Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1499579 puta)

Van mreže dejca

Odg: Meteo chat
« Odgovor #12060 poslato: 20. Avgust 2024. u 11:17 »
Plus koliko  ljudi ima sada više zdravstvene probleme nego kada je prosečno vreme. I koliko više sada ima smrtnih slučajeva nego kada je "sivilo" ili - 20.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #12061 poslato: 20. Avgust 2024. u 11:33 »
Plus koliko  ljudi ima sada više zdravstvene probleme nego kada je prosečno vreme. I koliko više sada ima smrtnih slučajeva nego kada je "sivilo" ili - 20.

Bilo skorije... ne citas izgleda...

Citat
Cold deaths vastly outnumber heat-related ones, but mostly due to “moderate” rather than extremely cold conditions.

https://ourworldindata.org/part-one-how-many-people-die-from-extreme-temperatures-and-how-could-this-change-in-the-future#:~:text=The%20study%20that%20estimates%20that,0.9%25%20were%20heat%2Drelated

;)

U Sibiru se kanda najduze zivi ali nije, prosek oko 60 i kusur godina ako se dobro secam... ali na Kritu stogodisnjaka koliko hoces...i u Africi isto... Etopiji npr:

https://anthro-age.pitt.edu/ojs/index.php/anthro-age/article/view/336
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže dejca

« Odgovor #12062 poslato: 20. Avgust 2024. u 12:00 »
Da ali oni su poreklom otuda a mi nismo.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #12063 poslato: 20. Avgust 2024. u 12:29 »
Ne razumem zašto neko ima potrebe da stalno dokazuje svima kako treba da nam prijaju vremenski uslovi koji blago rečeno nisu prijatni. Nemam ništa protiv ako neko uživa u vremenu koje većini ne prija ali je besmisleno zatrpavati forum postovima kojim se dokazuje nešto što nema smisla.

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #12064 poslato: 20. Avgust 2024. u 12:56 »
Ne razumem zašto neko ima potrebe da stalno dokazuje svima kako treba da nam prijaju vremenski uslovi koji blago rečeno nisu prijatni. Nemam ništa protiv ako neko uživa u vremenu koje većini ne prija ali je besmisleno zatrpavati forum postovima kojim se dokazuje nešto što nema smisla.

Lepo rečeno. Mene sve ovo podseća na foru koja već par godina kruži internetom: :grin:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #12065 poslato: 20. Avgust 2024. u 12:56 »
 ^^ Ma čisto udaranje kontre, ništa drugo. Ja sam odavno prestao da pokušavam da ulazim u ikakvu polemiku.

A evo i jedne dobre vesti, da ne bude da je sve bilo tako "crno" u ovoj ekstremnoj godini:
https://klima101.rs/ranija-zetva-psenice-visoki-prinosi-2024

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sofronije

« Odgovor #12066 poslato: 20. Avgust 2024. u 12:57 »

Nisam siguran da se razumemo... licno meni zaista ne smeta nicija sklonost ni "svidjanje"... prosto, to je teren licnih preferenci i to je prilicno klizav teren zapravo... kao zvezda parizan, kao crne i plave...

Ako ti kazem da si bolestan ili za posmatranje zato sto volis ili zelis kisu mislim da bi me na prvu poslao u p. m.

Meni se pomenute stvari uredno spocitavaju ovde od blaze forme "kako mozes to da volis" do bolesti i posmatranja.

Nekad bude i zanimljivo, ali cesto je samo tuga ljudskih karaktera koji svoje sklonosti namecu drugima...

mozda sam malo pojasnio, mozda i ne  :blush:

