Jaoo prola sezona je bila ludilo u konvektivnom smislu naravno. Dana sa jakim razvojima i olujama je bilo mnogo, evo mene nije mrzelo pa sam odabrao jos neke radarske slike u danima kada je bilo jakih razvoja.
24.06.2014.. Jako nevreme u dolini Zapdne Morave i Nisu...
25.06..Kao sto smo vec ranije pisali radari za pamcenje, jake oluje u Macvi, Beogradu i severu Sumadije, tokom noci jakih oluja je bilo i u centralnom delu zemlje:
30.06... Jaki razvoji u istocnoj Srbiji, preko nase zemlje tog dana je prolazio hladni front..
8.07..Ovu radarsku sliku vredi okacito zbog ove grdosije kod Zajecara..
16.07 i 18.07..Jake oluje u severoistocnoj struji zahvatele su veci deo zemlje..
21.07...grdosija od oblaka u Cacku, jako nevreme je zahvatilo taj grad, potom se prosirilo na Kragujevac..
Kraj jula preskacem, Kimi i Milos su pisali o tome u predhodnim postovima i okacili radarske slike. Nakon tog 30. jula, sledeci dan sa jakim nevremenima je bio 5. avgust, mislim da je tada bila jos zesca akcija nego 30. jula, ali smo od tog dana malo sacuvali radarske slike.. Radari:
Potom je bila jedna pauza od dve nedelje, pa 23. avgusta ponovo gledasmo radarske slike za pamcenje, supercelija je tada prosla severom Sumadije: