klimatološke proseke. Nego problem je što je ovo prosek za poslednjih 30 godina. Ukoliko bismo uzeli prosek za prethodnih 15-ak godina, tu bi već ovaj današnji dan definitivno bio u kategoriji "hladno".
Slažem se,današnji dan je bio negde u proseku za poslednjih 30 godina,ali ako gledamo poslednjih 10-15 godina,definitivno je jedan od svežijih.