@milosh:
ne nije kontra, ali je zaista interesantan "tretman" onih koji vole stvari koje se razlikuju od trenda na forumu ili gde vec...
Ostavlja bljutav ukus u ustima zapravo, ali ok... dobro je izgleda dok jos uvek dok MOZES da kazes makar te odmah osudili... bice gadno kad ni to ne bude moglo... :blush:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #12067 poslato: 20. Avgust 2024. u 13:29 »
 ^^
Pa "udaranje kontre" je najblaži opis koji sam mogao da pronađem. Kako drugačije opisati ovaj fenomen?
Bio nekada davno jedan član foruma Sofronije koji se ni po čemu bitnije nije isticao od drugih članova foruma. Izveštavao o aktuelnim vremenskim prilikama iz svog grada. Kad je suša i vrućina priželjkivao kišu i zahlađenje, kad je kišovito i hladno priželjkivao stabilizaciju i otopljenje, kad je topla zima navijao za sneg, itd... Mrzi me sad da vadim citate, ali sve se to lako da proveriti (od 2013. do 2020). Put me često dovodio u Smederevsku Palanku, pa sam i lično upoznao kolegu sa foruma koji je odao utisak jednog sasvim prijatnog i zanimljivog čoveka.
A onda negde od 2020. kao da je neko hakovao profil. Totalni preokret u stilu pisanja, u komunikaciji sa drugima. Od poslednjih nekoliko stotina poruka, u svakoj mora da naglasi mržnja prema kiši i bilo kakvim padavinama, pa makar i mesecima da nije padala, a usput da se istakne obožavanje suše i vrućine i objašnjavanje drugima kako je to nešto super, samo što ne razumeju koliko je 40°C lepo za uživanje i bosonogo trčkaranje po livadama. Ako poruke nisu posvećene mržnji kiše i obožavanju vrućine, onda su posvećene negiranju klimatskih promena i ubeđivanju da je uvek bilo ovako, da je u skorijoj prošlosti bilo još toplije i suvlje, samo smo većinom previše mladi da bi se sećali toga.
Eto kako ukratko izgleda ovaj fenomen. Meni lično ne smeta više jer sam se navikao. Često me pitaju ljudi koji prate forum a nisu članovi zašto dozvoljavamo da nam neko tako "troluje" forum. Ja tu čak i stanem u odbranu i pokušavam da objasnim da nije trolovanje već bogatstvo foruma što ne vlada jednoumlje. I trudim se da se držim po strani što je više moguće. Evo na prethodnoj stranici čovek tražio neki moj citat od pre 10 ili više godina da bi dokazao kako se "radujem nevremenu" a pritom uopšte nisam ni učestvovao u konverzaciji. Ne znam čemu ta potreba. Jeste to sve normalno i uobičajeno za forume, ali baš ne prija kad se prenosi na lični nivo. Koliko god se mi ovde svi krili iza nekih pseudonima, manje-više se znamo i imenom i prezimenom. Srešćemo se možda nekad negde u životu i biće neprijatno bez ikakve potrebe.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Johnny colchonero

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #12068 poslato: 20. Avgust 2024. u 13:42 »
Ok mozda Sofronije lupa kontru, ali vec nekoliko puta ga dejca i jos 2-3clana na forumu vec mesec dana prvi prozivaju i napadaju komentarima tipa "gde su sad oni sto vole prokleto leto" itd, i na aktuelnim i na chatu i na meteo chatu. Bez da on ista napise a kamoli provokativno, i onda kad on odgovori jave se i ostali clanovi. Malo malo ima komentar prokleto sunce upeklo, gori sve, hoce li kraj letu odvratnom i tu se doda jos nesto sto bocne letoljupce.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #12069 poslato: 20. Avgust 2024. u 13:51 »
^^ Treba biti objektivan, i tu ima dosta istine.
Zato bi bilo najbolje, ono što uvek naglašavam, da se fokusiramo na meteorologiju, na objektivnu prognozu i analizu vremena, objektivno izveštavanje. Bez potenciranja šta ko voli ili ne voli, šta priželjkuje i čemu se nada. Ok je da se malo provuče suptilno, ponekad uz poneku poruku. Ali da ne bude suština poruke na koju god stranu naginjali.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sofronije

« Odgovor #12070 poslato: 20. Avgust 2024. u 13:53 »
^^
Pa "udaranje kontre" je najblaži opis koji sam mogao da pronađem. Kako drugačije opisati ovaj fenomen?
Bio nekada davno jedan član foruma Sofronije koji se ni po čemu bitnije nije isticao od drugih članova foruma. Izveštavao o aktuelnim vremenskim prilikama iz svog grada. Kad je suša i vrućina priželjkivao kišu i zahlađenje, kad je kišovito i hladno priželjkivao stabilizaciju i otopljenje, kad je topla zima navijao za sneg, itd... Mrzi me sad da vadim citate, ali sve se to lako da proveriti (od 2013. do 2020). Put me često dovodio u Smederevsku Palanku, pa sam i lično upoznao kolegu sa foruma koji je odao utisak jednog sasvim prijatnog i zanimljivog čoveka.
A onda negde od 2020. kao da je neko hakovao profil. Totalni preokret u stilu pisanja, u komunikaciji sa drugima. Od poslednjih nekoliko stotina poruka, u svakoj mora da naglasi mržnja prema kiši i bilo kakvim padavinama, pa makar i mesecima da nije padala, a usput da se istakne obožavanje suše i vrućine i objašnjavanje drugima kako je to nešto super, samo što ne razumeju koliko je 40°C lepo za uživanje i bosonogo trčkaranje po livadama. Ako poruke nisu posvećene mržnji kiše i obožavanju vrućine, onda su posvećene negiranju klimatskih promena i ubeđivanju da je uvek bilo ovako, da je u skorijoj prošlosti bilo još toplije i suvlje, samo smo većinom previše mladi da bi se sećali toga.
Eto kako ukratko izgleda ovaj fenomen. Meni lično ne smeta više jer sam se navikao. Često me pitaju ljudi koji prate forum a nisu članovi zašto dozvoljavamo da nam neko tako "troluje" forum. Ja tu čak i stanem u odbranu i pokušavam da objasnim da nije trolovanje već bogatstvo foruma što ne vlada jednoumlje. I trudim se da se držim po strani što je više moguće. Evo na prethodnoj stranici čovek tražio neki moj citat od pre 10 ili više godina da bi dokazao kako se "radujem nevremenu" a pritom uopšte nisam ni učestvovao u konverzaciji. Ne znam čemu ta potreba. Jeste to sve normalno i uobičajeno za forume, ali baš ne prija kad se prenosi na lični nivo. Koliko god se mi ovde svi krili iza nekih pseudonima, manje-više se znamo i imenom i prezimenom. Srešćemo se možda nekad negde u životu i biće neprijatno bez ikakve potrebe.

Sve je napisano tacno (manje-vise)... moj odnos prema kisi se promenio u "kisetinu"... ali rekao sam vec - licni razlozi... ne secam se da sam ikoga klasifikovao kao "bolesnog" ili "za posmatranje" zato sto voli kisu, a ja ne... i zaista bi voleo da cujem odgovor na ovo... i cekacu ga.

Ruzno je drugacije mislenje/sklonosti trpati u kategorije, pa makar i trolovanje... da, ima zavitlavanja tu i tamo, ali samo toga... ako mislis mozda na moje "anti" stavove, ok, ubedi me u suprotno,,, ali daj mi nesto sto me moze ubedti, a ne tzv "konsenzus" tri lika koji zovu ostale da potvrde da se slazu... i naravno, pitam i Stefana da li je sve ovo trolovanje? Ako jeste, drage volje cu se povuci.

Prijatan dan  8)

ps:  stvarno ne mogu da pojmim da bi mi bilo neprijatno da se sretnem sa nekim ko drugacije misli... (a da nije deo vladajuceg establismenta, da ne upotrebim ruznije)... jedino tako, pa cak i neke takve mogu da pustim blizu...

Ok mozda Sofronije lupa kontru, ali vec nekoliko puta ga dejca i jos 2-3clana na forumu vec mesec dana prvi prozivaju i napadaju komentarima tipa "gde su sad oni sto vole prokleto leto" itd, i na aktuelnim i na chatu i na meteo chatu. Bez da on ista napise a kamoli provokativno, i onda kad on odgovori jave se i ostali clanovi. Malo malo ima komentar prokleto sunce upeklo, gori sve, hoce li kraj letu odvratnom i tu se doda jos nesto sto bocne letoljupce.

Johnny jedan od retkih ljudi ovde koji ima dovoljno paznje da procita sve - retko se oglasava, sto je steta, ali ok, takva mu "terapija" (disclaimer:  takva mu terapija je izraz koji se koristi da prikaze razlicitiost i nase slaganje sa tudjim izborom... )

I to mu dodje to... "spot on" sto bi rekli...

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Bart

« Odgovor #12071 poslato: 20. Avgust 2024. u 14:01 »
Da pokusam da budem neki da kazem objektivan ucesnik ove diskusije...
Presudjujem da Sofra ne troluje ili nervira nekog...Prosle godine kisetine nam je bilo svima preko glave i padala maltene svaki dan...  Kod Sofre su bile takve 3,4 godine... E sad znamo kako bolesti uticu na letinu zbog previse vlage... Mi smo prskali prosle godine pa izvukli ali onaj ko uopste ne prska sve mu propadne pa cak i ako malo prska... Uvek se nadje neki filozof kao onaj sin Bruta iz Opova koji kaze minimalno je prihvatljivo ali to samo u nekim godinama prolazi i naravno uvek treba izbeci kad moze... Jednostavno verujem da i kod Sofre ima taj deo da utice na letinu pa mu muka da mu muka i rad propadnu a i brate svaki dan vlaga dosadi a kao neko ko je izdrzljiv na ovakve vrucine pozeleo je jedan period takav... To ne znaci da zeli susu kao nepogodu il da svi ostanemo bez vode...
Nase zelju uticu na vreme kolko i na fudbalsku reprezentaciju Srbije  :grin:
« Poslednja izmena: 20. Avgust 2024. u 14:12 Bart »
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #12072 poslato: 20. Avgust 2024. u 14:03 »
Sve je napisano tacno (manje-vise)... moj odnos prema kisi se promenio u "kisetinu"... ali rekao sam vec - licni razlozi... ne secam se da sam ikoga klasifikovao kao "bolesnog" ili "za posmatranje" zato sto voli kisu, a ja ne... i zaista bi voleo da cujem odgovor na ovo... i cekacu ga.

Ruzno je drugacije mislenje/sklonosti trpati u kategorije, pa makar i trolovanje... da, ima zavitlavanja tu i tamo, ali samo toga... ako mislis mozda na moje "anti" stavove, ok, ubedi me u suprotno,,, ali daj mi nesto sto me moze ubedti, a ne tzv "konsenzus" tri lika koji zovu ostale da potvrde da se slazu... i naravno, pitam i Stefana da li je sve ovo trolovanje? Ako jeste, drage volje cu se povuci.

Prijatan dan  8)

ps:  stvarno ne mogu da pojmim da bi mi bilo neprijatno da se sretnem sa nekim ko drugacije misli... (a da nije deo vladajuceg establismenta, da ne upotrebim ruznije)... jedino tako, pa cak i neke takve mogu da pustim blizu...

Johnny jedan od retkih ljudi ovde koji ima dovoljno paznje da procita sve - retko se oglasava, sto je steta, ali ok, takva mu "terapija" (disclaimer:  takva mu terapija je izraz koji se koristi da prikaze razlicitiost i nase slaganje sa tudjim izborom... )

I to mu dodje to... "spot on" sto bi rekli...

Sve napisano u ovoj poruci ima smisla, jedino što ne mogu da se setim da je iko ikad ovde na javnom delu foruma napisao ili za tebe ili bilo koga drugog na forumu da je "bolestan" ili "za posmatranje". To su već uvrede koje su strogo zabranjene na forumu. Za sebe garantujem da nikad ne bih ništa tako napisao ni u afektu ni u privatnoj poruci. Čak i u malo težim diskusijama nikad ne posežem za uvredama bilo koje vrste. Da je neko drugi na forumu to napisao, prvi bih se potrudio da se momentalno takva poruka obriše ili preuredi, pa čak i da se nije direktno odnosila na nekoga. Voleo bih da me podsetiš jer stvarno ne mogu da se setim da je bilo ko to napisao, a za sebe garantujem da nisam, pa makar i izvučeno iz konteksta.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sofronije

« Odgovor #12073 poslato: 20. Avgust 2024. u 14:44 »
Sve napisano u ovoj poruci ima smisla, jedino što ne mogu da se setim da je iko ikad ovde na javnom delu foruma napisao ili za tebe ili bilo koga drugog na forumu da je "bolestan" ili "za posmatranje". To su već uvrede koje su strogo zabranjene na forumu. Za sebe garantujem da nikad ne bih ništa tako napisao ni u afektu ni u privatnoj poruci. Čak i u malo težim diskusijama nikad ne posežem za uvredama bilo koje vrste. Da je neko drugi na forumu to napisao, prvi bih se potrudio da se momentalno takva poruka obriše ili preuredi, pa čak i da se nije direktno odnosila na nekoga. Voleo bih da me podsetiš jer stvarno ne mogu da se setim da je bilo ko to napisao, a za sebe garantujem da nisam, pa makar i izvučeno iz konteksta.

Prokleto leto, ovi avgustovski dani sto puta gori i teži od julskij, još nema 12 a temperatura već 35. Nebo sivo, komarci kolju, smrdljivi olovno težak vreo vazduh, onaj ko voli leto trebo bi ići na posmatranje. Samo čekam dan kad će i Sofrotije početi da ga psuje.

Prokleto leto, ovi avgustovski dani sto puta gori i teži od julskij, još nema 12 a temperatura već 35. Nebo sivo, komarci kolju, smrdljivi olovno težak vreo vazduh, onaj ko voli leto trebo bi ići na posmatranje. Samo čekam dan kad će i Sofrotije početi da ga psuje.

Za posmatranje, za posmatranje nego šta..  :cf:
Jer ovo i nije leto, ovo je maltretiranje..

*boldovao sam ja, nije u originalnoj poruci

Sve o licnim preferencama sam napisao posle tvog posta u junu...

https://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=4821.msg336688#msg336688
https://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=4824.msg337083;topicseen#msg337083

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #12074 poslato: 20. Avgust 2024. u 14:48 »
 ^^

Hvala na podsećanju. Jeste preterano i nemam opravdanje, ali ipak nije lično usmereno.

A da dopunim i onu moju pretprošlu poruku. Mislim da nikome ne smeta što bilo ko voli neko drugačije vreme, što neko voli vrućinu, neko kišu, neko sneg... Verujem da reakcije izaziva kad se nešto previše potencira u svakoj ili svakoj drugoj poruci. I to je glavni razlog što ja stičem utisak da je kontriranje jer deluje prenaglašeno iznošenje svojih nekih ličnih preferenci. Ja znam i da se iz mojih poruka može zaključiti da volim kišu (barem povremeno) i umerene temperature, ali nemam potrebu da ikoga ubeđujem da treba da voli kišu po svaku cenu. Delom volim kišu iz ličnih razloga  (hobi - gljivarenje), delom zbog opšteg dobra (šume, reke i potoci, privreda i poljoprivreda), ali itekako sam svestan koliko problema može da napravi višak kiše, niko razuman ne može da priželjkuje poplave i bujice.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sofronije

« Odgovor #12075 poslato: 20. Avgust 2024. u 15:28 »
^^

Hvala na podsećanju. Jeste preterano i nemam opravdanje, ali ipak nije lično usmereno.

A da dopunim i onu moju pretprošlu poruku. Mislim da nikome ne smeta što bilo ko voli neko drugačije vreme, što neko voli vrućinu, neko kišu, neko sneg... Verujem da reakcije izaziva kad se nešto previše potencira u svakoj ili svakoj drugoj poruci. I to je glavni razlog što ja stičem utisak da je kontriranje jer deluje prenaglašeno iznošenje svojih nekih ličnih preferenci. Ja znam i da se iz mojih poruka može zaključiti da volim kišu (barem povremeno) i umerene temperature, ali nemam potrebu da ikoga ubeđujem da treba da voli kišu po svaku cenu. Delom volim kišu iz ličnih razloga  (hobi - gljivarenje), delom zbog opšteg dobra (šume, reke i potoci, privreda i poljoprivreda), ali itekako sam svestan koliko problema može da napravi višak kiše, niko razuman ne može da priželjkuje poplave i bujice.

Istog trenutka kad i neko drugo "opredeljenje" se nadje pod "paljbom"... prosto uzrok-posledica... a naravno i ona je sama "kriva" jer je nosila "kratku suknju" jelte   :whistling:

Citat
... I to je glavni razlog što ja stičem utisak da je kontriranje jer deluje prenaglašeno iznošenje svojih nekih ličnih preferenci....

Uvek upadnes u istu zamku...

Reci "volim leto" i "volim toplo leto" je apsolutno stvar ukusa, apsolutno kao i tvoje "volim kisu" - i to pokusavas da istaknes kao sasvim normalno, sto i jeste, ali ti je volim leto kontriranje i insistiranje... opet cu ti reci - moje preference su kao i tvoje, u istoj su ravni... sam si rekao juce cini mi se: "Jeste da niko normalan na moru ne priželjkuje kišu" sto opet takve ljude, a imam takvog prijatelja, stavlja u ravan "nenormalnih". Zato i ne vidis "vezu" i ne vidis nista licno, a trebalo bi... posebno ako su ti i drugi potvrdili...

