Ne ,moguce je da si u pravu i za godinu i za period...Davno je bilo.. Kada bolje razmislim slava i jeste bila povod da budem tamo
E ako je tako,onda je to bilo u novembru 1981 100 % ja sam na forumu to vec nekoliko puta pominjao ali nije imao ko da potvrdi. .. Jeste zahvalito region ali nigde nije bilo kao u Ivanjici ni blizu, u Arilju vec nije bilo nista sto je vredno pamcenja. . .
Uz svo duzno postovanje Rale, ne moj da mislis da je provokacija, ti podaci su mi veoma cudni.
Snega nije bilo pre tog velikog snegopada a za to jedno vece sneg je napadao 2m, ajde da kazemo da nije bilo bas jedno vece(jer to bi bilo 12 sati maksimum)
ciklon,jeste za jedno vece,i to vlazan sneg jugov sneg(sto kaze Rale suma je dozivela prirodnu selekciju) a,na brima ge je bio suivlji je kazu i 3m za jedno vece palo, tako svi pricaju a pre toga nije bilo ni malo snega,stvarno je gotovo nemoguce(ali jeste,tako i to je jedini sneg koji su Ivanjicani zapamtili 84' je bilo 120 cm snega kojih se niko ne seca). . . ali tako je bilo vece pre nista, onda sledece jutrno niko nije mogao da izadje iz kuce,bila je neka slava i ljudi su tri dana ostali zaglavljeni po kucama domacina,nema Ivanjicana koji je to doziveo a da se toga ne seca. . . 3 dana nije bilo struje(,a helikopteri su nadletali Ivanjicu,moj cale(koji je iz Cacka) i tada je bio u Cacku mi kaze da su kamere iz helikoptera snimale Ivanjicu i da je sneg bikvalno bio do krovova. . . Ako ikada budes dolazio u Ivanjicu,svakog malo starijeg Ivanjicana pitaj kada je pao najveci sneg u Iv i cucej neverovatne price o novembru 81'
A i na sajtu Ivanjicke opstine(u januaru prosle godine) je stajao citat: "Ivanjica dugo ne pamti ovakav sneg jos od 81" kada je sneg dosezao do krovova"
I ako je 84" bilo 120 cm(vise nego u januaru 2012 ) a 2009 85 cm' to niko nije zapamtio svi se secaju samo 81'
Sto se pijavica tice ja sam ih dva puta doziveo jednomu Ivanjici kada sam vide da ide iz oblaka ali nije dotakla zemlju i jednom na sjenickom jezeru,kada je dotakla zemlju i bila sa druge strane jezera,ali je kratko trajala. . .
edit: Ispravio sam januar slucajn onapisao 2011 a tebao sam 2012
tj prosle godine