Dobro vece. Zaposlen sam u JKP "Beograd-put". Angazovan sam tokom zime u dezurstvu zimske sluzbe na radnom mestu Glavni dispecer Centra zimske sluzbe. Pokrivamo celu teritoriju Grada Beograda ukljucujuci i prigradska naselja: Obrenovac, Lazarevac, Mladenovac, Sopot.... Na celoj teritoriji imamo cetrnaest punktova (baza zimske sluzbe) na kojima su rasporedjena vozila koja rade na odrzavanju ulica, ukupno odrzavamo preko dvehiljade kilometara ulica. Teritorija koja se odrzava je velika pa samim tim imamo problem sa pracenjem vremenskih prilika. Pogotovo imamo problema sa pracenjem temperatura vazduha jer zbog specificnosti pojedinih lokacija, razlike u nadmorskim visinama dolazi do razlike u temperaturama i po pet, sest stepeni a nekad i vise. Neka moja ideja je da se postave AMS na svih cetrnaest punktova koje bi se umrezile. A na nekim karakteristicnim udaljenim mestima od punktova neke manje stanice koje bi merile temperaturu i takodje bile umrezene. Ovim bi imali bolju preglednost stanja na terenu a samim tim i vecu efikasnost i radni ucinak. Takodje me zanima da li postoje uredjaji koji mere temperaturu u samog kolovozu i koji bi bili ugradjeni u isti. Molio bih Vas ako neko ima saznanja o gore pomenutim uredjajima i nacin na koji bi mogli da se umerze da mi pomogne savetodavno ili da me uputi ako zna ko bi mogao da mi pomogne. Drugarski Pozdrav.
UNAPRED ZAHVALAN