Iz istog razloga ti i ono sa cim se ti ne slazes izgleda "prenaglaseno" - prosto, druga dimenzija i drugi ugao. Koliko tebe nerviraju neke stvari i ne mozes da ih shvatis, tako isto neke tebi prihvatljive stvari izgledaju neprihvatljivo.

Kad vec pricamo o utiscima, to je utisak koji sam ja stekao.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Milan995

• *
« Odgovor #12076 poslato: 20. Avgust 2024. u 15:40 »
Mislim da smo svi za normalnu kolicinu... Niti je leto susa niti je poplava... Nesto ko 2018 ili 2016 tako na nedelju dana padala znacajnija kisa a u medjuvremenu toplo ali normalno toplo... Da se ogradim, kod Sofre ko zna kako je bilo  :grin:
Mislim da vam je i leto 2020.bilo po ukusu.Bilo je dosta kiše i nije bilo previsokih temperatura(samo 1 dan iznad 35,i to na samom kraju avgusta).
Niko od nas koji smo u manjini nikome od vas ne nameće ništa.Meni prijaju vrućine,ali ne mislim da trebaju i vama da prijaju.
Čak naprotiv,pojedini članovi ubeđuju nas da trebaju svima da prijaju kiše i kad im vreme nije i još nas nazivaju "ludacima" i "za posmatranje".
Potpuno se slažem,konačno neko ko je objektivan i nepristrasan.
« Poslednja izmena: 20. Avgust 2024. u 17:08 Milan995 »

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #12077 poslato: 20. Avgust 2024. u 15:47 »
Istog trenutka kad i neko drugo "opredeljenje" se nadje pod "paljbom"... prosto uzrok-posledica... a naravno i ona je sama "kriva" jer je nosila "kratku suknju" jelte   :whistling:

Uvek upadnes u istu zamku...

Reci "volim leto" i "volim toplo leto" je apsolutno stvar ukusa, apsolutno kao i tvoje "volim kisu" - i to pokusavas da istaknes kao sasvim normalno, sto i jeste, ali ti je volim leto kontriranje i insistiranje... opet cu ti reci - moje preference su kao i tvoje, u istoj su ravni... sam si rekao juce cini mi se: "Jeste da niko normalan na moru ne priželjkuje kišu" sto opet takve ljude, a imam takvog prijatelja, stavlja u ravan "nenormalnih". Zato i ne vidis "vezu" i ne vidis nista licno, a trebalo bi... posebno ako su ti i drugi potvrdili...

Iz istog razloga ti i ono sa cim se ti ne slazes izgleda "prenaglaseno" - prosto, druga dimenzija i drugi ugao. Koliko tebe nerviraju neke stvari i ne mozes da ih shvatis, tako isto neke tebi prihvatljive stvari izgledaju neprihvatljivo.

Kad vec pricamo o utiscima, to je utisak koji sam ja stekao.

Dobro, hvala u svakom slučaju na ovoj analizi, sugestijama, savetima, kako god. Prihvatiću sve kao dobronamerno i probaću da preispitam sebe i svoje pisanje na forumu.
Uostalom, svi smo mi drugačiji, svi imamo svoje bubice. Ja prvi priznajem da umem da budem težak i da se to ponekad oseti u nekim mojim porukama, jer su ovoj internet konverzaciji "labavije" kočnice nego u standardnoj komunikaciji (oči u oči), gde se ljudi malo bolje kontrolišu.

Ipak verujem da možemo svi zajedno da se potrudimo, svako od nas bez izuzetka, da damo lični doprinos da učinimo ovaj forum prijatnijim mestom za komunikaciju i diskusiju, da bude više stručnih diskusija a da offtopic bude više baziran na zdravom humoru kao nekad, a ne na prozivkama i nerazumevanju. Opet naglašavam da ovo poslednje kažem uopšteno bez da upirem prstom u ikoga.
« Poslednja izmena: 20. Avgust 2024. u 16:09 Milosh »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #12078 poslato: 20. Avgust 2024. u 16:11 »
Prozivke se mogu tolerisati u jednom slučaju   :blush: Znate i kom  :grin:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #12079 poslato: 20. Avgust 2024. u 16:19 »
^^ Taj slučaj sam i podrazumevao pod "zdravim humorom", Žitakama style. 🙂 Isto kao kad i mene tako forumaši u šali isprozivaju kako sam konačno "iskukao" kišu. To je sve u zdravom duhu, i toga i treba da bude na forumu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm