Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1574011 puta)

Van mreže Божидар

• *
Odg: Meteo chat
« Odgovor #12540 poslato: juče u 20:28 »
Па добро. Има још времена до ове промене. Сутра се промене карте и добија већина Србије макар симболичан покривач за викенд. Онда заседне антициклон мало магле можда и ето зиме. Е па кад цртају бајке модели у далеким сатима могу и ја мало :D А и Божић је

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
« Odgovor #12541 poslato: juče u 20:30 »
Nema tu promene više Božidare. Sad kao čekamo Sv. Jovana. Tad se crta kao zima. A kako se bude približavao opet će se odložiti i tako u nedogled.Potencijal=0.  :ranting:
« Poslednja izmena: juče u 21:00 man »

Van mreže Bart

« Odgovor #12542 poslato: juče u 20:41 »
I to oko sv. Jovana samo glavni gfs je takav, prosek je mnogo iznad i ostali ensi....

Na mreži Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #12543 poslato: juče u 21:09 »
Pozrdravio bi ovom prilikom profesora Valjarevića i meteorogola amatera Ristića
Nema šta, uboli ste...
Kako ono beše, od Božića do Sv. Jovana najači udar zime?! Eeeeee

Van mreže Bart

« Odgovor #12544 poslato: danas u 07:38 »
Ako uhvatimo 1cm snega treba da budemo zadovoljni  :facepalm:

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #12545 poslato: danas u 09:48 »
Ја сам изгледа непоправљиви оптимиста. Чисто интуитивно до 15 очекујем макар симболично у већем делу Србије снежни покривач. Ето недостају овде некад активни чланови овог форума па ја да пробам да их заменим ::)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #12546 poslato: danas u 12:01 »
Nema šta da se komentariše. Svaka čast na optimizmu, volim takve ljude da imam oko sebe u životu, ali ovde nema ništa od intuicija, zime nema na vidiku. Hladnoće nema i to je to, ovoga se april ne bi postideo:

ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #12547 poslato: danas u 12:38 »
Žiko kao što se pokazalo da je besmisleno bilo nadati se jačoj zimi pre 5-6 dana za period  posle 10. januara tako je i sada isto gledanje karata za +240 sati. Ne kažem da će biti zime već samo ukazujem da je uvek bolje usresrediti se na period najviše 5-7 dana.
« Poslednja izmena: danas u 12:52 Boce »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #12548 poslato: danas u 13:04 »
 ^^ Ma to unutar anticiklona sve dok je januar je ništa.

Veći je problem dobiti bar malo snega narednih dana pre istog. :grin:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Caligula

• *
  • Starost: 62
« Odgovor #12549 poslato: danas u 13:17 »
Fantastično vreme, nadam se da će do aprila da bude jos ovakvih toplotnih izleta.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Shvatam zašto volite sneg i zimu, pa očekujem da shvatite da volim sunce i toplotu.

Van mreže Jovan99

• *
  • Starost: 25
« Odgovor #12550 poslato: danas u 13:21 »
^^ Ne, nije fantastično, bolesno je. Sve u svoje vreme. Biće od aprila do oktobra toplo, ima vremena ali nikako zima da dođe na red...

Sent from my RMX3710 using Tapatalk

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #12551 poslato: danas u 13:29 »
^^ Ne, nije fantastično, bolesno je. Sve u svoje vreme. Biće od aprila do oktobra toplo, ima vremena ali nikako zima da dođe na red...

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Ma uživaj u trenutku ;) za 2 dana se vraćaju zimske temperature.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #12552 poslato: danas u 14:18 »
 ^^
Meni je isto ovaj dan savršen, ne bih ulazio u kuću danas. Naravno da ne bi valjalo kad bi cela zima bila ovakva, ali par ovakvih dana ne bi trebalo da škodi, naprotiv.
Koliko god da volim sneg, kad ga već nema, bolje je ovo januarsko proleće nego "suvomrazica" ili one najgore moguće temperature u blagom plusu. Ova zima barem nije imala neke periode sa nekim ekstremnim pozitivnim odstupanjima, a po prognozama su male šanse da ih bude opet do kraja januara. Zato, što reče Stefano, uživanje u trenutku. Poslednji put sam ovako "guštao" kafu na otvorenom još u oktobru. :)

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

padavine u decembru 2024:
AMS Miljakovac - 87.6mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #12553 poslato: danas u 14:39 »
Ни ја немам ништа против понеког пролећног дана усред зиме. И то је одлика наше климе.Причам искључиво за мој крај. Ако ни наишао један талас од седам до десет дана са снегом и температуром благо испод нуле ова зима би што се мене тиче добила сасвим сасвим солидну оцену.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #12554 poslato: danas u 14:54 »
Ако ни наишао један талас од седам до десет дана са снегом и температуром благо испод нуле ова зима би што се мене тиче добила сасвим сасвим солидну оцену.
Mislim da zimoljupci nemaju razloga da budu nezadovoljni posle onog decembarskog snega. Ja nisam bio tada u Srbiji, ali ako ja danas na 19 stepeni fotkam i dalje ostake snega ispred moje zgrade (u hladovini na severnoj strani), to znači da je u decembru pao i više nego dobar sneg. ;)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #12555 poslato: danas u 15:52 »
Слажем се. Али је проблем што је део око Бга један од ретких у Србији који је тако добро прошао са снегом. Ја бар мислим

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #12556 poslato: danas u 17:07 »
Neki još nisu videli snežni pokrivač ove zime...već sam se nekako i navikao na to. :facepalm:

Na mreži Demian

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #12557 poslato: danas u 17:07 »
I Sokobanje je prošla sasvim solidno, ne dobro kao bg... Ali 15ak cm snega... I bilo ga je 10ak dana...  U odnosu na prošlih 2 ili 3 zime sasvim ok.... Problem sto su modeli videli i mi se svi nadali jednoj pravoj zimskoj epizodi kao iz januara 2019 ili februara 2018.
I da dodam da je pre toga vec bilo snežno pokrivača 3 ili 4 puta plus i sada zabeleo prošlog petka, kakve su zime i nije da se žalim, ali ja se uvek nadam da se ponovi 2012 ili bar 2017

Na mreži Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #12558 poslato: danas u 21:10 »
Ја сам изгледа непоправљиви оптимиста. Чисто интуитивно до 15 очекујем макар симболично у већем делу Србије снежни покривач. Ето недостају овде некад активни чланови овог форума па ја да пробам да их заменим ::)

Božidare, evo i ja sam optimista i kažem da će planine preko 1500mnv južne Srbije do utorka dobiti između 20 i 30cm snega ;)