Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1604505 puta)

Van mreže LazarS

• *
  • Starost: 38
Odg: Meteo chat
« Odgovor #12660 poslato: 23. Januar 2025. u 09:40 »
Da, taj pojam se u narodu čini mi se mistifikovao rado, što je generalno jedna od naših osobina (na primer kad kažu vlada neki čudan virus, a u suštini je dobro poznat virus gripa ili neki drugi uzročnik prehlade).
U najmanju ruku mislim da se pojam često koristi u širem značenju, što se dešava i u drugim granama nauke, pa i u medicini.
Risbo, taj tvoj predeo je iz mog skromnog iskustva stvarno raj za voće, sigurno kao posledica dosta različitih faktora, pa i samih vetrova, više o tome nažalost ne znam, ali eto sad sam bar čuo za "Kalifornijsku klimu".
Kao što je ovde već prognozirano na karti "Airvisual" se vidi kako se vazduh u gradu danas lepo čisti sa juga :worthy:

Van mreže igorkonkolj

• **
Odg: Meteo chat
« Odgovor #12661 poslato: 23. Januar 2025. u 21:51 »
eto i da se ja umesam u tkz ruzu vetrova..karadjordjevo kod backe palanke odakle sam ja,svojevremeno pokojni josip broz je napravio vilu,tj.svoju rezidenciju,koja i dan danas funkcionishe,zahvaljajuci parametrima zvanim ruza vetrova...naravno,i sadasnjim politicarima :D